Πολιτισμός

Οι πολυσύνθετοι Yianneis

Κάθε ζωντανή εμφάνισή των Yianneis συνδυάζει στοιχεία performance και συναυλίας

Μετά από θριαμβευτικές εμφανίσεις στην Αθήνα στην αρχή της φετινής σεζόν, το αγαπημένο ιδιόμορφο σχήμα των Yianneis έρχεται στο Βόλο να συναντήσει το φιλόμουσο κοινό του σε μια αξέχαστη βραδιά, στο Vox music stage το ερχόμενο Σάββατο 26 Ιανουαρίου.

Το 7μελές σχήμα με το χαρακτηριστικό όνομα επιστρέφει στο Bόλο για μια ονειρεμένη εμφάνιση. Oι Yianneis εμφανίστηκαν το 2009 στην Αθήνα. Επτά άνθρωποι των τεχνών θέλησαν με γνώμονα τη μουσική να δημιουργήσουν μια άλλη μορφή θεάματος, ένωσαν θεατρικότητα και αγαπημένους ήχους και δέθηκαν σε ένα σύνολο που παρόμοιό του δεν βρίσκει κανείς στη χώρα μας.

Θέατρο, διασκευές, πρωτότυπες εκτελέσεις, έξυπνο χιούμορ και ειδικοί φωτισμοί σε μια βραδιά βγαλμένη από τη φαντασία μας. Ένα εκτενέστατο ρεπερτόριο με μουσικά είδη φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους ενώνεται με χειρουργική ακρίβεια.

Kλασικός ήχος ορχήστρας και avant-garde, τίποτα από τα δύο ή και τα δύο ταυτόχρονα. Πολύγλωσση επικοινωνία μέσα από ελληνική, αγγλική, γαλλική, ρωσική γλώσσα, καθώς και φυσικά τη γλώσσα του σώματος.

Κάθε ζωντανή εμφάνισή των Yianneis συνδυάζει στοιχεία performance και συναυλίας, σε ένα θέαμα κυριολεκτικά ανεπανάληπτο. Μια καλλιτεχνική παράσταση show, που στηρίζεται σε ένα concept σκοτεινό και λυτρωτικό εναλλάξ, βγάζει υποβλητική διάθεση και λυρισμό εξίσου και μεταφέρεται σε απόδοση επί σκηνής κινησιολογικά σαν τελετουργία. Εξίσου όμως και το κοινό αποκτά πολύ σημαντικό ρόλο αλληλεπιδρώντας, καθώς τα όρια της σκηνής είναι εξαιρετικά ελαστικά στα live τους. Mε φήμη που τους ταξιδεύει πλέον σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, σε εμφανίσεις μπροστά σε κοινό εκατοντάδων ενθουσιασμένων φίλων, αναζητούν πλέον στο 2013 τις προοπτικές στέγασης ενός ολοκαίνουριου project που θα προκαλέσει αίσθηση, με θεατρική βάση και σύγχρονη αισθητική.

Οι πόρτες ανοίγουν 22:30. Τιμή εισόδου – 8 ευρώ (ταμείο). Κρατήσεις 2421035350.

Μια βραδιά με την καλλιτεχνική υποστήριξη της Plenty Projects. Χορηγός επικοινωνίας εφημερίδα «Η Θεσσαλία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το