Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Οι υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών στις πανελλαδικές στο 30%

Λήγει αύριο η προθεσμία για τα δικαιολογητικά των εξετάσεων
Λήγει αύριο η προθεσμία για τα δικαιολογητικά των εξετάσεων

Ακόμη και το 30% φτάνουν οι περιπτώσεις υποψηφίων που εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες στα Λύκεια για τις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως είναι οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, αυτοί που έχουν αδερφό ο οποίος σπουδάζει. Αύριο Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών για την απόκτηση του κωδικού πρόσβασης στο μηχανογραφικό δελτίο. Επίσης αύριο αναμένεται να σταλούν από το υπουργείο Παιδείας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα τετράδια και τα αριθμητήρια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στα Γενικά Λύκεια ακόμη μεταβαίνουν υποψήφιοι από διάφορες κατηγορίες, προκειμένου να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Βέβαια, ο χρόνος πιέζει, αφού οι προθεσμίες λήγουν αύριο Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, αύριο Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών σχετικά με την απόκτηση από τους υποψήφιους του κωδικού πρόσβασης που είναι απαραίτητος, ώστε να μπορέσουν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο. Παράλληλα αύριο λήγει η προθεσμία και για τους υποψήφιους που εντάσσονται σε διάφορες ειδικές κατηγορίες, ώστε να ωφεληθούν και να πετύχουν σε σχολή που βρίσκεται είτε στον τόπο διαμονής τους, είτε στον τόπο που σπουδάζει ο/η αδερφός/ή τους.

Στις ειδικές κατηγορίες εντάσσονται οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι και όσοι έχουν κάποια κοινωνικά κριτήρια που είναι τα εξής: α) Για όσους έχουν αδερφό ή αδερφή που φοιτεί σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ, β) γι’ αυτούς που είναι ορφανοί από τον ένα ή και από τους δύο γονείς ή τέκνα άγαμης μητέρας με ένα ή δύο μη αναγνωρισθέντα τέκνα, γ) γι’ αυτούς που έχουν γονείς ή τέκνα ή αδέρφια ή συζύγους που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία ή ανήκουν στην κατηγορία ειδικών αναγκών, επειδή έχουν κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%, δ) γι’ αυτούς που είναι τέκνα των θυμάτων της τρομοκρατίας, ε) γι’ αυτούς που είναι πολύδυμα τέκνα, εφόσον συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ίδιο έτος.

Σύμφωνα με στοιχεία από τα Λύκεια ο αριθμός των υποψηφίων των ειδικών κατηγοριών αγγίζει ακόμη και το 30%. Οι υποψήφιοι αυτοί θα συμπληρώσουν στο μηχανογραφικό τους και μια δεύτερη λίστα από θέσεις εισακτέων της κάθε Σχολής που αφορά σε αυτές τις κατηγορίες και οι βάσεις θα διαμορφωθούν βάσει των επιδόσεων των υποψηφίων αυτών.

Η διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου κ. Καίτη Γαρυφάλλου σημείωσε ότι «στο σχολείο, από τους 107 υποψήφιους έχουν καταθέσει δικαιολογητικά για την απόκτηση κωδικού πρόσβασης οι 81 περίπου. Μένουν δύο ημέρες για τη λήξη της προθεσμίας αλλά η εκτίμηση είναι πως θα δοθεί παράταση από το υπουργείο Παιδείας, όπως έγινε και πέρυσι. Παράλληλα, καταθέτουν δικαιολογητικά για τον κωδικό πρόσβασης και όσοι θα ενταχθούν στην κατηγορία 10%, ενώ δικαιολογητικά καταθέτουν και οι υποψήφιοι από τις ειδικές κατηγορίες. Οι υποψήφιοι αυτοί αγγίζουν στο Λύκειο το 30%. Μάλιστα πλέον είναι ευθύνη των Λυκείων η συγκέντρωση των δικαιολογητικών και η διεκπεραίωση της διαδικασίας».

Αλλαγή ώρας της Συνέλευσης

Η τελική Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, στο πλαίσιο διεξαγωγής εκλογοαπολογιστικών δράσεων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 11:00 πμ (και όχι στις 9:00 π.μ.) στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, με σκοπό την απρόσκοπτη διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων των Σχολείων του Νομού Μαγνησίας,

Οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και για την ανάδειξη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 13 Ιουνίου από τις 10:00 μέχρι και τις 19:00, στο Καρτάλειο Διδακτήριο (Πολυμέρη με Κασσαβέτη) στο Βόλο, για τους εκπαιδευτικούς της χερσαίας Μαγνησίας.

Για τους εκπαιδευτικούς των νησιών η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στα Γενικά Λύκεια Σκιάθου και Σκοπέλου από τις 12:00 ώς τις 14:00 (και όχι από τις 10:00 ώς τις 13:00) την ίδια μέρα (13/06/2013).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το