Photo Gallery, Τοπικά

Ο Αρ. Μπασδάνης νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Ο κ. Μπασδάνης υποστηρίχτηκε από το συνδυασμό του υποψήφιου προέδρου Ευστ. Πλαστάρα

Εκλογή θρίλερ με 16 ψήφους έναντι 15 που έλαβε ο έτερος υποψήφιος Απ. Αθανασός

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η χθεσινή διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, καθώς, όπως είναι γνωστό, στις πρόσφατες εκλογές κανένας από τους τρεις συνδυασμούς που είχε εκλέξει συμβούλους στο 31μελές διοικητικό συμβούλιο, δεν είχε απόλυτη πλειοψηφία. Τελικά πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναδείχθηκε ο κ. Αρ. Μπασδάνης, συγκεντρώνοντας 16 ψήφους, έναντι 15 που συγκέντρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος κ. Απ. Αθανασός.

Ρεπορτάζ: ΣΤ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπασδάνης υποστηρίχθηκε από το συνδυασμό του υποψήφιου προέδρου στις εκλογές κ. Ευστ. Πλαστάρα, ο οποίος ωστόσο χθες δεν υπέβαλε υποψηφιότητα. Ο συνδυασμός του κ. Μπασδάνη είχε εκλέξει 7 συμβούλους, του κ. Πλαστάρα 12 και του κ. Αθανασού επίσης 12.

Τελικά στη χθεσινή ψηφοφορία ο κ. Μπασδάνης συγκέντρωσε 16 ψήφους, επί συνόλου 31 ψηφισάντων και ο κ. Αθανασός 15. Η γλώσσα των αριθμών δείχνει ότι από τη συνεργασία των κ.κ. Μπασδάνη-Πλαστάρα υπήρξαν τρεις διαρροές προς την υποψηφιότητα του κ. Αθανασού, οι οποίες ωστόσο δεν ήταν αρκετές για να διαφοροποιήσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η χθεσινή διαδικασία διεξήχθη μέσα σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, των υποψηφίων προέδρων, ενώ σημειώνεται ότι υποβλήθηκε και μία τρίτη υποψηφιότητα, αυτή του κ. Ι. Μπισακού, από το ψηφοδέλτιο του κ. Αθανασού, που δεν έλαβε ωστόσο ψήφο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής κ. Ι. Μπουρούνης εκκένωσε την αίθουσα διεξαγωγής της ψηφοφορίας από τους δημοσιογράφους, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του συνδυασμού του κ. Αθανασού, που ήθελε απόλυτη διαφάνεια, όπως ανέφερε.

Στην καταμέτρηση οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι πήγαιναν «χέρι-χέρι». Στα δέκα πρώτα ψηφοδέλτια υπήρχε ισοπαλία, όπως και στα 30 (15-15), για να βρεθεί τελικά το 31ο προς την πλευρά Μπασδάνη.

Η χθεσινή διαδικασία ξεκίνησε σε κλίμα έντασης από την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής ακόμη, καθώς ο κ. Αθανασός ζήτησε να τηρηθεί η νομοθεσία (κάποιοι ήθελαν να ψηφίσουν εκτός παραβάν).

Οι συνδυασμοί των κ.κ. Πλαστάρα και Μπασδάνη είχαν καταλήξει μετά από μακρές διαβουλεύσεις σε κοινό προγραμματικό πλαίσιο λειτουργίας της νέας διοίκησης με πρόεδρο, για την πρώτη διετία τον κ. Μπασδάνη. Ωστόσο χθες ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου αρνήθηκε να απαντήσει αν η θητεία του θα είναι διετής και την μοιραστεί κατόπιν με τον κ. Πλαστάρα.

Την πρόσκληση για τη χθεσινή διαδικασία έκανε ο παλαιότερος επιμελητηριακός σύμβουλος κ. Μιχ. Σπανός. Από την εκλογή της Εφορευτικής είχε διαφανεί ότι η συνεργασία Πλαστάρα-Μπασδάνη θα είχε διαρροές.

Στην εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής επί συνόλου 31 ψηφισάντων οι υποψήφιοι που πρότεινε η συνεργασία Μπασδάνη-Πλαστάρα έλαβαν οι κ.κ. Αγγελέτος 17 ψήφους, Μόσδρομος 16 και Μπουρούνης 16, ενώ οι υποψήφιοι που στήριξε ο συνδυασμός του κ. Αθανασού έλαβαν οι κ.κ. Λεβέντης 15, Τριάντος 15 και Παπαοικονόμου 14 ψήφους.

Σε δήλωσή του ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ανέφερε: «Ευχαριστώντας θερμά τους συναδέλφους για την τιμή να με εμπιστευθούν για τη θέση του προέδρου κατά τις σημερινές αρχαιρεσίες, θα ήθελα να απευθύνω προς όλους ένα μήνυμα ενότητας και συνεργασίας. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας ανάδειξης του νέου διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου έρχεται ως επισφράγιση της κοινής επιθυμίας όλων των δημιουργικών δυνάμεων του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας για την από κοινού άμεση αντιμετώπιση των δυσεπίλυτων προβλημάτων που ταλανίζουν την τοπική αγορά. Στις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που πλήττουν καθημερινά την αγορά της Μαγνησίας είναι σαφές ότι δεν υπάρχει ούτε χώρος ούτε και χρόνος για στείρες αντιπαραθέσεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό, ότι με το πέρας των σημερινών αρχαιρεσιών δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Στο δύσκολο ρόλο που καλούμαστε να επιτελέσουμε, ως νέο Δ.Σ., δεν περισσεύει κανείς. Με την ευχή η επόμενη τετραετία να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη και αναβάθμιση όλων των τομέων του Επιμελητηρίου μας, καλώ όλα τα εκλεγμένα μέλη να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες σε μία ούτως ή άλλως κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία νέας προοπτικής και ελπίδας για τον επιχειρηματικό κόσμο. Μια προσπάθεια που αναμφίβολα μας αφορά όλους».

Σε ερώτηση της «Θ» τι σημαίνει το αποτέλεσμα 16-15, ενώ περιμένατε 19 ψήφους, ο κ. Μπασδάνης ανέφερε ότι «δεν περίμενα τίποτα. Ο κόσμος επέλεξε, η διαδικασία έχει τελειώσει, πορευόμαστε όλοι μαζί, δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα, πάμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε τα πράγματα».

Σε ερώτηση αν είναι «καμπανάκι» το οριακό αποτέλεσμα, ο νέος πρόεδρος δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν καμπανάκια. Δεν υπάρχουν διαφορές με κανέναν. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Σε ερώτηση αν θα παραμείνει σε όλη τη θητεία του, ο κ. Μπασδάνης δήλωσε «το Επιμελητήριο έχει νέο πρόεδρο. Εμείς είμαστε εδώ, για να αντεπεξέλθουμε σ’ αυτό το δύσκολο ρόλο. Όλοι μαζί θα πορευτούμε».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το