Αθλητισμός

Ολυμπιακός Βόλου: Χάθηκε το όνειρο της ανόδου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ1

Ο Παναιτωλικός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής των play offs επικρατώντας 2-1 του Ολυμπιακού στο Βόλο και πανηγύρισε την άνοδο στην Super League.

Το «συγκρότημα» του Μάκη Χάβου παρουσιάστηκε αντάξιο των περιστάσεων και δεν απώλεσε την ευκαιρία που είχε για την επιστροφή στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, μόλις μία σεζόν μετά τον υποβιβασμό από την Super League.

Οι Αγρινιώτες παρά το γεγονός πως παρουσιάστηκαν με πολλές ελλείψεις, λόγω καρτών και τραυματισμών δεν έδωσαν πολλές ευκαιρίες στους παίκτες του Γιώργου Βαζάκα να απειλήσουν και όποτε οι γηπεδούχοι το… κατάφεραν, έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Στεφανάκο, ο οποίος στο 5’ έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Μπρέσκα. Κάτι ανάλογο έγινε και στο 17’ με τους ίδιους πρωταγωνιστές και τον ίδιο… νικητή, καθώς ο Έλληνας πορτιέρο απέκρουσε το φάουλ του Σλοβάκου και στην συνέχει ο Μπολάτι έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε τα κενά που άφηναν οι παίκτες του Ολυμπιακού στην άμυνα στο 27’ με τον Καμαρά, ο οποίος νίκησε τον Γκίτκο στο τετ-α-τετ και έκανε το 1-0 έπειτα από ωραία ενέργεια και ασίστ του Μπελόν.

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά στο 31’ ο Στεφανάκος έδειξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Παλαιολόγου, ενώ στο 37’ η κεφαλιά του Γιενγκά πέρασε άουτ, κατάληξη που είχε και η νέα κεφαλιά του Πινδώνη στο 45’.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια, όμως, η κεφαλιά του Σολάκη στο 51’ δεν ήταν καλή και πέρασε η φάση για τους γηπεδούχους. Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα, ο Γιενγκά με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Στεφανάκο για το 1-1 και έδωσε ελπίδες και πάλι στους «ερυθρόλευκους».

Μάλιστα, στο 54’ ο Μπρέσκα έχασε σημαντική ευκαιρία να κάνει την ανατροπή για τους γηπεδούχους, όταν το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στεφανάκου που δεν είχε κάνει καλή έξοδο.

Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ο Κουτσοσπύρος ανέλαβε… δράση και… τιμώρησε τους γηπεδούχους, καθώς στο 72’ με προβολή, έκανε το 2-1 για τα «καναρίνια», έπειτα από μπαλιά του Μπακάκη.

Στα τελευταία λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αλλάξουν την κατάσταση, αλλά δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα, ο Παναιτωλικός να πανηγυρίσει την άνοδο στην Super League. Βέβαια, οι Αγρινιώτες περιμένουν την απόφαση της Football League για τα όσα έγιναν στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στην Αιτωλοακαρνανία.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), ο οποίος έδειξε την κίτρινη στους Ιορδανίδη, Σολάκη, Αραμπατζή, Σφακιανάκη, Καμαρά.

Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Παλαιόλογος, Γόγολος, Μπολάτι (74’ Ναντάγια), Πινδώνης (48’ Ανιέτε), Ολίσε (88’ Ογκουνσότο), Μπρέσκα, Σολάκης, Γιενγκά.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Μπακάκης, Αραμπατζής, Κούσας, Μελισσάς, Μουμίν, Σφακιανάκης, Ιορδανίδης, Μπελόν (93’ Σμίλτος), Καμαρά, Πασάς (58’ Κουτσοσπύρος).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το