Photo Gallery, Τοπικά

Οι πολίτες να αρνηθούν τη δημαγωγία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο κόμμα

Με το ΠΑΣΟΚ να έχει πιει το πικρό ποτήρι μιας μεγάλης ήττας, ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ομιλία του χθες στο Ξενία ζήτησε χθες από μέλη του κόμματος και πολίτες να καταψηφίσουν τους «αρχιερείς του ψέματος και της δημαγωγίας», τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, οι αρχηγοί των οποίων υπόσχονται τα πάντα, σε μια χώρα που στις 18 Ιουνίου θα πέσει από ουρανοξύστη στο τσιμέντο.

Ο πρώην υπουργός Υγείας τόνισε πως οι πολίτες πρέπει να υιοθετήσουν το σύνθημα «κάτω οι ψεύτες» και υπογράμμισε πως οι ψηφοφόροι πρέπει να αναλάβουν ευθύνες,  να δουν την πραγματικότητα και να προσπεράσουν ψεύδη και παραισθήσεις που καλλιεργήθηκαν το τελευταίο δίμηνο.

Ο πρώην υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο κόμμα αμέσως μετά τις εκλογές και στην πορεία προς το συνέδριο, ωστόσο στήριξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ζήτησε να καταψηφιστούν οι «μαυρογιαλούροι» της πολιτικής και συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας  που επιμένουν να μοιράζουν χρήματα, τα οποία δεν υπάρχουν, σε ένα λαό που έχει ευθύνη να δει την πραγματικότητα.

Με σύνθημα από την ομώνυμη ελληνική ταινία «Κάτω οι Ψεύτες», ζήτησε από τους πολίτες να αρνηθούν τη δημαγωγία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθέτησαν το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν». Σύνθημα για το οποίο κατηγόρησε ευθέως τη Λούκα Κατσέλη, στην οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και σημείωσε ότι ο ίδιος εξέφρασε την αντίθεσή του με την υιοθέτηση των θέσεων της πρώην υπουργού, από το Γιώργο Παπανδρέου.

«Ξαφνικά – και ενώ ασκήθηκε σωστά σκληρή κριτική για το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» – πριμοδοτούνται κόμματα που το επαναλαμβάνουν με ηχηρή φωνή, όταν όλοι γνωρίζουν ότι λεφτά δεν υπάρχουν» δήλωσε και κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι μοιράζουν καθημερινά χρήματα που δεν βρίσκονται στα ταμεία. Δήλωσε πως οι Έλληνες δεν δικαιούνται και δεν θα δικαιούνται να επικαλεστούν άγνοια για την οικονομική κατάσταση της χώρας και σημείωσε πως οι πολίτες επιλέγουν σχηματισμούς που τους υπόσχονται ό,τι θέλουν να ακούσουν.

Αναφέρθηκε και στην «οικονομική βόμβα» που έσκασε στα χέρια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε πως όταν έγινε η ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχαν χρήματα για τις συντάξεις του επόμενου 15νθημέρου.

«Παρότι απευθυνόμαστε σε πολίτες που ενώ ξέρουν ότι η χώρα είχε και έχει σοβαρό πρόβλημα, πολλοί επιμένουν να ακούν με ευχαρίστηση ότι δεν υπάρχει ζήτημα για την Ελλάδα, αλλά ότι για όλα ευθύνεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι ψεύδος και πολιτική κοροϊδία» είπε και άσκησε κριτική και στο ΠΑΣΟΚ που στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας δεν αντιμετώπισε τα συσσωρευμένα διαρθρωτικά προβλήματα, παρότι δημιούργησε τη μεσαία τάξη, η οποία δεν υπήρχε».

Υποστήριξε ότι τα δύο τελευταία χρόνια έγινε – με σοβαρές παραλείψεις – ό,τι ήταν  ανθρωπίνως δυνατό για να μείνει όρθια η χώρα και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να εμπιστευτούν οι πολίτες κόμματα που δεν πιστεύουν στις διαρθρωτικές αλλαγές και που μετά την 18η Ιουνίου θα βρεθούν τα ίδια αντιμέτωπα με πολλές περιπέτειες που δεν θα μπορεί να αντέξει ο λαός.

Εκτίμησε ότι ο λαός σε ένα χρόνο θα έχει αλλάξει γνώμη για πρόσωπα και γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ ακόμη και μετά την οδυνηρή ήττα δεν πρόκειται να αλλάξει γραμμή πλεύσης και να επιδοθεί σε πρωταθλητισμό ψέματος όπως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του κόμματος όπως οι συνδικαλιστές που «μετοίκησαν» στο ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκαν τις ευχές του κ. Λοβέρδου για καλό δρόμο, ενώ ο ίδιος τόνισε πως ο χώρος της ανευθυνότητας που ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας τους ταιριάζει. Για τον κατήφορο του ΠΑΣΟΚ επέρριψε μεγάλο μέρος της ευθύνης στη Λούκα Κατσέλη – χωρίς να την κατονομάζει – και δήλωσε ότι της ταιριάζει το ψεύδος και η δημαγωγία που κυριαρχεί στο ΣΥΡΙΖΑ, όπου και εκεί μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της και να τα κάνει όλα «ρόιδο».

Υποστήριξε ότι ο μόνος ασφαλής δρόμος για τη χώρα είναι να εφαρμόσει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα που υπέγραψε και το οποίο δεν εφαρμόζεται, γι’ αυτό και έχει πάψει η ροή χρηματοδότησης με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία. Δικαιολόγησε εν μέρει τη στάση των Ευρωπαίων που ενώ βιώνουν τη λιτότητα δεν βλέπουν να κινείται τίποτα στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στις παθογένειες της κοινωνίας αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπερσυνταγογράφηση, η οποία το τελευταίο δίμηνο «χτυπάει κόκκινο».

«Οι Έλληνες με ευθύνη των ψευτών ζούνε με ψευδαισθήσεις και η προσγείωση στις 18 του Ιούνη θα είναι σαν πτώση στο τσιμέντο με το σαγόνι. Εκεί οδηγούν τα πράγματα οι αρχιερείς του ψέματος» είπε και αναφέρθηκε στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για έξοδο από την κρίση μέχρι το 2015.

Με ισχυρές δόσεις αυτοκριτικής σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται που δεν «συμμάζεψε» τα πράγματα στα χρόνια της διακυβέρνησης και δήλωσε ότι το σήμερα είναι τελείως διαφορετικό από το χθες, καθώς τώρα λέγονται αποκλειστικά και μόνο αλήθειες, οι οποίες ωστόσο δεν αρέσουν. Στήριξε και τις αποφάσεις του Γ. Παπανδρέου για τη διάσωση της χώρας και υπογράμμισε πως υπεύθυνη στάση είναι να σέβεται κανείς την ιστορία του, ενώ παρουσίασε τη στρατηγική της διαπραγμάτευσης που θα ακολουθεί για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Επιτέθηκε σε εκείνους που τον κατηγορούν για το «Βατερλό» με τα φάρμακα και δήλωσε πως εάν οι επικριτές του ακολουθήσουν την ίδια πολιτική με την ενέργεια η χώρα θα οδηγηθεί σε πολυήμερο «μπλακ-άουτ», με ό,τι αυτό θα σημάνει για την ασφάλεια των πολιτών που συμβιώνουν μαζί με 1 εκατομμύριο λαθρομετανάστες.

Τέλος εκτίμησε ότι εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο θα οδηγηθούμε σε νέες εκλογές και δήλωσε ότι η χώρα στις 18 του μήνα πρέπει να έχει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, με δέσμευση όλων ότι το ευρώ είναι η κόκκινη γραμμή και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους για άρση του αδιεξόδου.

Χθες ο κ. Λοβέρδος πριν την έναρξη της ομιλίας του συναντήθηκε και με φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το