Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Οκτώ αιτήσεις(;) για έξι θέσεις στη ΝΔ

Από παλαιότερη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας

Οκτώ αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Μαγνησία κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, κατατέθηκαν χθες, τελευταία ημέρα της προθεσμίας της σχετικής διαδικασίας, που είχε αποφασίσει η Πολιτική Επιτροπή.

Το ενδιαφέρον κρίνεται ικανοποιητικό αν αναλογιστεί κανείς πως σε κάποιες Νομαρχιακές Οργανώσεις της ΝΔ, η υποβολή αιτήσεων μετά βίας κάλυψε τον ελάχιστο αριθμό των υποψηφίων της εκλογικής περιφέρειας.

Στη Μαγνησία, εκτός του βουλευτή κ. Θαν. Νάκου, που όπως όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές και ευρωβουλευτές εξαιρούνται της διαδικασίας, υπέβαλαν αιτήσεις οκτώ ενδιαφερόμενοι/ες για το 7μελές ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Η υποβολή αιτήσεων δεν συνεπάγεται αποδοχή του ενδιαφέροντος και συμμετοχή στο συνδυασμό, καθώς, σύμφωνα με την απόφαση της Π.Ε., η τελική επιλογή των υποψηφίων βουλευτών και η κατάρτιση των εκλογικών συνδυασμών του κόμματος σε όλη την επικράτεια θα γίνει από τον πρόεδρο της ΝΔ, με βάση το σχετικό πίνακα που θα καταρτίσει η Εκτελεστική Γραμματεία, κατόπιν εισήγησης του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρ. Λυκουρέντζου.

Νέα πρόσωπα σε σύγκριση με το προηγούμενο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, φέρονται ως …υποψήφιοι υποψήφιοι για τις προσεχείς εκλογές.

Αν και η ΝΟΔΕ Μαγνησίας δεν αποκάλυψε τη λίστα των ενδιαφερομένων που έστειλε χθες το βράδυ στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, πληροφορίες αναφέρουν πως κατατέθηκαν αιτήσεις από τους:

-Ζέττα Μακρή, πρώην βουλευτή και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

– Γιώργος Σούρλας, πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου.

Αργύρης Μποντός, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας.

Σπύρος Δεσύλλας, Δικηγόρος, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νοτίου Πηλίου (Αφέτες) στις δημοτικές εκλογές.

Μαρία Καπάνη, Δικηγόρος, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Νοτίου Πηλίου (Αργαλαστή) στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Χρήστος Μπουκώρος, δημοσιογράφος.

Στα παραπάνω πρόσωπα που σύμφωνα με πληροφορίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον, προστέθηκαν τελευταία στιγμή δύο ακόμη αιτήσεις νεοεμφανιζόμενων ενδιαφερομένων, για τους οποίους δεν ήταν εφικτή η επιβεβαίωση της υποβολής αίτησης.

Αδιευκρίνιστη παρέμενε επίσης μέχρι αργά το βράδυ και η πληροφορία ότι τελικά υποβλήθηκαν μόνο έξι αιτήσεις ενδιαφερομένων και σε συνδυασμό με τη βεβαία υποψηφιότητα Νάκου, συμπληρώνεται οριακά η επτάδα των υποψηφίων, δίχως να σημαίνει ότι θα είναι και η οριστική.

Σήμερα ή τη Δευτέρα, τα κατά περίπτωση αρμόδια κομματικά όργανα (δηλαδή η ΝΟΔΕ) θα αποστείλουν προς το γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος τα πρωτότυπα των αιτήσεων-δηλώσεων ενδιαφέροντος που τους υποβλήθηκαν και των συνημμένων σ’ αυτές εγγράφων, τηρώντας ταυτόχρονα στο αρχείο τους πλήρη φάκελο φωτοτυπικών αντιγράφων.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία που θα περιέλθουν σ’ αυτήν, η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, κατόπιν σχετικής εισήγησης του γραμματέα της Πολιτικής  Επιτροπής, θα καταρτίσει τον πίνακα υποψηφίων για κάθε εκλογική περιφέρεια της χώρας και θα εισηγηθεί σχετικά στον πρόεδρο της ΝΔ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΗΠΑ: Ο αρχίατρος της χώρας ζητά να προστεθεί προειδοποιητική σήμανση στα social media για την προστασία των εφήβων

Ο αρχίατρος των ΗΠΑ Βίβεκ Μούρθι ζήτησε χθες Δευτέρα να προστεθεί προειδοποιητική σήμανση στις εφαρμογές…

18 Ιουνίου 2024

Δήμος Βόλου: “Τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας επιβεβαιώνουν αυτά που έδωσαν εγκαίρως η Περιφέρεια και ο Δήμος μετά από αναλύσεις”

Aνακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Βόλου στην οποία αναφέρει: "Αφού καλλιέργησε ένα κλίμα φοβίας και αμφισβήτησης,…

18 Ιουνίου 2024

Diddy: Επέστρεψε το κλειδί της Νέας Υόρκης μετά από αίτημα του δημάρχου

Το βίντεο με τον Diddy να ξυλοκοπάει την πρώην σύντροφό του, που κυκλοφόρησε πριν λίγο…

18 Ιουνίου 2024

Διεθνές Συνέδριο «Ορθόδοξος Χριστιανισμός και Πολιτικές της Ταυτότητας» και έκθεση φωτογραφίας

Διεθνές Συνέδριο με θέμα  πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μύνστερ της Γερμανίας (στο IDP – Liudgerhaus,…

18 Ιουνίου 2024

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για απορριμματοφόρο που τυλίχθηκε στις φλόγες σε περιοχή της Λάρισας

Για φωτιά που ξέσπασε απορριμματοφόρο του Δήμου Κιλελέρ κινητοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι της Τρίτης η…

18 Ιουνίου 2024

Επανένταξη του έργου δημιουργίας Κ.Ε.Ε.Κ Αμαλιάπολης

Απόφαση Ένταξης του έργου «Δημιουργία Κέντρου Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Κοινού Αμαλιάπολης, για τους Ενάλιους Επισκέψιμους…

18 Ιουνίου 2024