Photo Gallery, Τοπικά

Ο έμπορος ναρκωτικών είχε και βιβλίο πελατών…

Στο Στεφανοβίκειο βρέθηκε «καβάτζα» ηρωίνης, 8.500 δόσεων


Σύλληψη 32χρονου Αλβανού μετά από πολυήμερη και συστηματική παρακολούθηση

Στη σύλληψη ενός Αλβανού, 32 ετών, κατοίκου Στεφανοβικείου, για εμπορία ναρκωτικών, οδήγησε η πολυήμερη και συστηματική παρακολούθηση των αστυνομικών της Δίωξης Βόλου. Στην «καβάτζα» που διατηρούσε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, στο Στεφανοβίκειο, βρέθηκαν δύο ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 550 γραμμαρίων, που υπολογίζεται ότι ισοδυναμούν με 8.500 δόσεις, ζυγαριά ακριβείας και υλικά συσκευασίας ναρκωτικών. Το εντυπωσιακό πάντως εύρημα είναι πως ο 32χρονος έμπορος ναρκωτικών διατηρούσε και βιβλίο… εσόδων – εξόδων, καταγράφοντας αναλυτικά τα ονόματα των πελατών του, τις ποσότητες που πουλούσε, αλλά και τα χρήματα που εισέπραττε. Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.500 ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκε και το ΙΧ αυτοκίνητό του, μάρκας «ΒMW» με το οποίο έκανε και τη μεταφορά των ναρκωτικών.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Ο 32χρονος διαμένει μόνιμα και νόμιμα στο Στεφανοβίκειο. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών και δηλώνει πως απασχολούνταν σε αγροτικές εργασίες. Τον τελευταίο όμως χρόνο, όπως προκύπτει από την προανάκριση, φέρεται να διακινούσε ηρωίνη και μάλιστα μεγάλες ποσότητες. Οι αστυνομικοί υπολογίζουν, σύμφωνα και με την καταγραφή που έκανε στο βιβλίο του, ότι το μεροκάματό του από την πώληση ναρκωτικών ανερχόταν σε 1.500 περίπου ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου κ. Γιάννης Τόλιας, για περισσότερο από ένα μήνα σε 24ωρη βάση αστυνομικοί του τμήματος είχαν θέσει σε παρακολούθηση τον 32χρονο Αλβανό, ο οποίος – ας σημειωθεί – δεν είχε απασχολήσει έως τώρα τις αρχές για κάποιο αδίκημα. Η παρακολούθηση οδήγησε στην «καβάτζα», την οποία – όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί – επισκεπτόταν καθημερινά. Έπαιρνε τις ποσότητες, ανάλογα με τις παραγγελίες και στη συνέχεια έκανε διανομή. Οι περισσότερες συναντήσεις γίνονταν στην ευρύτερη περιοχή του Ριζομύλου. Καθημερινά φέρεται να συναντούσε έξι με επτά άτομα, τα οποία και προμήθευε με ποσότητες ηρωίνης (20 έως 30 περίπου γραμμαρίων) και εισέπραττε τα χρήματα.

Την εμπορική του δραστηριότητα κατέγραφε καθημερινά στο βιβλίο που διατηρούσε. Το βιβλίο βρέθηκε στην «καβάτζα». Καταγράφονται, χειρόγραφα, τα ονόματα των πελατών, οι ποσότητες και τα χρήματα. Οι αστυνομικοί από τα στοιχεία του βιβλίου θα μπορούν να έχουν πληρέστερη εικόνα για τη δραστηριότητά του. Όπως προκύπτει μάλιστα από τις σημειώσεις, δεν έδινε «βερεσέ», αλλά μόνο μετρητοίς. Στο βιβλίο που βρέθηκε, υπάρχει αναλυτική καταγραφή από το μήνα Μάρτιο, ενώ οι αστυνομικοί θεωρούν πως υπήρχε και άλλο βιβλίο.

Ο 32χρονος Αλβανός συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επ’ αυτοφώρω στην «καβάτζα». Οι αστυνομικοί τον αιφνιδίασαν. Δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι στο εγκαταλελειμμένο σπίτι και στα συρτάρια ενός παλιού γραφείου, υπήρχαν δύο ποσότητες ηρωίνης, βάρους 306 και 244 γραμμαρίων. Επίσης βρέθηκε η ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης και τα υλικά συσκευασίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αλβανός ανακρινόμενος από τους αστυνομικούς δεν παραδέχεται ότι η «καβάτζα» ηρωίνης ήταν δική του και ισχυρίζεται πως ανήκει σε άλλον και εκείνος έκανε… εξυπηρέτηση.

Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα υπηρεσίας, η οποία και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή. Ζήτησε και πήρε προθεσμία.

Αξίζει να τονιστεί πως η νέα αυτή υπόθεση εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, που καταγράφει στο ενεργητικό της τους τελευταίους μήνες η Δίωξη Ναρκωτικών Βόλου, είναι πανομοιότυπη με τις προηγούμενες. Η μεθοδολογία εμπόρων ηρωίνης είναι η ίδια: Διατηρούν δηλαδή «καβάτζα» σε ερημικές κυρίως περιοχές, ώστε να μην εντοπίζεται εύκολα στην κατοχή τους μεγάλη ποσότητα, από όπου παίρνουν ποσότητες και τις πουλούν, ανάλογα με τις παραγγελίες. Είναι κοινό χαρακτηριστικό, στις τέσσερις πανομοιότυπες υποθέσεις των τελευταίων μηνών, πως οι διακινητές έχουν καθημερινές πωλήσεις, διαθέτουν πλούσιο πελατολόγιο και το μεροκάματά τους κυμαίνεται από 1.500 έως και 4.000 ευρώ (!).

 

24ωρη υπηρεσία με στόχο τους διακινητές

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του κ. Τόλια πως για την εξιχνίαση υποθέσεων διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών απαιτείται χρόνος και εντατική εργασία.

Αστυνομικοί του τμήματος αναγκάζονται να εργάζονται έως και 24 ώρες το 24ωρο, καθώς αυτό απαιτεί η παρακολούθηση. Μία μικρή παράλειψη μπορεί να μην έχει το θεμιτό αποτέλεσμα. Για την υπόθεση του 32χρονου Αλβανού, η παρακολούθηση γινόταν συνεχώς για περισσότερο από ένα μήνα. Ο κ. Τόλιας υπογράμμισε πως στόχος της υπηρεσίας είναι ο εντοπισμός διακινητών ναρκωτικών και οι λιγοστοί αστυνομικοί του τμήματος (12 άτομα) επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο και αφιερώνουν σχεδόν όλο το χρόνο τους στην υπηρεσία. «Η ικανοποίηση των αστυνομικών είναι όταν υπάρχει αποτέλεσμα και όφελος προς την κοινωνία» σημείωσε ο κ. Τόλιας.

 

Στον Ανακριτή για χασίς

Στο μεταξύ στην Εισαγγελέα υπηρεσίας οδηγήθηκαν χθες το πρωί οι τρεις νεαροί, 19 ετών μαθητής Εσπερινού Λυκείου, 22 και 24 ετών ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας, στο σιδηροδρομικό σταθμό Βόλου και μόλις κατέβηκαν από το τρένο, ερχόμενοι από την Αθήνα. Οι νεαροί έφεραν σε ταξιδιωτικούς σάκους 780 γραμμάρια χασίς, που είχαν αγοράσει από την Αθήνα.

Στην τσέπη του 19χρονου βρέθηκε ποσότητα 1,9 γραμμαρίου χασίς, που είχε μέσα στη συσκευασία παιδικής σοκολάτας.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για αγορά ναρκωτικών κατά συναυτουργία, πώληση, μεταφορά και κατοχή κατά συναυτουργία. Παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή και οι δύο απολογούνται σήμερα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το