Αθλητισμός

Ολυμπιακός-Απόλλων στο ντεμπούτο του Σ. Παντελίδη

Αγώνα τεράστιας βαθμολογικής σημασίας για την περαιτέρω πορεία του στο πρωτάθλημα της Football League δίνει σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον εκ των πρωτοπόρων Απόλλωνα Σμύρνης και χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη για να μειώσουν τη διαφορά από τις προπορευόμενες ομάδες. Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στο Πανθεσσαλικό στάδιο στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής και θα αρχίσει στις 3 μ.μ, ενώ σε αυτό θα γίνει και το ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο της ομάδας του Βόλου.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Μονόδρομος είναι για τον Ολυμπιακό η κατάκτηση του νικηφόρου αποτελέσματος στο σημερινό εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να εξακολουθήσουν να έχουν υψηλές βλέψεις στο φετινό πρωτάθλημα. Η μέχρι στιγμής βαθμολογική τους θέση δεν τους επιτρέπει να έχουν άλλες απώλειες σε παιχνίδι που διεξάγεται στο Πανθεσσαλικό και ιδιαίτερα από τη στιγμή που θα κοντραριστούν με μία ομάδα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 1η θέση της κατάταξης (μαζί με τη Νίκη και τον Εργοτέλη).

Το βολιώτικο συγκρότημα, κατέχει την 9η θέση με 22 πόντους, όσους ο Πανσερραϊκός και η Δόξα, ενώ ο Απόλλων φιγουράρει στην κορυφή με 31 βαθμούς. Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό ότι για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης προκειμένου να μειώσει τη διαφορά από τον αντίπαλό του στους έξι βαθμούς. Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο ούτε καν θέλουν να σκάφτονται το ενδεχόμενο της ισοπαλίας ή της ήττας, που θα τους απομακρύνει πάρα πολύ από τις πρώτες θέσεις.

Στις τάξεις του Ολυμπιακού η αισιοδοξία είναι διάχυτη από τη στιγμή που η ομάδα παρουσιάζεται ενισχυμένη με τις μεταγραφές που έγιναν, ενώ σήμερα θα έχει για πρώτη φορά στον πάγκο της στον Σάββα Παντελίδη, που αντικατέστησε στην τεχνική ηγεσία τον Σούλη Παπαδόπουλο.

Βέβαια η αποστολή των «ερυθρολεύκων» δεν θα είναι εύκολη από τη στιγμή που ο Απόλλων έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία ως τώρα στο πρωτάθλημα. Η «Ελαφρά ταξιαρχία» τα πηγαίνει πολύ καλά ως φιλοξενούμενη μετρώντας τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, αν και στις τρεις τελευταίες εξόδους της δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη χάνοντας από ΑΕΛ και Πανσερραϊκό και φέρνοντας ισοπαλία με τα Γιαννιτσά. Πάντως, πρόκειται για μία ομάδα που δέχεται πολύ δύσκολα γκολ. Δεν είναι τυχαίο ότι διαθέτει την καλύτερη άμυνα με μόλις επτά τέρματα στο παθητικό της.

Από την άλλη πλευρά και στον Ολυμπιακό δεν βλέπουν την εστία τους να παραβιάζεται συχνά, μια και ο Γκίτκος μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του μόνο εννέα φορές φέτος. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύονται στο σκοράρισμα, αφού έχουν σημειώσει σχετικά λίγα γκολ (12) και αυτό τους έχει κοστίσει πολύτιμους βαθμούς.

Επίσης ο Ολυμπιακός δεν έχει εκμεταλλευτεί ακόμη τον παράγοντα έδρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ως γηπεδούχος κέρδισε σε τρία ματς, έφερε τρεις ισοπαλίες, ενώ έχει και μία ήττα. Αν όμως επιθυμεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα πρέπει να αρχίσει να κερδίζει τα ματς στην έδρα του, κάτι που τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Πέμπτης και ο κ. Παντελίδης.

Ρόλο στο σημερινό ματς καλείται να παίξει και ο κόσμος του Ολυμπιακού που μπορεί με τις εκδηλώσεις του να αποτελέσει τον 12ο παίκτη της ομάδας. Ούτως ή άλλως στις τάξεις των φιλάθλων επικρατεί μεγάλη κινητικότητα  μια και θεωρούν ότι από σήμερα μπορεί να αρχίσει η βαθμολογική αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Μάλιστα λόγω προγράμματος πιστεύουν ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος μπορεί να προσεγγίσει ακόμη και την πρώτη τριάδα. Να θυμίσουμε ότι ακολουθεί ένα ακόμη παιχνίδι έδρας με τον Θρασύβουλο, ενώ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στο «Καυταντζόγλειο» τον Ηρακλή και θα υποδεχθούν στο Πανθεσσαλικό την Καλλονή.

 

Νέα πρόσωπα

στην ενδεκάδα

Αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για το κύπελλο Ελλάδος αναμένεται να έχει η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο σημερινό ματς με τον Απόλλωνα.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γκίτκος, με τον Πετκάκη να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Κατσιαρό να έχει τον αντίστοιχο ρόλο από τα αριστερά. Ο Γόγολος θα τοποθετηθεί στο κέντρο της άμυνας και παρτενέρ του θα είναι Κωστούλας. Ο τελευταίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου μετά από 19 ολόκληρα χρόνια.

Στη μεσαία γραμμή ο Τσιάτσιος θα είναι το αμυντικό χαφ, ενώ μπροστά του στον άξονα θα κινούνται οι Μπολάτι και Πινδώνης. Από τα δεξιά θα επιχειρεί ο Μπρέσκα και από την αριστερή πτέρυγα ο Γενγκά. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης θα χρησιμοποιηθεί ο Ογκουνσότο.

Ο παραπάνω είναι σχηματισμός 4-1-4-1 και από αυτό γίνεται κατανοητό ότι ο κ. Παντελίδης θέλει να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στη μάχη της μεσαίας γραμμής. Πάντως, στην περίπτωση που προτιμήσει ένα πιο επιθετικό σχήμα με δύο επιθετικούς (4-4-2) τότε ο Σολάκης θα παίξει δίπλα στον Ογκουνσότο και θα «θυσιαστεί» από την ενδεκάδα ο Τσιάτσιος. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα δελτία των δύο τελευταίων αποκτημάτων, του Καπετάνου και του Ολίσε είναι έτοιμα, αλλά το πιθανότερο είναι να μείνουν στον πάγκο και να χρησιμοποιηθούν αν παραστεί ανάγκη.

 

Θέλει και Μαρκόφσκι;

Ενδιαφέρον του Ολυμπιακού Βόλου για τον Μάρκο Μαρκόφσκι φημολογείται τις τελευταίες ημέρες. Ο Σέρβος επιθετικός αναμένεται να φύγει από την Ξάνθη και πληροφορίες θέλουν τους «ερυθρόλευκους» να ετοιμάζονται να του καταθέσουν πρόταση. Περισσότερες εξελίξεις αναμένονται στις αρχές της εβδομάδας.

 

Ο Απόλλων

Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από τη Ριζούπολη δίνει ο Απόλλων. Οι «κυανόλευκοι» προέρχονται από «λευκή» ισοπαλία απέναντι στα Γιαννιτσά και φιλοδοξούν κόντρα στον Ολυμπιακό να αποσπάσουν ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. Το θετικό για τον τεχνικό τους Αλέκο Βοσνιάδη είναι ότι έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ακόμη και τον νεοαποκτηθέντα Γιώργο Μπάρκογλου, που είναι αρκετά πιθανό να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι δεν θα αισθάνονται μόνοι, αφού η διοίκηση του Απόλλωνα προμηθεύτηκε 200 εισιτήρια από την αντίστοιχη του Ολυμπιακού για τις ανάγκες των οπαδών της ομάδας της Ριζούπολης, που θα τοποθετηθούν στο βόρειο πέταλο του Πανθεσσαλικού σταδίου.

 

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

 

Πανθεσσαλικό

Ώρα 15.00

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1. Γκίτκος

31. Πετκάκης

14. Κατσιαρός

4. Γόγολος

5. Κωστούλας

6. Τσιάτσιος

8. Πινδώνης

23. Μπολάτι

33. Μπρέσκα

77. Γενγκά

99. Ογκουνσότο

Προπονητής:

Σ. Παντελίδης

 

ΑΠΟΛΛΩΝ

1. Κοτταράς

26. Κιάσσος

3. Κρουσταλέλης

4. Κύργιας

21. Ιασωνίδης

44. Τσεμπερίδης

85. Διαμαντίδης

7. Κατσίκης

14. Μανιάς

9. Καραμαλίκης

13. Φαρινόλα

Προπονητής:

Α. Βοσνιάδης

 

Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Νενεκούμης (Αργολίδας), Μπέτσογλου (Κορινθίας)

4ος διαιτητής: Κάμπαξης (Εύβοιας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το