Οικονομία, Πολιτική

Ονόματα 54.000 Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό

Βρίσκονται στα χέρια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

 

Στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκονται 54.000 ονόματα προσώπων που έχουν στείλει από την Ελλάδα σε τράπεζες του εξωτερικού εμβάσματα συνολικού ύψους άνω των 20 δις ευρώ. Αυτό επεσήμαναν στελέχη του ΣΔΟΕ κατά τη συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ , η οποία , το μεσημέρι της Τετάρτης (χθες) ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του CD που έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ με τα ονόματα των προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, καθώς και για τη διαδικασία ελέγχου και διασταυρώσεων όλων των συναλλαγών.

Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, «τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την απροθυμία της Τράπεζας της Ελλάδος και των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ, προβάλλοντας, όπως είπαν, αδικαιολόγητα προσκόμματα».

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από τη δίωρη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, κ. Νίκος Τσούκαλης, βουλευτής Ηρακλείου κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης και κ. Σάκης Παπαθανασίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής) με το νέο Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλο και τα διευθυντικά στελέχη κ.κ. Ν. Λέκκα και Θ. Φλωράτο.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το