Photo Gallery, Τοπικά

Οσμή σκανδάλου στα Σφαγεία Βόλου

Ο διευθυντής των Σφαγείων Βόλου με επιστολή του παρουσιάζει τις δυσλειτουργίες που δεν επιτρέπουν στην επιχείρηση να λειτουργήσει νόμιμα

Δικαστική διερεύνηση για την οικονομική διαχείριση στα Σφαγεία Βόλου από τις προηγούμενες διοικήσεις ζητεί ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Χ. Ζάχος, ο οποίος κάνει λόγο για σκάνδαλο, ενώ ο διευθυντής των σφαγείων με επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο παρουσιάζει τις δυσλειτουργίες που δεν επιτρέπουν στην επιχείρηση να λειτουργήσει νόμιμα. Η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της ζητεί τη συνδρομή των εμπειρογνωμόνων του ΤΕΕ για να ελέγξει την επένδυση και να διαπιστώσει εάν τα χρήματα που δαπανήθηκαν αντιστοιχούν σε έργα που εκτέλεσε ο εργολάβος. Εσωτερική έρευνα σε τιμολόγια, έργα και συμβάσεις με ιδιώτες είναι η «απάντηση» της Δημοτικής Αρχής σε συμβούλους της αντιπολίτευσης, αλλά και της συμπολίτευσης που αφήνουν αιχμές για «σκιές» στα Σφαγεία και για συγκάλυψη ενεργειών της προηγούμενης διοίκησης.

Ο πρόεδρος των Σφαγείων κ. Καουνάς δήλωσε χθες ότι η επίθεση του κ. Ζάχου οφείλεται σε επικοινωνιακούς λόγους και παρότρυνε την αντιπολίτευση να αποφασίσει για το ποιος θα την εκπροσωπεί στα Σφαγεία, από την ώρα που παραιτήθηκε ο Τ. Μπατζιάκας και ο αναπληρωτής του αρνήθηκε να αναλάβει. Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο οι συζητήσεις με Λαρισαίο επενδυτή για την αγορά των Σφαγείων.

Ο κ. Ζάχος που συμμετείχε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου των Σφαγείων, ως εκπρόσωπος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, διαπίστωσε ότι στην εταιρεία η κακοδιαχείριση ήταν καθεστώς.

Στο μεταξύ, όπως έχει γίνει γνωστό από τη Δημοτική Αρχή εάν για τα σφαγεία δεν βρεθεί επενδυτής, θα κλείσουν οριστικά το Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει σε επιστολή που κατέθεσε στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνεδριάζει σήμερα, επιβάλλεται η έρευνα για την οικονομική διαχείριση να μην περιοριστεί σε μια ένορκη διοικητική εξέταση, αλλά να υπάρξει δικαστική διερεύνηση.

«Είμαι σίγουρος πως θα εμφανιστούν στο προσκήνιο αξιόποινες πράξεις-σκάνδαλο τονίζει και επισημαίνει πως στα Σφαγεία υπάρχει κάκιστη συντήρηση των μηχανημάτων που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και όσων επισκέπτονται το χώρο.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής των Σφαγείων κ. Χαράλαμπος Μαντάνης με επιστολή του στο διοικητικό συμβούλιο παρουσιάζει τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία υποχρεούται να έχει σε λειτουργία πέντε ψυγεία σύμφωνα με το σύστημα πιστοποίησης haccp, αλλά λειτουργούν μόνο τρία ψυγεία. Η κτηνιατρική υπηρεσία είναι ενημερωμένη για τη μη λειτουργία των ψυγείων, αυτό όμως δεν απαλλάσσει από την υποχρέωση της επαναλειτουργίας τους.

«Έχουμε την υποχρέωση να έχουμε πρόψυξη στο χώρο παράδοσης των σφάγειων  και η  θερμοκρασία πρέπει να είναι κάτω από 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ άμεση ανάγκη είναι να επισκευαστεί το καταγραφικό θερμοκρασιών των ψυγείων για να τηρούνται στην πραγματικότητα τα αρχεία του HACCP», σημειώνει.

Επίσης ο συλλέκτης των υγρών αποβλήτων των Σφαγείων είναι εκτός της περίφραξης του χώρου, αφύλακτος, με αποτέλεσμα πολλές φορές άγνωστοι να προκαλούν ζημιές (κλοπές καλωδίων) με κίνδυνο να διακοπεί η λειτουργία της εγκατάστασης και να προκληθεί κάποιο θανατηφόρο ατύχημα. Θα πρέπει, ή να μεταφερθεί στο χώρο των Σφαγείων, ή να γίνει ασφαλής περίφραξη.

Στα Σφαγεία γίνονται μόνο αναγκαίες επισκευές και συντηρήσεις, διότι η εταιρία αδυνατεί να πληρώσει και δεν ευθύνεται γι’ αυτό η οικονομική κρίση, καθώς η κατάσταση αυτή επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης η εταιρεία αδυνατεί να πληρώσει συνεργάτες που έχουν άμεση σχέση με τη λειτουργία των Σφαγείων, συγκεκριμένα  εταιρεία στην οποία αποστέλλονται τα ζωικά απόβλητα. Στη συγκεκριμένη εταιρεία οφείλονται 27.000 ευρώ. Στην εταιρεία που διενεργεί τις μικροβιολογικές αναλύσεις (νερό, επιφάνειες, κρέας) οφείλονται περίπου 9.000 ευρώ.

«Τα Σφαγεία χωρίς τις παραπάνω υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν νόμιμα. Απαραίτητος δε είναι ο εξωραϊσμός του περιβάλλοντα χώρου. Σας γνωρίζω ότι οι εγκαταστάσεις δεν είναι ασφαλισμένες και το Σφαγείο δεν φυλάσσεται», καταλήγει στο έγγραφό του προς τη διοίκηση ο διευθυντής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το