Photo Gallery, Τοπικά

Ομαδική γαστρεντερίτιδα για 13 φοιτητές στο Π.Θ.

Ελέγχους διενεργεί η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας

Με συμπτώματα εμετού, διάρροιας και κοιλιακού άλγους που πιθανότατα οφείλονται σε τροφιμογενή γαστρεντερίτιδα, μεταφέρθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Νοσοκομείο Βόλου δεκατρείς φοιτητές οι οποίοι είχαν σιτιστεί στη φοιτητική λέσχη.

Οι έντεκα από τις δεκατρείς φοιτητές εξετάστηκαν στα Επείγοντα και αποχώρησαν, ενώ σε δύο φοιτήτριες έγινε εισαγωγή και προχθές πήραν εξιτήριο.

Η Πρυτανική Αρχή ενημέρωσε άμεσα τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας η οποία από προχθές ξεκίνησε με τα κλιμάκιά της τους σχετικούς ελέγχους, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις αναφέρει το ενδεχόμενο της τροφιμογενούς γαστρεντερίτιδας, χωρίς πάντως κάτι να είναι οριστικό. Επίσης, προς το παρόν, φαίνεται να έχει αποκλειστεί η περίπτωση της σαλμονέλας.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας κ. Ζαρίφης είπε πως «αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε, κλιμάκιο εποπτών δημόσιας υγείας, επισκέπτριας υγείας και κτηνιάτρων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας διενήργησε δειγματοληψίες, υγειονομικό έλεγχο στο χώρο της σίτισης και παρασκευής των φαγητών της Φοιτητικής Λέσχης και ξεκίνησε επιδημιολογική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί το αίτιο των κρουσμάτων της τροφιμογενούς, όπως φαίνεται, γαστρεντερίτιδας».

Ήδη τα δείγματα έχουν σταλεί σε αρμόδια κρατικά εργαστήρια, ενημερώθηκε ο ΕΦΕΤ και αναμένονται τα αποτελέσματα. Τα συμπτώματα των φοιτητών ήταν πυρετός, κοιλιακό άλγος, εμετοί και διάρροια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους δεκατρείς φοιτητές οι έντεκα προσήλθαν στο νοσοκομείο και έλαβαν οδηγίες από τα εξωτερικά ιατρεία, ενώ έγιναν δύο εισαγωγές που έλαβαν εξιτήριο προχθές.

Ο ίδιος τόνισε πως σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν και άλλοι δέκα περίπου φοιτητές που εμφάνισαν τα ίδια συμπτώματα, αλλά ήταν ήπια και δεν χρειάστηκε να μεταβούν στο Νοσοκομείο. Μάλιστα σημείωσε πως το μεσημέρι το φαγητό ήταν το κοτόπουλο και το βράδυ τα μακαρόνια με κιμά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το