Photo Gallery, Αθλητισμός

Ο Αλμυρός στο επίκεντρο

Το Σαββατοκύριακο διεξάγεται το 4ο Ράλι Σπριντ «Όθρυς» από τη Λέσχη Αυτοκινήτου

 

 

Ο Αλμυρός βρίσκεται στο επίκεντρο των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού αυτό το Σαββατοκύριακο. Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Αλμυρού διοργανώνει το 4ο Ράλι Σπριντ «Όθρυς», όπου λαμβάνουν μέρος κορυφαία ονόματα του χώρου, τα οποία υπόσχονται όμορφο θέαμα και μεγάλες ταχύτητες.

 

 

 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Ράλι Σπριντ «Όθρυς» από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου. Τις τρεις προηγούμενες σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αλλά φέτος προμηνύεται ακόμη πιο συναρπαστικό. Κι αυτό γιατί αρκετά μεγάλος αριθμός οδηγών -λαμβάνοντας υπόψη και την οικονομική κρίση- δήλωσε συμμετοχή. Συνολικά 45 πληρώματα θα αναμετρηθούν στις πλαγιές του όρους Όθρυς και ανάμεσά τους δεσπόζουν κορυφαίοι άσοι του βολάν στη χώρα μας, οι οποίοι αποτελούν εχέγγυο για όμορφο θέαμα.

Επομένως ο πρόεδρος της Λ.Α. Βόλου, Δημήτρης Γαρουφαλιάς, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Ράλι Σπριντ «Όθρυς» στον Αλμυρό. Και το λέω αυτό γιατί βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο. Η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» και το χώρο του αγωνιστικού αυτοκινήτου, με συνέπεια δύο αγώνες πρωταθλήματος να αναβληθούν. Ευτυχώς, όμως, βρέθηκε λύση και το Ράλι Σπριντ «Όθρυς» θα γίνει κανονικά. Επιπλέον εντύπωση προκαλεί ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών και ιδίως των πληρωμάτων από τη Μαγνησία που φτάνουν τα 22. Μάλιστα υπάρχουν και πολλές ελπίδες για διάκριση από ντόπιους οδηγούς, γεγονός που αν συμβεί θα μας κάνει υπερήφανους» υποστηρίζει ο κ. Γαρουφαλιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμπαράσταση που έχει η Λέσχη στο έργο της.

«Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι και σ’ αυτή τη διοργάνωση η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου δεν θα είναι μόνη. Ο Δήμος Αλμυρού και ο δήμαρχος κ. Χατζηκυριάκος έχουν συμβάλει αποφασιστικά για την τέλεση του αγώνα ιδίως με την οικονομική συνεισφορά σε κάθε συμμετοχή, ενώ υπάρχει άριστη συνεργασία και με τις τοπικές αρχές. Επίσης οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους χορηγούς και ειδικότερα στην εφημερίδα «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ» που στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειές μας».

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Λ.Α. Βόλου απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο: «Θα θέλαμε οι φίλοι του αυτοκινήτου να στηρίξουν και αυτό τον αγώνα. Τους καλούμε να έρθουν και να απολαύσουν όμορφο θέαμα. Ωστόσο θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των ανδρών της Τροχαίας και τον Κριτών, προκειμένου να διεξαχθεί ένα ακόμη ασφαλές ράλι».

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε δύο σκέλη με μία ειδική διαδρομή επαναλαμβανόμενη στην περιοχή του βουνού Όθρυς (30 χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής και 99,85 χλμ σύνολο αγώνα). Το Service Park βρίσκεται στο χώρο της εμποροπανήγυρης στον Αλμυρό.

Η αυλαία ανοίγει σήμερα Σάββατο στις 8 μ.μ. με την τελετή έναρξης στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού. Νωρίτερα (14.00-17.00) θα γίνει ο έλεγχος εξακρίβωσης των αυτοκινήτων στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γιάννη Γκρίνια (500 μέτρα από την έξοδο του Αλμυρού προς Πλάτανο). Η εκκίνηση θα δοθεί αύριο Κυριακή στις 9.30 το πρωί, ενώ η απονομή των επάθλων στους νικητές θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία Αλμυρού την Κυριακή στις 15:00.

Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα είναι οι GRINIAS-CARS και SOVEL, ενώ το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας έχουν αναλάβει η εφημερίδα «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ», καθώς και η ιστοσελίδα DRIVERS NEWS, ο ραδιοφωνικός σταθμός SPOR FM, το τηλεοπτικό κανάλι ASTRATV και τα σάιτ MYCITY NET και 421gr.

Τέλος, από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου ανακοινώνεται ότι το Σαββατοκύριακο η Γραμματεία θα λειτουργεί στο Δημαρχείο (κεντρική πλατεία) του Δήμου Αλμυρού καθημερινά από τις 08:00 έως 21:00. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Γραμματεία του αγώνα για να παραλαμβάνουν τα δελτία πληροφοριών. Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο και φαξ 24210 55339 και στο email [email protected] (Website www.lavolos.gr) για περισσότερες πληροφορίες.

 

Τα μέτρα της Αστυνομίας

Εξαιτίας της διαγωγής του Ράλι Σπριντ η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας θα εφαρμόσει τα ακόλουθα μέτρα για διακοπή κυκλοφορίας: α) Στο τμήμα της οδού Αθηνών από τη διασταύρωση στην οδό Όθρυος έως τη διασταύρωση με την οδό Β. Παύλου κατά τις ώρες 09.00-10.00. β) Στο τμήμα ΠΕΟ Λαμίας-Βόλου από τη διασταύρωση με την οδό Αθηνών έως τη διασταύρωσή της με την ΕΟ Αλμυρού-Κωφών κατά τις ώρες 09.00-10.00. γ) Στο τμήμα ΕΟ Αλμυρού-Κωφών από διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λαμίας-Βόλου έως το 18ο χλμ κατά τις ώρες 09.00 έως 14.30. Επίσης απαγορεύεται η στάθμευση κάθε οχήματος (πλην των διαγωνισμένων) ή η τοποθέτηση διαφόρων υλικών στους παραπάνω δρόμους, καθώς και η διέλευση πεζών.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το