Photo Gallery, Τοπικά

Ουκ ολίγα τα περιστατικά μεθυσμένων


Η κατάσταση τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο με τους μεθυσμένους τουρίστες ήταν καλύτερη συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές

 

Μεταφέρθηκαν το φετινό καλοκαίρι στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου

 


 

 

Δεκάδες περιστατικά λιπόθυμων και ημιλιπόθυμων νέων λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού το Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Η εικόνα να μεταφέρονται νεαρά άτομα στο Κ.Υ. Σκιάθου χωρίς τις αισθήσεις τους από φίλους τις πρώτες πρωινές ώρες μετά από διασκέδαση μεθυσμένα ήταν σχεδόν καθημερινή και σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μέχρι και τέσσερα παρόμοια περιστατικά ημερησίως.

 

Αν και σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σκιάθου κ. Νικ. Σακελλαρόπουλο η κατάσταση την φετινή καλοκαιρινή περίοδο στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν καλύτερη συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, εντούτοις και το φετινό καλοκαίρι τα περιστατικά με τους μεθυσμένους νέους στο νησί ήταν πάρα πολλά. «Κατά μέσο όρο καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε ένα έως δυο περιστατικά με νέους κατά κύριο λόγο ανθρώπους, που μεταφέρονταν στο Κέντρο Υγείας από φίλους τους χωρίς τις αισθήσεις του λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρόπουλος. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιο τόσο σοβαρό περιστατικό, που να κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή ή να χρειάστηκε η μεταφορά στο Νοσοκομείο του Βόλου».

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, υπήρξαν και ημέρες στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, που στο Κ.Υ. Σκιάθου μεταφέρθηκαν λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ τρία και τέσσερα άτομα, νεαρής ηλικίας, τις πρώτες πρωινές κυρίως ώρες.

Τα περισσότερα από αυτά ήταν ηλικίας μέχρι 20 ετών, Έλληνες και αλλοδαποί.

Στη συντριπτική πλειονότητα τα περιστατικά των λιπόθυμων και ημιλιπόθυμων νέων αντιμετωπίζονταν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Σκιάθου με την χορήγηση ορού προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει διούρηση του αλκοόλ. «Τους μετέφεραν οι φίλοι τους λιπόθυμους και από εκείνους πληροφορούμασταν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους», επισήμανε ο κ. Σακελλαρόπουλος.

Ο ίδιος είπε ακόμη πως τα περισσότερα περιστατικά νοσηλείας νεαρών ατόμων στο Κ.Υ. Σκιάθου λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ καταγράφηκαν το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου και μέχρι το τέλος του μήνα και προσέθεσε: «Για την αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών χρειάζεται να υπάρχει στο Κέντρο Υγείας το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό για την παρακολούθηση των ατόμων προκειμένου σε περίπτωση εισρόφησης να παρέμβουν και να μην κινδυνέψει η ζωή του ασθενούς. Ευτυχώς το καλοκαίρι το Νοσοκομείο του Βόλου μάς διέθεσε νοσηλεύτριες και κάναμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούσαμε».

Γιώργος Ξυνός

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το