Ολοκλήρωση των έργων στο αποχετευτικό δίκτυο Βελεστίνου

 

Ζητεί από τη Δημοτική Αρχή Ρ. Φεραίου ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας

Την άμεση ολοκλήρωση των συμπληρωματικών έργων στο αποχετευτικό δίκτυο Βελεστίνου ζητεί από τη Δημοτική Αρχή ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Δημ. Νασίκας.

Στη σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Το Σεπτέμβριο του 2010 ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του αποχετευτικού δικτύου Βελεστίνου. Ένα έργο τεράστιας σημασίας για την περιοχή μας, που πραγματοποιήθηκε από τη Δημοτική Αρχή του κ. Κωνσταντίνου Κανάρη, γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Η δε αμφισβήτησή του δηλώνει μικροψυχία και η προσπάθεια οικειοποίησής του έλλειψη πολιτικού πολιτισμού. Με το συγκεκριμένο έργο απαλλάχθηκε η πόλη από τα βοθρολύματα, την κακοσμία και τα μεγάλα έξοδα που δημιουργούσαν οι εκκενώσεις βόθρων.

Από το Ιανουάριο του 2011 που ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή και  προκειμένου να ολοκληρωθεί απόλυτα το έργο του αποχετευτικού δικτύου,  έπρεπε να εκτελέσει τα συμπληρωματικά έργα της αποχέτευσης του Βελεστίνου. Διανύουμε τον τρίτο χρόνο της δημαρχιακής θητείας, χωρίς καμία προσπάθεια για  ολοκλήρωση του   συγκεκριμένου έργου.

Τα συμπληρωματικά έργα της αποχέτευσης Βελεστίνου που  άμεσα πρέπει να δρομολογηθούν και να κατασκευαστούν είναι τα παρακάτω:

-Αποχετευτικοί αγωγοί που αποχετεύουν στα νότια και νοτιοδυτικά του Βελεστίνου, εκατέρωθεν της οδού Πάντου. Το συνολικό μήκος των κλάδων αυτών ανέρχεται σε 201 μέτρα.

-Αποχετευτικοί κλάδοι που αποχετεύουν τους κάθετους δρόμους νότια της οδού Αλ. Παπάγου.  Αυτοί έχουν μήκος συνολικό 238 μέτρα.

-Αποχετευτικοί αγωγοί που αποχετεύουν τους κάθετους δρόμους της οδού Ρήγα Φεραίου στην περιοχή του πεζόδρομου. Το συνολικό μήκος των κλάδων αυτών ανέρχεται στα 75 μέτρα.

-Ο αποχετευτικός αγωγός που αποχετεύει την οδό Μαρίνου Αντύπα και του εγκάρσιους δρόμους μέχρι το ρέμα. Το συνολικό μήκος  των αγωγών ανέρχεται σε 360 μέτρα.

-Αποχετευτικοί κλάδοι που αποχετεύουν περιοχές στον κεντρικό και δυτικό τομέα του Βελεστίνου και το συνολικό μήκος των αγωγών αυτών ανέρχεται στα 664 μέτρα.

-Επίσης ο αποχετευτικός αγωγός που αποχετεύει την οδό Εθν. Αντίστασης και εκατέρωθεν περιοχή με συνολικό μήκος 383 μέτρα.

-Τέλος, πρόκειται για κλάδους που αποχετεύουν περιοχές ανατολικά του κεντρικού ρέματος του Βελεστίνου καθώς και προέκταση του αγωγού για να αποχετευτεί ο  συνοικισμός αξιωματικών του ΠΕΒ. Το συνολικό μήκος των αποχετευτικών αυτών κλάδων ανέρχεται σε 1042 μέτρα.

Ως δημοτική παράταξη ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή, η οποία μας έχει απογοητεύσει για μια ακόμη φορά, αφού σε καμία ενέργεια για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα, να δρομολογήσει την εκτέλεση των συμπληρωματικών έργων της αποχέτευσης του Βελεστίνου.

Η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης είναι τεράστιας σημασίας έργο που στόχο έχει να καλύψει την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή του Βελεστίνου και την προστασία από την ανεξέλεγκτη χρήση σηπτικών δεξαμενών (βόθρων).

Με την ολοκλήρωση των συμπληρωματικών έργων θα εξοικονομηθούν υδάτινοι πόροι διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πουρσαϊτίδης: Ο θεός του ποδοσφαίρου ήταν Βόλος

Μπορεί ο Βόλος στο Πανθεσσαλικό να έχει αποσπάσει ένα βαθμό σε τέσσερα παιχνίδια, ωστόσο, εκτός…

8 Οκτωβρίου 2024

Δύο αδέρφια σκότωσαν με μαχαιριές τον ξάδερφό τους, υποστήριξαν ότι τους κακοποιούσε

Θύματα κακοποίησης ισχυρίστηκαν ότι είχαν πέσει από τον ξάδερφό τους τα δύο αδέρφια που σκότωσαν…

8 Οκτωβρίου 2024

Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση στα ορεινά Αλμυρού

Η απευθείας εκμίσθωση από τα Τοπικά Συμβούλια ή και τους εκπροσώπους των Δημοτικών Κοινοτήτων, με…

8 Οκτωβρίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης 8/10

NOVASPORTS PRIME 19.00 Λιετκαμπέλις-Άρης -Ζ- (Eurocup) NOVASPORTS 4 19.00 Γουλβς  Βίλνιους-Ουλμ -Ζ- (Eurocup) NOVASPORTS 5…

8 Οκτωβρίου 2024

Ομάδα Βολιωτών μηχανικών κέρδισε χρυσό βραβείο – Πρώτη πρότυπη πολυκατοικία με πλεόνασμα ενέργειας

Σημαντικές διακρίσεις έλαβε η ομάδα Βολιωτών μηχανικών «XG group of engineers» στο πλαίσιο των «Environmental…

8 Οκτωβρίου 2024

Εκδήλωση για την πλατφόρμα στήριξης και προβολής του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στον Αλμυρό

  Ο Δήμος Αλμυρού, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Ένωση Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού,…

8 Οκτωβρίου 2024