Photo Gallery, Τοπικά

«Ουρά» για φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

350 αιτήσεις έχουν υποβληθεί, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί
350 αιτήσεις έχουν υποβληθεί, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί

Κοσμοσυρροή παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας, όπου οι φοιτητές προσέρχονται για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος των χιλίων ευρώ. Είναι τόσο μεγάλη η προσέλευση, ώστε οι φοιτητές κάποιες φορές κάνουν ουρά μέχρι και τα σκαλοπάτια του πρώτου ορόφου. Μέχρι στιγμής υποβλήθηκαν γύρω στις 350 αιτήσεις, ενώ τις επόμενες αναμένεται αύξηση του αριθμού.

Από φέτος η διαδικασία έχει αλλάξει και τα δικαιολογητικά δεν υποβάλλονται στις Εφορίες, αλλά στα Γραφεία Φοιτητικής Μέριμνας των Πανεπιστημίων τα οποία στη συνέχεια θα αποστείλουν τους φακέλους με τα δικαιολογητικά στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου για να εγκρίνουν το ποσό.

Όπως ήταν φυσικό, η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μια μεγάλη κινητικότητα στο Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, όπου από τις 5 Μαρτίου καθημερινά γύρω στους 50 και πλέον φοιτητές μεταβαίνουν εκεί για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά ή και για να ρωτήσουν διάφορα θέματα.

Εξάλλου ένα μεγάλο ζήτημα είναι το πλήθος των δικαιολογητικών που απαιτούνται, γύρω στα δέκα, που για να τα συγκεντρώσουν οι φοιτητές, θα περάσει κάποιο χρονικό διάστημα. Προς το παρόν πάντως δεν έχει ακουστεί κάτι σχετικά με παράταση στην υποβολή των δικαιολογητικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί γύρω στις 350 αιτήσεις από φοιτητές. Όπως τονίζει ο προϊστάμενος του Γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας κ. Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενταθεί η προσέλευση των φοιτητών, καθώς χρειάζονται και κάποιο χρόνο για να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ενδεικτικά, ακόμη και για τη βεβαίωση μόνιμης διαμονής, χρειάζεται ο ίδιος ο φοιτητής να συμπληρώσει στο Δήμο διάφορα δικαιολογητικά.

Η γραφειοκρατία ταλαιπωρεί και τους εργαζόμενους και τους φοιτητές. Μάλιστα στο Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας αποσπάστηκε πριν μερικές ημέρες μία εργαζόμενη από το Ίδρυμα Εθνικής Νεότητας για να βοηθήσει στη διαδικασία.

Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Αλεξανδρόπουλος, η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου για τα δικαιολογητικά έχει ήδη σταλεί και η προθεσμία τρέχει μέχρι και τις 29 Μαρτίου.

Οι εκτιμήσεις των αρμοδίων είναι πως το επίδομα θα φτάσει στα χέρια των οικογενειών το καλοκαίρι.

Τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος ακαδημαϊκού έτους 2012-2013, είναι τα εξής:

1. Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση του φοιτητή.

2. Πιστοποιητικό σπουδών που χορηγείται από το τμήμα φοίτησης.

Ο φοιτητής για να λάβει το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα πρέπει να έχει περάσει τα μισά μαθήματα του προηγούμενου έτους, ενώ για πρωτοετείς φοιτητές υποβάλεται πιστοποιητικό εγγραφής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το