Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Οι χθεσινές εκδηλώσεις στη Νέα Ιωνία με επίκεντρο την Ευαγγελίστρια

Λεζάντα:

Πλήθος πιστών χθες στο Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας

Ο Βόλος τιμά την εθνική επέτειο

Την εθνική επέτειο τιμά σήμερα και ο Βόλος, με δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και την καθιερωμένη παρέλαση μαθητών και στρατού, στην παραλία της πόλης. Από χθες πανηγυρίζει και η εκκλησία της Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία, όπου πλήθος πιστών συνέρευσε για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας, ενώ το βράδυ έγινε η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της πόλης της πόλης.

Ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Γεώργιος Πετράκος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις πανηγυρικές εκδηλώσεις, που θα γίνουν σήμερα στο Βόλο με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στις 11 το πρωί  θα γίνει δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος. Στις 11.30 το πρωί θα γίνει η κατάθεση στεφάνων, ενώ μισή ώρα αργότερα θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση στην παραλία του Βόλου.

Επίσης, για σήμερα ο δήμος Βόλου έχει προγραμματίσει εκδήλωση στις 7 το απόγευμα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στον κινηματογράφο «Αχίλλειον». Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με προσφώνηση του δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Κων. Γουργουλιάνη και ομιλία από την καθηγήτρια της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στο τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ελένης Αγγελομάτη – Τσαγκαράκη με θέμα «Οι γυναίκες στην Επανάσταση». Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια για την δύναμη της γυναίκας από το έργο του Μάνου Χατζιδάκη, που θα ερμηνευθούν από μέλη των Μουσικών  Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επιμέλεια και διδασκαλία της κ. Μαρίας Θωίδου.

Στο μεταξύ, χθες το πρωί έγινε η συγκέντρωση μαθητών των σχολείων της Νέας Ιωνίας, εκπροσώπων του κέντρου εργαζόμενης νεότητας, του 3ου συστήματος αεροπροσκόπων και του σώματος ελληνικού οδηγισμού στο μνημείο των πεσόντων  στο προαύλιο του Ναού της Ευαγγελίστριας, όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών.

Επίσης, χθες στις 6.30 το απόγευμα, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Ιγνατίου στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας. Στις 8.30 το βράδυ και στο προαύλιο του Ιερού Ναού έγινε η Αρτοκλασία και ακολούθησε το Θείο Κήρυγμα. Ακολούθως σχηματίσθηκε πομπή στην οποία συμμετείχαν άνδρες της Αστυνομίας, καθώς επίσης τα εκκλησιαστικά λάβαρα της ενορίας, η φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, τμήματα οδηγών και προσκόπων της Νέας Ιωνίας. Επίσης παιδιά από την Χριστιανική Νεολαία του ιερού ναού Ευαγγελιστρίας πλαισίωναν την Ιερά Εικόνα. Στην πομπή συμμετείχαν οι Ιερείς της Μητροπόλεώς μας, η Ιερά Εικόνα την οποία κρατούσαν άνδρες του Στρατού, της Αεροπορίας, του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας.

Η πομπή πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας (Απ. Βολίδη, Δορυλαίου, Ελ. Βενιζέλου, Δημοκρατίας, και Λεωφ. Ειρήνης).  Μετά το πέρας της λιτανείας, έγινε ολονύκτιος ακολουθία, με Εσπερινό, Αρτοκλασία, Όρθρο και Θεία Λειτουργία, την οποία πλήθος κόσμου παρακολούθησε μέσα σε μια πολύ κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Σήμερα ανήμερα της εορτής 25 Μαρτίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί από τον Ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στις 7. 30 το πρωί θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι  καμπάνες αναγγέλλοντας την έναρξη της Ακολουθίας του Όρθρου, μετά την οποία θα τελεστεί η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ιγνατίου

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 7 μ.μ. θα ψαλεί ο εσπερινός της απόδοσης της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Γ΄ στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος π. Δαμασκηνό Κιαμέτη, ο οποίος και θα κηρύξει το θείο  λόγο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καταδικάστηκε 55χρονος που παρίστανε τον επιστήμονα με πλαστά πτυχία

Διοργάνωνε διαλέξεις και σεμινάρια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπου μιλούσε για την ευεξία των…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σχολεία: Έτσι θα είναι τα lockers που θα αφήνουν τα κινητά τους οι μαθητές

Σε lockers, δηλαδή ειδικά ντουλαπάκια, θα αφήνουν τα κινητά τους τηλέφωνα οι μαθητές όπως ανακοίνωσε…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Γαλλία: Ένας από τους βιαστές ζήτησε συγγνώμη στη Ζιζέλ – «Έκανα ότι μου είπε ο Πελικό»

Ένας από τους άνδρες που κατηγορούνται ότι βίασαν τη Ζιζέλ Πελικό στην πολύκροτη υπόθεση που…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία

Με ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Δολοφονία Κατσουρή: Αντιμέτωποι με κακούργημα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για την είσοδο των Κροατών οπαδών

Τον ποινικό έλεγχο των πέντε αξιωματικών της ΕΛΑΣ που είχαν κρίσιμο ρόλο στις αποφάσεις για…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Με 90 συμμετοχές θα διεξαχθεί η 43η Seajets Ανάβαση Πορταριάς

Με 90 αξιόλογες συμμετοχές θα διεξαχθεί η 43η  Seajets Ανάβαση Πορταριάς το Σαββατοκύριακο 21 και…

19 Σεπτεμβρίου 2024