Οριακό προβάδισμα για τη ΝΔ – Η Χ.Α. παραμένει τρίτο κόμμα με 7,8%!

Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για το Mega και παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,8%.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ, όπως και το ΚΚΕ, με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, η ΔΗΜΑΡ με 4,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,2% και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα με 1%. Ένα 4,3% απάντησε Άλλο Κόμμα. Αποχή επέλεξε το 7% των ερωτηθέντων και Λευκό/’Ακυρο το 3%. Αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 13,6% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση «ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 44,4% των ερωτηθέντων, έναντι 30,4% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο απαντάει το 23,7% των ερωτηθέντων.

Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, το 76,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ήταν «δικαιολογημένη η σύλληψη των ηγετών της Χρυσής Αυγής», ενώ το 19,9% θεωρεί ότι «δεν ήταν δικαιολογημένη».

Στο ερώτημα «πιστεύετε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία μας;», το 72,1% απαντάει «ναι» και το 26,5% απαντάει «όχι» (ΔΞ/ΔΑ 1,4%).

Σε ερωτήματα σχετικά με το αν υπήρξε ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή, το 78,3% των ερωτηθέντων απαντάει ότι υπήρξε ανοχή από την πλευρά του κράτους, το 68,6% από την πλευρά της Δικαιοσύνης και το 73,4% από την πλευρά της κοινωνίας.

Εξάλλου, έξι στους δέκα από τους ερωτηθέντες (60,1%) εκτιμούν ότι «οι συλλήψεις δεν σημαίνουν το πολιτικό τέλος της Χρυσής Αυγής».

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3-7 Οκτωβρίου 2013.

 

H MRB

Οριακό προβάδισμα της τάξεως του 0,6% καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη μέτρηση της MRB για το enikos.gr.

Στη δημοσκόπηση που παρουσίασε ο Ν. Χατζηνικολάου στην εκπομπή enikos που μεταδόθηκε από το Star channel, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή 6,9%, ΠΑΣΟΚ 5,2%, ΚΚΕ 5,0%, ΑΝ.ΕΛ 4,8% και ΔΗΜΑΡ 3,6%.

Υψηλότατο ποσοστό συγκεντρώνει η αδιευκρίνιστη ψήφος που φτάνει το 23,5%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντ.Σαμαράς έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του Αλ. Τσίπρα με 11,5 μονάδες διαφορά.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 42,7% έναντι 29,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες εκτιμούν ότι κανένα από τα δύο κόμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) δεν έχει την ικανότητα διακυβέρνησης της χώρας. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,2%. Ωστόσο, το «κανένα κόμμα» φτάνει το 37,4%.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών Α.Σαμαράς και Α.Τσίπρας βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» ενώ επανακάμπτει και ο Φ.Κουβέλης.

Οριακό προβάδισμα 0,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,8%.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ, όπως και το ΚΚΕ, με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, η ΔΗΜΑΡ με 4,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1% και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα με 1%. Ποσοστό 4,3% απάντησε Άλλο Κόμμα. Αποχή επέλεξε το 7% των ερωτηθέντων και Λευκό/Άκυρο το 3%. Αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 13,6% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση «ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 44,4% των ερωτηθέντων, έναντι 30,4% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο απαντάει το 23,7% των ερωτηθέντων.

To 68,4% απαντά αρνητικά στην ερώτηση «πιστεύετε ότι τη λύση σήμερα στα προβλήματα θα πρέπει να τη δώσει η προσφυγή σε εκλογές;», ενώ το 30,6% των ερωτηθέντων απαντά θετικά.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παραμένει Διευθυντής στη διεύθυνση αστυνομίας Μαγνησίας ο Γ. Ντιζές

  Παραμένει στη διεύθυνση αστυνομίας Μαγνησίας ως διευθυντής ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Ντιζές μετά τις…

23 Ιανουαρίου 2024

Βόλος: Μέθυσε και κατηγορείται ότι χτύπησε τη σύζυγό του

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε χθες το πρωί ένας 60χρονος, ο οποίος κατηγορείται από την σύζυγό του…

23 Ιανουαρίου 2024

Κίνα: Σεισμός 7 Ρίχτερ αισθητός σε Κιργιστάν, Τατζικιστάν μέχρι και την Ινδία

Ένας μεγάλος σεισμός μεγέθους 7,0 βαθμών σημειώθηκε στη δυτική Κίνα κοντά στα σύνορα με το…

22 Ιανουαρίου 2024

Τουρκία: Πάνω από 300 γυναίκες δολοφονήθηκαν για τρίτη συνεχή χρόνια – Αυξάνονται συνεχώς οι γυναικοκτονίες

Δραματικά είναι τα στοιχεία που συγκέντρωσε το bianet για τις γυναικοκτονίες στην Τουρκία, καθώς το…

22 Ιανουαρίου 2024

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο κέντρο του Βόλου

Λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο κέντρο του Βόλου. Το…

22 Ιανουαρίου 2024

Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε τη σχέση της Λετίθια με τον πρώην κουνιάδο της

Σε αποκαλύψεις «βόμβα» για τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας προχώρησε δημοσιογράφος της εφημερίδας «El Mundo»,…

22 Ιανουαρίου 2024