Τοπικά

Οργανωμένο σχέδιο παρεμβάσεων για τη βελτίωση του πρασίνου στο Δήμο Βόλου

 

Σημαντικά  θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Βόλου το επόμενο διάστημα, οπότε ξεκινά το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας πεντάμηνης διάρκειας. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και με την έναρξη λειτουργίας των Πολυδύναμων Τμημάτων που συγκροτήθηκαν με την εφαρμογή του νέου ΟΕΥ σε κάθε περιφερειακή Δημοτική Ενότητα, δίνει τη δυνατότητα πιο οργανωμένων παρεμβάσεων στους τομείς της καθημερινότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επείγοντα και πιεστικά προβλήματα στο σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με τον Διευθυντή και τους Προϊσταμένους Τμημάτων της Διεύθυνσης Πρασίνου, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ν. Μόσχου και των τοπικών Αντιδημάρχων Π. Πελεκάνου, Γ. Καουνά, Ν. Στοϊκου και Γ. Γκουντέλια. Σκοπός της σύσκεψης ήταν να τεθούν οι προτεραιότητες της υπηρεσίας για το επόμενο διάστημα, ώστε να υπάρξει αυστηρός έλεγχος εφαρμογής του προγράμματος δράσης. Συμμετείχαν ο αναπληρωτής Διευθυντής της υπηρεσίας Πρασίνου Β. Σκαρβέλης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Πάρκων, Πλατειών και Δενδροστοιχιών Σ. Τσιφτεγιάννη, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πρασίνου Ν. Ιωνίας Κ. Πολυχρονίδης και ο Ιδιαίτερος Γραμματέας Δημάρχου Σ. Κυριάκος.

«Για μας το περιβάλλον δεν είναι απλώς ένα κεφάλαιο της δραστηριότητάς μας, αλλά μια δράση που διαπερνά όλους τους τομείς παραγωγής του δημοτικού έργου», επανέλαβε για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος Βόλου και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό, το αστικό και περιαστικό  πράσινο έχει δεσπόζουσα σημασία, αφού συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη, το επόμενο διάστημα να υπάρξει οργανωμένο σχέδιο παρεμβάσεων για τη συντήρηση και βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, σε συνεργασία της Διεύθυνσης Πρασίνου με το προσωπικό των Πολυδύναμων Τμημάτων, ώστε άμεσα να υπάρξουν ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

Σημειώνεται ότι με την έναρξη του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, από την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να δοθεί σημαντική ανάσα στη λειτουργία των μάχιμων υπηρεσιών, όπως είναι οι υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας, οι οποίες θα ενισχυθούν σημαντικά  για την αποκατάσταση του αστικού- περιαστικού περιβάλλοντος και χώρων πρασίνου του Δήμου Βόλου.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο έργο της Διεύθυνσης Πρασίνου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ν.Μόσχος υπογράμμισε ότι γίνεται μια πολυεπίπεδη προσπάθεια, με παρεμβάσεις σε πάρκα, πλατείες, κοιμητήρια, σχολεία, γήπεδα, ακτές, αλσύλια κ.α., προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στο σύνολό τους, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για το Δήμο Βόλου και συνολικά για την Αυτοδιοίκηση. Το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας θα δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπιστούν πάγιες ανάγκες αλλά και εκκρεμότητες από το παρελθόν.

Στον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Πρασίνου για το επόμενο διάστημα είναι οι κλαδεύσεις δέντρων και, όπως επισήμανε ο κ. Μόσχος, ήδη έχουν γίνει επαφές με εκπροσώπους οικολογικών οργανώσεων σχετικά με το θέμα αυτό, ενώ θα συνεχιστούν οι επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των άρρωστων δέντρων στο λόφο της Γορίτσας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Δασαρχείου. Παράλληλα, θα εφαρμοστεί καθημερινό πρόγραμμα παρεμβάσεων στα κεντρικά πάρκα της πόλης και κυκλικό πρόγραμμα στα περιφερειακά πάρκα.

Ο Δήμαρχος Βόλου κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα της υπηρεσίας, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το