Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Ο «οδικός χάρτης» Σαμαρά για συναίνεση

Νέα Δημοκρατία:Παραμένει «κόκκινη» γραμμή το φορολογικό και η μείωση των φορολογικών συντελεστών

 

 

«Όποιος αναφέρεται σε έξοδο από το ευρώ, διαπράττει έγκλημα, η στρατηγική του κατευθυνόμενου φόβου πρέπει να σταματήσει»

 

ΑΘΗΝΑ 30.-

 

Τον «οδικό χάρτη» της συναίνεσης για τη Ν.Δ. έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (χθες) ο κ. Αντ. Σαμαράς και με ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) οριοθέτησε ως την «κόκκινη γραμμή»  για τη Ν.Δ., τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Παράλληλα ξεκαθάρισε δημόσια, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι θα ψηφίσει τα άρθρα που συμφωνεί και τα οποία εντάσσονται στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Σαμαράς είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, ότι εάν συζητούσε και το φορολογικό για να πάνε να διαπραγματευθούν μαζί με την τρόικα, για να μειωθούν οι φόροι, τότε θα υπήρχαν περιθώρια συναίνεσης και περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ως νομοσχέδιο για να ψηφισθεί κατ’ άρθρο και όχι στο σύνολό του, ενιαίο ως πακέτο. Συγκεκριμένα, έθεσε ως βασική προϋπόθεση, για να ψηφίσει τα μέτρα με τα οποία συμφωνεί, να κατατεθούν χωριστά στη Βουλή.

«Όμως για να εκφραστεί η θέση μας, πρέπει να τα φέρετε στη Βουλή χωριστά. Να ψηφίσουμε κατ’ άρθρο. Γιατί κατ’ άρθρο θα ψηφίσουμε αυτά που συμφωνούμε, έτσι κι αλλιώς» είπε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Στο σύνολό του δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο, αν δεν συμπεριλάβει μέτρα επανεκκίνησης, ιδιαίτερα στο φορολογικό».

Ο κ. Σαμαράς, υπογράμμισε ότι εάν η κυβέρνηση φέρει το Μεσοπρόθεσμο σε ένα άρθρο με τη λογική «όλα ή τίποτα», θα καταψηφίσει η Ν.Δ. και είπε με έμφαση: «θα καταψηφίσουμε και θα καταλάβουν όλοι πως εννοείτε τη συναίνεση».

Βέβαια, σε άλλο σημείο, υποστήριξε ότι «η μόνη συναίνεση που μπορεί να υπάρξει, είναι για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου επί τη βάση της πρότασης της ΝΔ για την επανεκκίνηση της οικονομίας, που ξεκινά από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών».

Στον «γαλάζιο»…«οδικό χάρτη» υπάρχουν μια σειρά από προτάσεις που μπορεί η Ν.Δ. να συμφωνήσει με την κυβέρνηση, όπως στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, τις αποκρατικοποιήσεις, κ.α.

«Θέλετε να νομοθετήσουμε μαζί για την αξιοποίηση της περιουσίας; Για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής; Για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων; Για μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, που θα φέρουν έσοδα; Για επαναπατρισμό κεφαλαίων; Για συμβάσεις εκχώρησης λιμανιών και αεροδρομίων; Πολύ ευχαρίστως, αλλά αφού έχει γίνει η μείωση της φορολογίας και η επανεκκίνηση της οικονομίας» είπε με νόημα.

Για τον κ. Σαμαρά, το «κλειδί» για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η μείωση φορολογικών συντελεστών, χωρίς την οποία, όπως υπογράμμισε, δεν μπορεί να υπάρξει το δημιουργικό σοκ που χρειάζεται η χώρα.

Κατά τον κ. Σαμαρά η διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει με την τρόικα, για να πειστεί, ότι η μέχρι σήμερα πολιτική δεν αποδίδει και να καταλάβει ότι όλοι, εκτός από τους κερδοσκόπους, έχουν συμφέρον να τα καταφέρει  η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η μεγάλη βάση συναίνεσης είναι να συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις στο πώς θα γίνει η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του «μνημονίου του Σίσιφου», όπως το αποκάλεσε χαρακτηριστικά, που «όσο κι αν το σπρώχνουμε τόσο κατρακυλάει προς τα πίσω».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. διευκρίνισε ότι θα πρέπει «να επαναδιαπραγματευθούμε όλα τα ενδιάμεσα βήματα του μνημονίου» και όχι τους τελικούς στόχους του, ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα.

Βέβαια, έσπευσε να ακυρώσει εξ αρχής την επιχειρηματολογία ότι συναινεί με την κυβέρνηση και κάνει στροφή, λέγοντας, ότι συναίνεση στην ίδια λάθος και αδιέξοδη πολιτική δεν δίνει.

«Αν προσυπέγραφα σήμερα, ενώ διαφωνώ και ενώ η κριτική μου έχει δικαιωθεί, θα ήταν σαν να συνυπέγραφα την κατάργηση της αντιπολίτευσης και της δημοκρατίας, θα ήταν σαν να συνυπέγραφα τη δικτατορία της μοναδικής επιλογής, τη δικτατορία του μονόδρομου» είπε και συνέχισε: «Δεν πρόκειται ποτέ να συνυπογράψω την αυτοκατάργηση της δημοκρατίας και της αντιπολίτευσης».

Υπέρ ευρώ

«Η κυβέρνηση τρομάζει το λαό με διαρροές για χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή. Με το που ειπώθηκε αυτό εκτός από τη διαρροή καταθέσεων, κόπηκαν πιστώσεις για τις ελληνικές επιχειρήσεις και γίνονται δεκτές μόνο πληρωμές τοις μετρητοίς» είπε και υπερασπίστηκε το ευρώ και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. «Όποιος αναφέρεται σε έξοδο από το ευρώ, διαπράττει έγκλημα, η στρατηγική του κατευθυνόμενου φόβου πρέπει να σταματήσει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Καρφιά κατά ΛΑΟΣ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε και επίθεση στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, τον οποίο δεν αποκάλεσε με το όνομά του για το ιστορικό παράδειγμα που ανέφερε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης για τη συμφωνία του Θεμιστοκλή με τον Ευρυβιάδη το 480 π.Χ., μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών την περασμένη Παρασκευή.

«Παρά τον τσακωμό τους Θεμιστοκλής και Ευρυβιάδης συμφιλιώθηκαν πριν την ναυμαχία της Σαλαμίνας. Συμφωνώ απόλυτα, αλλά τα βρήκαν μεταξύ τους για να πολεμήσουν, όχι για να υποκύψουν» είπε ο κ. Σαμαράς για να ανταπαντήσει λίγο αργότερα ο ΛΑΟΣ με γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Δεν θα χρειαζόταν καμία συνεννόηση μεταξύ Θεμιστοκλή και Ευρυβιάδη, αν δεν είχε προηγηθεί η προδοσία του Εφιάλτη που έφερε τους Πέρσες στην Αθήνα, ή το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία».

Υπέρ των «αγανακτισμένων»

Ο κ. Σαμαράς με τον τρόπο του υπερασπίστηκε τις διαδηλώσεις των «αγανακτισμένων» και μίλησε για ένα κίνημα ακομμάτιστο και ειρηνικό, όπως είπε. «Είναι κάτι παραπάνω από αγανακτισμένοι, είναι απελπισμένοι» είπε και τόνισε πως ο πολιτικός κόσμος οφείλει να δώσει σε όλους τους πολίτες ελπίδα και προοπτική. \

 

Πρόταση ΝΔ για επανέλεγχο

“πόθεν έσχες” από το 1974 και δημεύσεις

Πρόταση νόμου για τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής Επανελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης για όσους διατέλεσαν ή διατελούν, πρωθυπουργοί, αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, από το 1974 έως το 2010, η οποία θα προχωρήσει και σε επανέλεγχο των δηλώσεων τόσο των συζύγων όσο και των ανήλικων τέκνων τους, κατέθεσε η ΝΔ.

Η Επιτροπή θα ελέγξει την περιουσιακή κατάσταση τους, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θητείας τους, αλλά επεκτείνεται στα δύο χρόνια πριν αναλάβουν το αξίωμα και δύο χρόνια μετά την παύση της ιδιότητας τους, ενώ προβλέπεται μέχρι και δήμευση της περιουσίας τους, αν διαπιστωθεί ότι «υπάρχει αδικαιολόγητη απόκτηση, ή επαύξηση περιουσιακού στοιχείου».

Σημειώνεται πως η Επιτροπή προβλέπεται να ολοκληρώσει το έργο της εντός ενός έτους, ενώ, όπως τονίζεται στην εισηγητική έκθεση, «επιβάλλεται ο άμεσος επανέλεγχος όλων των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης» τους, καθώς τα «πρόσφατα γεγονότα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον αδικαιολόγητο πλουτισμό πρώην και νυν πολιτικών προσώπων, ταλανίζουν τον πολιτικό βίο της χώρας».

Σύμφωνα με την πρόταση, η Ειδική Επιτροπή Επανελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης πρέπει να είναι πενταμελής, να αποτελείται από ανώτατους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και να έχει αυξημένες αρμοδιότητες και εξουσίες, ώστε να δύναται να ζητά και να λαμβάνει τα απαιτούμενα στοιχεία, τόσο από την Διακομματική Επιτροπή, που ελέγχει τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών, όσο και από οποιαδήποτε Αρχή, Υπηρεσία ή Οργανισμό του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, χωρίς την προηγούμενη συναίνεση ή τη συγκατάθεση του ελεγχομένου.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ισμαήλ Κανταρέ: Πέθανε ο Αλβανός συγγραφέας

Ο Ισμαήλ Κανταρέ, ο επιφανέστερος σύγχρονος Αλβανός συγγραφέας, πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 88…

1 Ιουλίου 2024

Ανοίγει αύριο η πρόσκληση για την ενίσχυση εξωστρέφειας επιχειρήσεων μέσω δράσεων προβολής και δικτύωσης (συμμετοχή σε εκθέσεις)

Τις προσκλήσεις που εκδόθηκαν από το πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-27 και οι οποίες αφορούν στην ενίσχυση…

1 Ιουλίου 2024

Γαλάζιες σημαίες κυματίζουν και φέτος στις παραλίες του Δήμου Βόλου

Με ιδιαίτερη χαρά η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βόλου ενημερώνει ότι και φέτος οι Γαλάζιες…

1 Ιουλίου 2024

Διακοπή νερού στον Αλμυρό την Τρίτη

Η ΔΕΥΑΑΛ ανακοινώνει πως την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 θα γίνει διακοπή της υδροδότησης στην…

1 Ιουλίου 2024

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η Λευκή Νύχτα στα Φάρσαλα (photos)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η Λευκή Νύχτα στα Φάρσαλα την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024,…

1 Ιουλίου 2024

Προγραμματισμένη διακοπή νερού αύριο σε περιοχές του Βόλου

Την Τρίτη 2/7/2024 από τις 08:00 έως τις 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία…

1 Ιουλίου 2024