Αθλητισμός

Ονειρεμένο ξεκίνημα της Νίκης επικράτησε 2-0 της Δόξας στη Δράμα

NIKH - DRAMA

Η Νίκη φρόντισε να δείξει τη δύναμή της με το… καλημέρα. Στην πρεμιέρα της Football League ήταν εντυπωσιακή κερδίζοντας εκτός έδρας τη Δόξα Δράμας με 2-0. Οι «κυανόλευκοι» ήταν ανώτεροι σε όλους τους τομείς και πήραν το «τρίποντο» χάρη σε τέρματα του Χρήστου Τζιώρα (15’) και του Αντόνιο Ανιέτε (54’), τα οποία δημιούργησε ο εκπληκτικός Ισαάκ Χοβέ. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, η Δόξα με τον Διαμαντόπουλο (17’) και η Νίκη με τον Σεϊμάν (90’).

Πώς έπαιξαν

οι ομάδες

Με μία αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα με αυτή του Κυπέλλου κόντρα στον Πανθρακικό παρέταξε τη Νίκη ο Παναγιώτης Τζαναβάρας (4-2-3-1). Πιο συγκεκριμένα στον πάγκο έμεινε ο Μανουσάκης παραχωρώντας τη θέση του στον Ανιέτε.. Δηλαδή την εστία υπερασπίστηκε ο Αποστολίδης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ζουλιώτη, Ρεπετσά, Γιώτα και Σοϊλέδη. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Ακασού, Μπακάλης, Γέσιτς και Ισαάκ επιτίθονταν από τις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Ανιέτε να κινείται λίγο πίσω από τον Τζιώρα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο και ο Κώστας Βασιλακάκης επέλεξε το 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Δαύκος, στην άμυνα έπαιξαν οι Στεργιανός (δεξιά), Μπουτζίκος (αριστερά), Μιλένκοβιτς, Θεοδωρέλης (στόπερ), στο κέντρο οι Λιαπάκης, Ρούτσης (στον άξονα), Κασσός (δεξιά), Περπερίδης (αριστερά) και Βλασόπουλος (επιθετικός χαφ), με σέντερ φορ τον Διαμαντόπουλο.

 

Ο Τζιώρας άνοιξε

το δρόμο για τη Νίκη

Η Νίκη από την αρχή απέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, με τους γηπεδούχους να παίζουν κλειστά.

Τεράστια ευκαιρία απώλεσαν οι «κυανόλευκοι» στο 12’. Ο Ισαάκ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Δαύκο, αλλά αντί να πασάρει στους Τζιώρα και Ανιέττε προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση. Πάντως δεν δικαιώθηκε, καθώς ο Δαύκος απέκρουσε.

Ωστόσο ο Ισπανός χαφ «πήρε το αίμα του πίσω» στο 15’ δημιουργώντας εκείνος το γκολ για την ομάδα του. Πιο συγκεκριμένα έβγαλε μπαλιά με …μοιρογνωμόνιο βρίσκοντας τον Τζιώρα, που με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Δαύκο γράφοντας το 0-1.

Οι συγκινήσεις ήταν πολλές στο πρώτο ημίωρο με καλές στιγμές εκατέρωθεν. Έτσι στο 17’ η Δόξα δημιούργησε την πρώτη της μεγάλη φάση στο ματς, όταν ο Κασσός σέντραρε και ο Διαμαντόπουλος με προβολή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ανιέτε σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο καταλήγοντας κόρνερ στο 22’, ενώ με τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνων ο Κασσός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

Στη συνέχεια η Νίκη «πάγωσε» το παιχνίδι, ως όφειλε, αλλά στο 39’ θα μπορούσε να σκοράρει για δεύτερη φορά. Ο Τζιώρας μπήκε στη μεγάλη περιοχή με ανοικτό πεδίο μπροστά του, όμως ο Μιλένκοβιτς τον ανέκοψε την τελευταία στιγμή παραχωρώντας κόρνερ.

 

Γκολ ο Ανιέτε,

δοκάρι ο Σεϊμάν

Με ένα νέο πρόσωπο εμφανίστηκαν οι δύο «μονομάχοι» στην επανάληψη. Ο Ακασού, που τραυματίστηκε στη μέση λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Σεϊμάν. Στην αντίπερα όχθη ο κ. Βασιλακάκης άφησε στα… αποδυτήρια τον Ρούτση αντικαθιστώντας τον με τον Αμανατίδη.

Η Νίκη ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 52’ ο Ισαάκ (που ξεκίνησε το β’ μέρος στα δεξιά με τον Γέσιτς αριστερά) με περίτεχνη ενέργεια απέφυγε έναν αντίπαλο και έπιασε συρτό που έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Ο Ισαάκ ήταν ασταμάτητος πράγμα που φάνηκε και στη φάση του δεύτερου γκολ της Νίκης στο 54’. Με εντυπωσιακή ενέργεια «άδειασε» όποιον βρήκε μπροστά και βρέθηκε μόνος με τον Δαύκο. Αυτή τη φορά ενήργησε… αλτρουιστικά σερβίροντας έτοιμο γκολ στον Ανιέτε, ο οποίος με προσποίηση «άδειασε» τον Στεργιανό και σε κενή πλέον εστία δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του (0-2) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους οπαδούς που βρέθηκαν χθες στη Δράμα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά για να μειώσουν το σκορ κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ, αλλά και φάουλ τ. Ωστόσο μέχρι το 65’ το μόνο που κατάφεραν ήταν μια κεφαλιά του Κασσού που πέρασε άουτ (59’).

Πάντως στο 69’ η Δόξα πλησίασε στο γκολ. Από τα αριστερά ο Διαμαντόπουλος σέντραρε, ο Κασσός έπιασε κεφαλιά με τον Αποστολίδη να «πετάγεται» στη δεξιά του γωνία αποκρούοντας σε κόρνερ.

Στο 72’ ήταν η σειρά της Νίκης να επισκεφθεί τα καρέ των γηπεδούχων. Ο Ζουλιώτης τροφοδότησε τον Τζιώρα, ο οποίος πιεζόμενος δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ. Αν τα είχε καταφέρει, τότε θα γινόταν ιδιαίτερα απειλητικός για τον Δαύκο, που βγήκε και μάζεψε την μπάλα.

Πολύ καλή στιγμή για το συγκρότημα του Παναγιώτη Τζαναβάρα και στο 76’. Ο Ανιέτε έγινε κάτοχος της μπάλας στο ημικύκλιο της περιοχής και έστρωσε για τον Τζιώρα. Ο νεαρός φορ, όμως, μάλλον περίμενε από τον συμπαίκτη του να σουτάρει και δεν αντιλήφθηκε την έξυπνη έμπνευση του Ισπανού, με την μπάλα να κυλά άουτ.

Κι ενώ στο 78’ ο Αποστολίδης ήταν σε ετοιμότητα μετά από σουτ του Μπέκα μπλοκάροντας εύκολα, στο επόμενο λεπτό ο Μπακάλης λίγο έλειψε να πετύχει ένα παράδοξο γκολ. Βλέποντας τον Δαύκο να βρίσκεται λίγο έξω από την εστία επιχείρησε να τον «κρεμάσει» αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 80’ ο νεοεισελθών Μπέκα έκανε ένα βάναυσο τάκλιν στον Ισαάκ, που επιχειρούσε να μπει στη μεγάλη περιοχή της Δόξας. Το μαρκάρισμα «σήκωνε» ακόμη και απευθείας κόκκινη, αφού ο μέσος των γηπεδούχων «κλάδεψε» από πίσω τον Ισπανό μέσο με πρόθεση. Τελικά ο κ. Σέζος δεν επέδειξε αυστηρότητα τιμωρώντας τον απλά με κίτρινη. Οι «κυανόλευκοι» εκτέλεσαν με κομπίνα το φάουλ, με τον Σοϊλέδη να σουτάρει και τον Δαύκο να αποκρούει σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες έφτασαν κοντά στο γκολ. Στο 87’ Κασσός και Διαμαντόπουλος έβαλαν στη μέση τον Ρεπετσά, αλλά ο πρώτος δεν έκανε σωστή πάσα στον δεύτερο και ο Αποστολίδης «καθάρισε» τη φάση.

Στο 90’ η Νίκη «άγγιξε» το 0-3 όταν ο Σεϊμάν έπιασε δυνατό σουτ, το οποίο κόντραρε στον Μιλένκοβιτς, η μπάλα πήρε ύψος πέρασε πάνω από τον Δαύκο και προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ, που εκτελέστηκε με πάσα. Ο Γέσιτς έβγαλε σέντρα, ο Τζιώρας κέρδισε την κεφαλιά, που κατέληξε στην αγκαλιά του Δαύκου.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 91’ για λογαριασμό της Δόξας. Ο Μπουτζίκος επιχείρησε μακρινό βολέ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους «κυανόλευκους» να πανηγυρίζουν την επιτυχία τους, μαζί με τους φιλάθλους που έκαναν το ταξίδι στη Δράμα.

* Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν τη σέντρα στη μνήμη του παράγοντα της Καλλιθέας Νίκου Σαλευρή.

 

Τζαναβάρας: Διπλά χαρούμενος

Στην ανωτερότητα της Νίκης στον αγωνιστικό χώρο έναντι της Δόξας στάθηκε ο Παναγιώτης Τζαναβάρας.

«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ. Δεν είναι πολύς καιρός που δούλεψα σ’ αυτή την ομάδα και σ’ αυτό το γήπεδο. Είμαι διπλά χαρούμενος που πετύχαμε μία σημαντική νίκη στην αρχή του πρωταθλήματος που μας δίνει πολύ καλή ψυχολογία. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε κι εμείς νέα ομάδα με αρκετούς νέους παίκτες και ακόμη «χτίζουμε» το παιχνίδι μας» είπε αρχικά ο 49χρονος προπονητής και συνέχισε:

«Όσον αφορά το παιχνίδι θεωρώ ότι η νίκη μας είναι δίκαιη. Ήμασταν καλύτεροι από τη Δόξα. Γνωρίζαμε, βέβαια, τα προβλήματα της Δόξας, ότι άργησε να κάνει προετοιμασία και ότι πολλοί παίκτες δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά από την άλλη μεριά ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και φανέλα που θα τα δώσει όλα μέσα στο γήπεδο. Διαχειριστήκαμε πολύ καλά το παιχνίδι. Η αμυντική μας λειτουργία μπορώ να πω ότι ήταν πάρα πολύ καλή. Είχαμε κατοχή μπάλας, αλλά και κάποια νεκρά διαστήματα. Αυτό οφείλεται στο ότι είμαστε καινούργια ομάδα και ψάχνουμε σταθερότητα στο ρυθμό μας. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Συνεχίζουμε γιατί είμαστε μόλις στην αρχή του πρωταθλήματος».

Τέλος, ο κ. Τζαναβάρας έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του, ενώ ευχαρίστησε τους φιλάθλους τους ενίσχυσαν στη Δράμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το