Πολιτική

Οι συλληφθέντες ήταν αποφασισμένοι

Σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να δείξει το πόσο σκληροί και αποφασισμένοι ήταν οι τέσσερις συλληφθέντες στο Βελβεντό Κοζάνης, η ΕΛΑΣ δημοσιοποίησε φωτογραφίες με τον οπλισμό που έφεραν

Σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να δείξει το πόσο σκληροί και αποφασισμένοι ήταν οι τέσσερις συλληφθέντες στο Βελβεντό Κοζάνης, η ΕΛΑΣ δημοσιοποίησε φωτογραφίες με τον οπλισμό που έφεραν, ελπίζοντας να λάβει περισσότερες πληροφορίες από τον κόσμο, την ίδια ώρα που οι έρευνες στα δύο δωμάτια του Βόλου δεν έχουν δώσει κάποια σοβαρά στοιχεία που να συνδέονται με τους δράστες.

Πρόκειται για τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov (το ένα φέρει εμφανή σημάδια-φθορές από πυρκαγιά που έβαλε ο δράστης στο όχημα τύπου «κλούβα» που προσομοίαζε με ασθενοφόρο), ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion, μία επαναληπτική καραμπίνα, ένα  πιστόλι zastava, ένα πιστόλι Beretta και αλεξίσφαιρα γιλέκα, σφαίρες – φυσίγγια, γάντια, υλικά καθαρισμού, εργαλεία κ.λπ. αντικείμενα.

Η ΕΛΑΣ αναζητεί δυο γυναίκες, τρεις άνδρες, τουλάχιστον τρία διαμερίσματα – γιάφκες σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και δυτική Μακεδονία. Καλάζνικοφ, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αυτοκίνητα, μηχανές και φυσικά χιλιάδες ευρώ που «απαλλοτριώθηκαν» από τράπεζες, ψάχνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής για να ρίξουν φως στο φαινόμενο «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η γενική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς το «παιχνίδι» τώρα κάνουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, που καλούνται να αναλύσουν και να ταυτοποίησουν περισσότερα από 300 ευρήματα από τις γιάφκες σε Μαρούσι και Παγκράτι, τα οχήματα που πήραν στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, τα όπλα, αλλά και το υλικό από τις κάμερες του MALL και τεσσάρων τραπεζικών υποκαταστημάτων που «επισκέφθηκαν» οι συλληφθέντες. «Είμαστε βέβαιοι πως σύντομα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις. Ξέρουμε πλέον πολλά, αλλά η έρευνα χρειάζεται υπομονή για να αποδώσει» επισημαίνει αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και προσθέτει με νόημα «ήδη ψάχνουμε για τη νέα γενιά των Πυρήνων…».

Η κοντή και η ψηλή των Πυρήνων

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τον εντοπισμό του διαμερίσματος στο Παγκράτι, που νοίκιασε το Δεκέμβριο ο Νίκος Ρωμανός, οι έρευνες επικεντρώνονται στις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που έβλεπαν συχνά τον πιτσιρικά των Πυρήνων παρέα με μια ψηλόλιγνη νεαρή γυναίκα. Το μελαχρινό κορίτσι αυτό δεν έχει εντοπιστεί σε άλλη περίπτωση και η εικόνα της δεν ταιριάζει με αυτή της γυναίκας που πήρε μέρος στις ληστείες σε Φλώρινα και Κοζάνη και στα «χτυπήματα» σε MALL και στο συρμό του μετρό στο Αιγάλεω. «Η κάμερες έχουν καταγράψει μια νεαρή κοπέλα αδύνατη γύρω στο 1 και 60 ύψος. Σίγουρα δεν ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά της με αυτά που μας δίνουν οι μάρτυρες στο Παγκράτι. Σίγουρα μιλάμε για δυο διαφορετικές γυναίκες, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε αν η ψηλόλιγνη ήταν απλώς φίλη του Ρωμανού και τίποτα παραπάνω…».

Επεισόδιο στο Αγρίνιο

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε χθες, στις 4 τα ξημερώματα, έξω από γνωστό club του Αγρινίου που βρίσκεται στην οδό Παπαστράτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο δράστης, που προς το παρόν είναι άγνωστο εάν έχει κάποια σχέση με το κατάστημα, έβγαλε μια καραμπίνα και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Στο σημείο επικράτησε πανικός και θαμώνες που εκείνη την ώρα έβγαιναν, έτρεξαν να κρυφτούν. Ο δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί και η Αστυνομία ειδοποιήθηκε και άνδρες της έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Ο άνδρας λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη και κρατείται στην Α/Δ Ακαρνανίας.

Έκρηξη μηχανισμού

Έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, αποτελούμενου από γκαζάκια, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, στην κεντρική είσοδο κτιρίου όπου στεγάζεται η Δημοτική Αστυνομία Νέας Ιωνίας. Από την έκρηξη του μηχανισμού, που τοποθέτησαν άγνωστοι, σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην πόρτα του κτιρίου.

Συλλήψεις για κλοπές

Πληθώρα κλοπών κατηγορούνται ότι είχαν διαπράξει τρεις νεαροί, ηλικίας 17, 24 και 29 ετών, που συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου, σε περιοχή του Ηρακλείου εντοπίστηκαν από αστυνομικούς οι συλληφθέντες να κατέχουν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, την κατοχή του οποίου δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο ανωτέρω φορητός υπολογιστής είχε αφαιρεθεί από τον 29χρονο και το 17χρονο, από γραφείο 41χρονης ημεδαπής στο Ηράκλειο.

Επιπρόσθετα, από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι κατά τους μήνες  Ιανουάριο και Φεβρουάριο, έτους 2013, ο 29χρονος και ο 24χρονος είχαν διαπράξει τις παρακάτω κλοπέ :

• Την 9.2.2013, στο Ηράκλειο, αφαίρεσαν από κατάστημα 52χρονου ημεδαπού το χρηματικό ποσό των είκοσι ευρώ και δύο μουσικά όργανα, αξίας χιλίων ευρώ περίπου.

• Την 9.2.2013, στο Ηράκλειο, αφαίρεσαν από κατάστημα 24χρονου ημεδαπού, το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ και μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το