Αθλητισμός

Ούτε αυτή την εβδομάδα η απόφαση για Ολυμπιακό Β;

Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, προκειμένου να πάρει απόφαση για την κατηγορία που θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα. Αρχικά επρόκειτο να συνεδριάσει αύριο Τρίτη το Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Τελικά, όπως όλα δείχνουν, το συμβούλιο δεν θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, με αποτέλεσμα να παρατείνεται κι άλλο η αγωνία των διοικούντων την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και των φιλάθλων της ομάδας.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Όλες αυτές οι κινήσεις φαίνεται να είναι μελετημένες από πλευράς ΕΠΟ και δείχνουν πως η απόφαση έχει ληφθεί για τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα και σε καμία περίπτωση οι δύο αυτές ομάδες δεν πρόκειται να παίξουν στη Σούπερ Λιγκ, στη θέση που νομικά δικαιούνται.

Η ΕΠΟ επίτηδες καθυστερεί να συνεδριάσει και να βγάλει την απόφαση, προκειμένου να οδηγήσει τις δύο ομάδες προ τετελεσμένου γεγονότος. Στην καλύτερη περίπτωση η απόφαση θα ανακοινωθεί στο δεύτερο 15ημερο του Ιουλίου, γεγονός που σημαίνει πως δεν θα είναι εκ των πραγμάτων εφικτό ο Ολυμπιακός και η Καβάλα να φτιάξουν μέσα σ’ ένα μήνα μια ομάδα από το μηδέν και να παίξουν στη Σούπερ Λιγκ (το πρωτάθλημα αρχίζει στις 25 Αυγούστου, ενώ μέσα στον Ιούλιο θα γίνει η κλήρωση).

Μοιραία, η ΕΠΟ θα κατατάξει τον Ολυμπιακό Βόλου σε μικρότερη κατηγορία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν, όπως έχουμε γράψει, πως αυτή θα είναι η Β’ Εθνική (Football League). Οι διοικούντες την ΠΑΕ έχουν πάρει το μήνυμα και δείχνουν πως έχουν συμβιβαστεί ήδη με την ιδέα της Β’ Εθνικής. Δεν μπορούν, άλλωστε – εκ των πραγμάτων – να κάνουν και διαφορετικά.

Γνωρίζουν πως αν αντιδράσουν, διεκδικώντας μέσω της νομικής οδού να παίξει η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, θα μπλέξουν και πάλι σε μεγάλες περιπέτειες και ο κίνδυνους να χαθεί άλλη μια χρονιά είναι ορατός.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το χρόνο που είχε στη διάθεσή του και να τελειώσει το θέμα πριν τις εκλογές. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στις 7 Ιουνίου και ένα μήνα μετά η ΕΠΟ ακόμη να πάρει την απόφαση για την αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αν πραγματικά ήθελε να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, θα μπορούσε ένα μήνα τώρα να είχε συνεδριάσει το Δ.Σ. και να ασχοληθεί με το θέμα των δύο παραπάνω ομάδων.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν, πως ένας επιπλέον λόγος που καθυστερεί η ΕΠΟ να αποφασίσει για τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα έχει να κάνει με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, καθώς γίνεται προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να ανέβει ο «Γηραιός» στην Football League, παρότι την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε ο Ηρακλής έπαιξε σε δύο κατηγορίες, αρχικά στην Δ’ Εθνική και εν συνεχεία (απορροφώντας την Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης) στη Football League 2.

Τα χρονικά περιθώρια, πάντως, για τον Ολυμπιακό Βόλου έχουν στενέψει επικίνδυνα και κάθε μέρα που περνά, χωρίς να έχει στα χέρια της η ΠΑΕ την απόφαση της ΕΠΟ, είναι εις βάρος της ομάδας.

Αν τελικά ο Ολυμπιακός αγωνιστεί στη Football League, θα έχει περισσότερο χρόνο μπροστά του για να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτάθλημα αναμένεται να αρχίσει τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (Κυριακή 16/9), χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο η σέντρα να γίνει μία εβδομάδα αργότερα, στις 23 Σεπτεμβρίου. Να θυμίσουμε πως πέρυσι η Β’ Εθνική είχε καθυστερήσει σημαντικά να αρχίσει, με τις ομάδες να ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στις 28 Οκτωβρίου!

Ξεκίνησαν οι επαφές

με ποδοσφαιριστές

Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, πάντως, έχουν ήδη αρχίσει και οργανώνονται και έχουν γίνει συζητήσεις με αρκετούς ποδοσφαιριστές, τόσο από την ελληνική, όσο και την ξένη αγορά.

Είναι πολύ πιθανό κάποιοι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου στο πρόσφατο παρελθόν να επιστρέψουν στην ομάδα ,μόλις η ΕΠΟ ανακοινώσει την επάνοδο των «ερυθρολεύκων» στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Η διοίκηση έχει έρθει σε επαφή μαζί τους και βλέπουν με θετικό μάτι να φορέσουν ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα, γνωρίζοντας τη δυναμική που έχει ο Ολυμπιακός Βόλου, ως ομάδα, αλλά και το πόσο οι φίλαθλοι στηρίζουν τον σύλλογο με την παρουσία τους στο γήπεδο.

Από εκεί και πέρα, τους διοικούντες την ΠΑΕ τους απασχολεί το θέμα του προπονητή και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις. Η λειτουργία της ΠΑΕ θα ξεκινήσει και επίσημα, μόλις η ΕΠΟ ανακοινώσει την απόφασή της για τον Ολυμπιακό, ενώ τις προσεχείς μέρες θα νοικιαστεί και ο χώρος, σε κεντρικό σημείο του Βόλου, όπου θα στεγαστούν τα γραφεία της ΠΑΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το