Photo Gallery, Τοπικά

Οξυμένα προβλήματα στα σχολεία

Φέτος, η συντήρηση κτιρίων, οι ελλείψεις αιθουσών, η κάλυψη λειτουργικών αναγκών, η καθυστέρηση στις τοποθετήσεις καθηγητών κάποιων ειδικοτήτων, η δωρεάν μετακίνηση μαθητών σε κάποια σχολεία, αποτελούν καθημερινά προβλήματα

Φέτος, η συντήρηση κτιρίων, οι ελλείψεις αιθουσών, η κάλυψη λειτουργικών αναγκών, η καθυστέρηση στις τοποθετήσεις καθηγητών κάποιων ειδικοτήτων, η δωρεάν μετακίνηση μαθητών σε κάποια σχολεία αποτελούν καθημερινά προβλήματα για τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και χρειάζεται μεγάλη δραστηριότητα για να επιλυθούν.

Για την καλύτερη καταγραφή των προβλημάτων και την ανταλλαγή απόψεων θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των προεδρείων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Βόλου, σήμερα στις 6μ.μ. στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου (Κύπρου 9) για τους Συλλόγους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου πάλι στις 6μ.μ. στον ίδιο χώρο για τους Συλλόγους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα προβλήματα στα σχολεία αποτελούν και την αιτία των καταλήψεων σε ορισμένα από αυτά, όπως στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού ή στο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Μεταθέσεις καθηγητών και δασκάλων

Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση για να λάβουν μετάθεση δάσκαλοι και καθηγητές, κάτι που θα ισχύσει αποκλειστικά και μόνο για τη φετινή σχολική χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι υπό κανονικές συνθήκες οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης στο τέλος κάθε διδακτικής χρονιάς, οι οποίες εγκρίνονται μαζί με τις αποσπάσεις στις αρχές της επόμενης. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Παιδείας, αφού ολοκληρωθούν οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις, είναι σε θέση να γνωρίζει τον αριθμό των κενών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ώστε να τα καλύψει με την πρόσληψη μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Φέτος ωστόσο, και δεδομένου ότι εξακολουθούν να γίνονται διορισμοί αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, το υπουργείο Παιδείας έδωσε τη δυνατότητα σε όσους δεν είχαν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους για μετακίνηση να καταθέσουν εκ νέου τη σχετική αίτηση. Η απόφαση αυτή, που αφορά μόνο στη σχολική χρονιά 2012 2013, σχετίζεται και με το ότι στην αρχή του διδακτικού έτους εγκρίθηκαν ελάχιστες αποσπάσεις για εκπαιδευτικούς με σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και προβλήματα υγείας. Ειδικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία απόσπαση με τη δικαιολογία ότι θα προκληθούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών, αν μετακινηθούν δάσκαλοι μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων στο 2ο Λύκειο Βόλου

Μετά από πρωτοβουλία μιας επιτροπής πρώην διευθυντών και καθηγητών αποφασίστηκε η ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων όλων των ετών του εξατάξιου 2ου Γυμνασίου Αρρένων Βόλου και του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου. Για το σκοπό αυτό καλούνται οι απόφοιτοι και οι απόφοιτες των ως άνω σχολείων να προσέλθουν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6.30 στο Αμφιθέατρο Γιάννη Κορδάτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτίριο Παπαστράτου), για να στηρίξουν την ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων. Θα γίνει ενημέρωση πάνω στο καταστατικό ίδρυσης του Συλλόγου και εγγραφές μελών. Για τον ίδιο σκοπό καλούνται να συμμετέχουν και οι διατελέσαντες καθηγητές και καθηγήτριες των ως άνω Σχολείων.
Σκοπός αυτής της κίνησης είναι η ανάδειξη της ιστορίας του 2ου Γυμνασίου Αρρένων Βόλου και του 2ου Λυκείου Βόλου, η αναγνώριση της προσφοράς του, στην κοινωνική, οικονομική και επιστημονική ζωή της πόλης, ώστε με όλο το έμψυχο δυναμικό τους να αποτελέσουν ζωντανό παράδειγμα για την προσφορά ενός δημόσιου σχολείου στην εξέλιξη μιας πόλης και την πολιτιστική και πνευματική αναγέννησή της. Παράλληλος στόχος είναι η στήριξη του σημερινού σχολείου με την πνευματική και υλική συνεισφορά των αποφοίτων που διέπρεψαν σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δράσης. Μετά το πέρας της διάλεξης θα γίνουν οι διαδικασίες για την ίδρυση του Συλλόγου και την εγγραφή μελών. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για όλους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  Μουσικού Σχολείου Βόλου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Βόλου ανακοινώνει ότι αύριο Τρίτη και ώρα 18.00, στο χώρο του σχολείου, θα γίνει η τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα επαναληφθεί με τα παρόντα μέλη την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στις 18.00 στο Σχολείο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το