Τοπικά

Οι υποψήφιοι τομεάρχες στην τοπική ΝΔ

Σ5-Φ1-ΝΔ

Δεκαπέντε είναι οι υποψήφιοι για τους δέκα θεματικούς τομείς της τοπικής ΝΔ στις εκλογές που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 24 Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε χθες από τη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος (ΝΕΦΕ).

Πιο αναλυτικά οι τομείς και οι υποψήφιοι αυτών έχουν ως εξής:

Θεματικός Τομέας Αγροτικού υποψήφιος ο κ. Δημ. Σπαθής,  Τομέας Δικαιοσύνης υποψήφιος ο κ. Ελ. Σολιδάκης, Τομέας Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών υποψήφιοι δύο οι κ.κ.  Αντωνία Αθανασοπούλου και Αν. Μηλαράς, Τομέας Κοινωνικής Πολιτικής υποψήφιος ο κ. Ι. Σαρακατσάνος, Τομέας Μισθωτών υποψήφιοι τρεις οι κ.κ. Αντ. Ακτσιαλής, Μιλτ. Γαϊτανάς και Π. Παύλου, Τομέας Οικονομίας υποψήφιος ο κ. Γ. Χρηστάκης, Τομέας Παιδείας υποψήφιοι δύο οι κ.κ. Ευανθία Ζωιτοπούλου και Ν. Παπαρούνας, Τομέας Πολιτισμού υποψήφια η κ. Εμμανουέλα-Αγγέλα Ψύχα, Τομέας Υγείας υποψήφιοι δύο οι κ.κ. Μαγδαληνή Σελαμανίδου και Κ. Τράγαλος και Τομέας Υποδομών και Δικτύων υποψήφιος ο κ. Αρ. Δουλόπουλος.

Επισημαίνεται από τη ΝΕΦΕ πως το κάθε μέλος της ΝΔ έχει δικαίωμα ψήφου μόνον για έναν από τους 10  Θεματικούς Τομείς, σύμφωνα με τον Κωδικό, που αναγράφεται δίπλα από το όνομά του, στον εκλογικό κατάλογο.

Εάν υπάρχει αλλαγή επαγγέλματος, πρέπει να προσκομίζεται κάποιο αποδεικτικό στοιχείο.

Για περισσότερες πληροφορίες, τα μέλη μπορούν να απευθύνονται στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.ΕΦ.Ε.) στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας, Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού) 6 και στα τηλέφωνα 24210-36401 και 24210-76115.

Υπενθυμίζεται πως οι εκλογές για την ανάδειξη των υπεύθυνων του κάθε Θεματικού Τομέα, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και από ώρα 10:00 έως 19:00, στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας.

Το κάθε μέλος θα πρέπει, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα, ή κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο, που να αποδεικνύει την ταυτότητά του.

Εξάλλου οι δηλώσεις υποψηφιότητας για την εκλογή του προέδρου της Ν.Ο., θα υποβάλλονται την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 και από ώρα 12:00 έως 20:00.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 από τις 10:00 έως τις 19:00, από τους βουλευτές, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, τον πρόεδρο της Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ., τους προέδρους και τα μέλη των εκλεγμένων ΔΗΜ.Τ.Ε., τα εκλεγμένα μέλη των τριμελών συμβουλίων των Τοπικών Γραφείων της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και τον εκλεγμένο αντιπεριφερειάρχη.

Οι αλλαγές στην οργανωτική της δομή που αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία έχουν στόχο να ενισχύσει τις περιφερειακές της οργανώσεις και να προσελκύσει νέους καταξιωμένους ανθρώπους από τις τοπικές κοινωνίες. Η βασική καινοτομία του νέου μοντέλου, το οποίο υπερψήφισε η τελευταία Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, είναι η εισαγωγή θεματικών τομέων σε κάθε ΝΟ.Δ.Ε. (Αγροτικού, Δικαιοσύνης, Εμπόρων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, Κοινωνικής Πολιτικής, Μισθωτών, Παιδείας, Πολιτισμού, Δικαιοσύνης, Υγείας, Υποδομών και Δικτύων), κάτι που φιλοδοξούν να σημάνει το τέλος των κλειστών γραφείων και της εποχής των ημέτερων.

Πλέον, σε κάθε Νομαρχιακή Οργάνωση της Ν.Δ., θα συμμετέχουν πέρα από τον πρόεδρό της, τους προέδρους των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, τον πρόεδρο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., τους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους, οι επικεφαλής των Θεματικών Τομέων, οι οποίοι θα εκλέγονται μέσω ειδικού μητρώου ανάλογα με το επάγγελμά τους. Στόχος είναι κάθε ευρύτερος επαγγελματικός κλάδος να εκπροσωπείται στις Τοπικές Οργανώσεις της Ν.Δ. και οι προτάσεις του κόμματος να προέρχονται από εξειδικευμένους ανθρώπους που ζουν τα προβλήματα και είναι καταξιωμένοι επαγγελματικά ή κοινωνικά στις περιοχές τους.

Για παράδειγμα, ο Τομέας Δικαιοσύνης ενός Νομού, θα συγκροτείται από όλα τα μέλη του κόμματος που είναι δικηγόροι, δικαστικοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι του υπ. Δικαιοσύνης κλπ, οι οποίοι θα εκλέγουν έναν εκπρόσωπο στην τοπική ΝΟ.Δ.Ε. Όπως τονίζουν επιτελείς της Λεωφόρου Συγγρού, το μοντέλο «ένας που τα ξέρει όλα, αλλά δεν κάνει τίποτα» τελείωσε και πλέον γίνεται προσπάθεια κάθε θεματικός τομέας να παράγει προτάσεις και να αποκτήσει παρέμβαση στις τοπικές κοινωνίες.

Το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας να προσελκύσει νέους ανθρώπους πάντως, μόνο εύκολο δεν είναι και για το σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει ειδική καμπάνια στην ιστοσελίδα του κόμματος nd.gr,  όπου κανείς μπορεί να βρει πληροφορίες για τις διαδικασίες των Θεματικών Τομέων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το