Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ο Βόλος μπροστά με επενδύσεις, δραστηριότητες και συνεργασίες

Από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του κ. Αχιλλέα Μπέου
Από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του κ. Αχιλλέα Μπέου

Απειλές προς εκείνους που ασκούν διοίκηση, επιθέσεις σε δημοσιογράφους και βεβαιότητα για νίκη με συντριπτικά ποσοστά τις εκλογές, περιλάμβανε η συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στο δημαρχείο, ο υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου Α. Μπέος.
Ο ίδιος κατέθεσε σειρά καταγγελιών, τις οποίες ωστόσο στη συνέχεια «μάζευε» και στόχος από τους ανθυποψήφιους του ήταν μόνο ο Π. Σκοτινιώτης τον οποίο αποκάλεσε «κύριο Τίποτα». Όταν ρωτήθηκε, που θα βρεθούν τα κονδύλια για να υλοποιήσει την υπόσχεσή του και να κάνει τον Βόλο, Μονακό, απάντησε πως εμείς «θα σταματήσουμε να κλέβουμε. Στον συνδυασμό τον δικό μας δεν μας αρέσει να κλέβουμε και ειδικά δημόσιο χρήμα», είπε αλλά όταν του ζητήθηκε να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για τους «κλέφτες» που λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, απάντησε πως η καταγγελία του είναι αόριστη. Για τα θέματα της πόλης απέφυγε να συζητήσει, αλλά δεν απέκλεισε σύμπραξη με ιδιώτη για τη διαχείριση της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, ενώ απέκλεισε αντίστοιχη συνεργασία για το θέμα του νερού. Εμφανίστηκε βέβαιος για το θέμα της δικαστικής έκβασης των ανοιχτών υποθέσεών του και απέδωσε την όποια αρνητική τυχόν εξέλιξη υπάρξει με την υποψηφιότητά του στο «σύστημα». Δεν απάντησε όταν του ζητήθηκε να πάρει θέση για τη Χρυσή Αυγή και ξεκαθάρισε ότι το ψηφοδέλτιό του δεν θα έχει επιστήμονες, αλλά ανθρώπους του μόχθου, ενώ ο ίδιος δεν είναι πολιτικός.
Ο Π. Σκοτινιώτης χαρακτηρίστηκε ως μαέστρος που πλάθει με τα χέρια του το τίποτα και το κάνει να μοιάζει τα πάντα και χαρακτήρισε τη θητεία του μια αποτυχία από κάθε άποψη, με έμφαση στην καθαριότητα και το κυκλοφοριακό. Η συνέντευξη δόθηκε δύο ώρες πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και δήλωσε αγανακτισμένος που στην ίδια αίθουσα όπου εκείνος έδινε συνέντευξη θα συνεδρίαζε το «σύστημα των επαγγελματιών της πολιτικής». Έσπευσε να δηλώσει επίσης ότι στηρίζει τη διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας, αλλά δήλωσε ότι πρόκειται για κοροϊδία όταν η πόλη βρωμάει και είναι γεμάτη λακκούβες.
Χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους υπεύθυνους για το κατάντημα της χώρας αλλά και της πόλης, αλλά και συνεργάτες εκείνων που έφεραν την πόλη στην εξαθλίωση…
«Τέρμα τα πρωτόκολλα, τέρμα οι δήθεν. Να μου ασκείται κριτική για να βελτιώνομαι, αλλά να το κάνετε προς όλους», είπε και χρέωσε στους δημοσιογράφους το γεγονός ότι καλύπτουν την κατά την εκτίμηση του απραξία που επικρατεί στο θέμα του περιφερειακού. Μίλησε και για τον δρόμο Χάνια-Κισσός, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση σκάνδαλο και αναρωτήθηκε εάν σε αυτή την πόλη υπάρχει εγωισμός και ηθική.

Δεν χρειάζονται χρήματα…
«Όταν είπα ότι θα κάνω το Βόλο Μονακό, ήταν μία ατάκα που έπιασε και συζητήθηκε πολύ. Δεν ήταν, όμως, μόνο ατάκα. Θα σταματήσω το κλέψιμο. Στον συνδυασμό μας, δε μας αρέσει να κλέβουμε, ειδικά δημόσιο χρήμα. Εγώ πήγα τρεις φορές στο Μονακό και το είδα. Το Μονακό – εάν εξαιρέσουμε την πίστα των αγώνων – σε πολλά πράγματα ταιριάζει με το Βόλο, υπάρχουν εκεί όμως πολλά πράγματα που μπορούμε να προσεγγίσουμε κι εμείς», ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος.
Ερωτηθείς για το πού θα βρει τους πόρους να κάνει όλα αυτά που υπόσχεται, είπε πως δεν χρειάζεται να βρεθούν δημόσιοι πόροι, αφού μπορούν να γίνουν επενδύσεις, δραστηριότητες και συνεργασίες και ανάφερε ως παραδείγματα το λιμάνι, από το οποίο πρέπει να φύγει η δραστηριότητα του σκραπ για να αναπτυχθεί και το αεροδρόμιο, αλλά την κατασκευή μαρίνας.
Ρωτήθηκε για το πρόγραμμά του, και αφού παραδέχτηκε ότι τώρα γνωρίζει και ο ίδιος τους δρόμους του Βόλου, τόνισε ότι καταγράφει παντού τα προβλήματα και το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με βάση και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν. Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο, κανένα πρόγραμμα από αυτά που κατέθεταν οι δήμαρχοι τα τελευταία 40 χρόνια δεν εφαρμόστηκε… Το πρόγραμμα πάντως θα κατατεθεί στα μέσα Απριλίου με βαρύτητα στις συνοικίες και την καθαριότητα, η οποία όπως είπε είναι δουλειά και ευθύνη του κάθε δημάρχου να φροντίζει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το