Photo Gallery, Κόσμος

Ορκίστηκε ο Ομπάμα στη μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας στις ΗΠΑ

Στο Καπιτώλιο στράφηκαν όλα τα φώτα στις ΗΠΑ για τη μεγαλύτερη γιορτή της δημοκρατίας, την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου. Εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί κατέκλυσαν το κέντρο της Ουάσινγκτον ακούγοντας τον Ομπάμα να δίνει δημοσίως τον όρκο κάτω από τον λευκό τρούλο του Καπιτωλίου, εγκαινιάζοντας τη δεύτερη προεδρική θητεία του.

Οι επίσημοι έλαβαν τις θέσεις τους, η οικογένεια του Μπαράκ Ομπάμα προσήλθε στο Καπιτώλιο κάτω από τα φλας των φωτογράφων. Πρώτος ορκίστηκε ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενώπιον της δικαστού Σόνια Σοτομαγιόρ, και εν συνεχεία ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε για δεύτερη φορά τον όρκο της προεδριας στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή που έχει στηθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα, η οποία περιβάλλεται από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Αυτή τη στιγμή ο Ομπάμα εκφωνεί την πολυαναμενόμενη εναρκτήρια ομιλία του, που θα δώσει το στίγμα της νέας θητείας του, και έπειτα τη «σκυτάλη» παραλαμβάνουν η καθιερωμένη παρέλαση, η Μπιγιονσέ και τιμητικές δεξιώσεις -η μία αποκλειστικά για το προσωπικό του Λευκού Οίκου, στην οποία θα δώσει το «παρών» η Lady Gaga.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το