Photo Gallery, Αθλητισμός

Οι «πιτσιρικάδες» του Ρήγα μεγάλωσαν γρήγορα

 

Στην περιοχή του Βελεστίνου πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για τον ποδοσφαιρικό τους εκπρόσωπο, τον ιστορικό Ρήγα Φεραίο, που φέτος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, κατακτώντας δύο τίτλους. Πρώτα πήρε το κύπελλο της ΕΠΣΘ και στη συνέχεια τερμάτισε στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής. Μάλιστα το νταμπλ ήρθε μετά από πολλά χρόνια για τους «κυανόλευκους», που ανάλογο επίτευγμα είχαν σημειώσει τη σεζόν 1980-81. Πάντως, οι υποχρεώσεις της ομάδας δεν τελείωσαν, αφού θα διεκδικήσει σε αγώνες μπαράζ την άνοδό της στη Δ’ Εθνική.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΓΙΟΥ

Το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση του Ρήγα Φεραίου πήρε μία γενναία απόφαση που τότε θεωρήθηκε αμφιλεγόμενη. Αποφάσισε να στηριχθεί σε παίκτες από την ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου μειώνοντας κατά πολύ και τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην «κυανόλευκη» ενδεκάδα συνήθως επτά παίκτες ήταν κάτω των 20 ετών.

Φυσικά ο αρχικός στόχος δεν ήταν η κατάκτηση κάποιου τίτλου, αλλά το «χτίσιμο» μίας ανταγωνιστικής ομάδας με προοπτική δύο ή τριών χρόνων, έργο που ανατέθηκε στον προπονητή Λάκη Μπακάλη. Ωστόσο, οι «πιτσιρικάδες» του Ρήγα μεγάλωσαν πιο …γρήγορα και κατάφεραν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση όλων των τίτλων που διεκδίκησαν.

Πρώτα ήρθε το κύπελλο με τους Βελεστινιώτες να αποκλείουν την Α.Ε. Διμηνίου, τον Πύρασο, την Ακρόπολη, τον Θησέα και στον τελικό να επικρατούν 1-0 του Εθνικού Βόλου στο Πανθεσσαλικό με το γκολ του Γιώργου Χατζή.

Όσο για την πορεία τους στο πρωτάθλημα, από την αρχή βρισκόταν στις πρώτες θέσεις στηριζόμενοι στην εξαιρετική φυσική τους κατάσταση και την πολύ καλή αμυντική τους λειτουργία. Στις τελευταίες αγωνιστικές έφτασαν να διεκδικούν τον τίτλο μαζί με την Α.Ε. Διμηνίου και τον Εθνικό, που τέθηκε «νοκ άουτ» χάνοντας τόσο στο Βελεστίνο, όσο και στο Διμήνι.

Η εντός έδρας ήττα του Ρήγα από τον Μαγνησιακό στην 27η ημέρα παραλίγο να του στερήσει την πρώτη θέση, αφού η Α.Ε. Διμηνίου είχε την ευκαιρία να τον ξεπεράσει, αλλά φέρνοντας ισοπαλία στη Σκιάθο έμεινε ένα πόντο πίσω του. Οι δύο ομάδες συνέχισαν με νίκες και έτσι όλα κρίθηκαν στο φινάλε του πρωταθλήματος με τους Βελεστινιώτες να χρειάζονται το «διπλό» στην έδρα του Σαρακηνού. Οι γηπεδούχοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, αλλά το γκολ του Μιχολίτση 10 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη και τον τίτλο στον Ρήγα Φεραίο και έστειλε τους οπαδούς του στα …ουράνια.

Έτσι η ομάδα του Βελεστίνου κατέκτησε το νταμπλ, κάτι που είχε καταφέρει για τελευταία φορά πριν από τρεις δεκαετίες περίπου και συγκεκριμένα την περίοδο 1980-81. Από κει και πέρα θα διεκδικήσει και την άνοδο στη Δ’ Εθνική μέσω της διαδικασίας ενός μίνι πρωταθλήματος που διοργανώνει η ΕΠΟ με αντιπάλους τους πρωταθλητές τριών άλλων Ενώσεων (Πιερίας, Λάρισας, Καρδίτσας).

 

Λ. Μπακάλης: Κάναμε

την υπέρβαση

Συνδετικός κρίκος της προηγούμενης ομάδας του Ρήγα που πανηγύρισε το νταμπλ με την φετινή είναι ο Λάκης Μπακάλης. Πριν 31 χρόνια υπεράσπιζε την εστία των «κυανολεύκων» ως τερματοφύλακας, ενώ την τρέχουσα περίοδο τους οδήγησε από τον πάγκο και τη θέση του προπονητή. Φυσικά είναι ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για την πορεία της ομάδας που είναι άκρως ικανοποιητική:

«Ήταν μία εντυπωσιακή χρονιά για μας. Ομολογώ ότι όταν ξεκινούσαμε το περασμένο καλοκαίρι την προσπάθειά μας δεν περίμενα ότι θα κατακτούσαμε και τους δύο τίτλους. Όμως με πολλή δουλειά, τύχη σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά και τη βοήθεια του Θεού πήραμε τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το κύπελλο.

Κάναμε το νταμπλ μετά από πολλά χρόνια και αν στο θεσμό του κυπέλλου είθισται να γίνονται εκπλήξεις, νομίζω ότι στο πρωτάθλημα κάναμε την υπέρβαση και κόψαμε το «νήμα». Θεωρώ ότι δίκαια τερματίσαμε στην 1η θέση διότι είχαμε την πιο σταθερή πορεία στον «μαραθώνιο» των 30 αγωνιστικών. Φυσικά σε αυτή την πορεία είχαμε και άσχημα αποτελέσματα, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις καταφέραμε να αντιδράσουμε σωστά και να επανέλθουμε στις επιτυχίες.

Πραγματικά δεν έχω λόγια για να αποδώσω τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές μου που καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δούλεψαν σκληρά και σε κάθε αγώνα έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους. Στις προπονήσεις η συμμετοχή ήταν μεγάλη και κανείς δεν έβαλε το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Παράλληλα και το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν άριστο, κάτι που σίγουρα βοήθησε στο να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες».

Ο Βελεστινιώτης τεχνικός μόνο τα καλύτερα λόγια είχε για τον κόσμο της ομάδας και τη διοίκηση του ιστορικού συλλόγου: «Η διοίκηση του Ρήγα Φεραίου ήταν πολύ κοντά στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Τόσο ο πρόεδρος, όσο και οι συνεργάτες του φρόντισαν να μη μας λείπει τίποτα και αυτό φυσικά έκανε το έργο μας πιο εύκολο. Ωστόσο, ο 12ος παίκτης μας δεν ήταν άλλος από τον φίλαθλο κόσμο του Βελεστίνου που από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασε» την προσπάθειά μας. Σε κάθε παιχνίδι, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας μας στήριξε θερμά και με τις εκδηλώσεις του έδινε την ώθηση στους ποδοσφαιριστές να κάνουν το κάτι παραπάνω στο γήπεδο».

Ο κ. Μπακάλης δεν έκρυψε ότι φοβήθηκε μήπως το νεαρό της ηλικίας των περισσοτέρων παικτών του επηρεάσει αρνητικά την ομάδα στα κρίσιμα παιχνίδια του β’ γύρου: «Το φετινό πρωτάθλημα ήταν συναρπαστικό και πιστεύω ότι το χάρηκαν γενικότερα οι φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ο Εθνικός ήταν εξ αρχής το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, αλλά αποδείχθηκε ότι στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν.

Στον πρώτο γύρο η Σκιάθος έκανε πολύ καλά παιχνίδια και βρισκόταν στην κορυφή, με εμάς, τον Εθνικό και την Α.Ε. Διμηνίου να ακολουθούμε σε κοντινή απόσταση. Στον β’ γύρο πολύ καλός ήταν και ο Μαγνησιακός, που όμως είχε χάσει έδαφος στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο Ρήγας είχε σταθερή πορεία και απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί το γεγονός ότι κατέκτησε σχεδόν τους ίδιους βαθμούς στους δύο γύρους, δηλαδή 33 στον πρώτο και 35 στον δεύτερο

Στην απόδοσή μας δεν είχαμε μεγάλα σκαμπανεβάσματα αν και πρέπει να πως ότι φοβήθηκα στα τελευταία παιχνίδια την απειρία των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών μας. Όσο βρισκόμασταν στη 2η ή την 3η θέση πραγματοποιούσαμε εξαιρετικές εμφανίσεις, όμως όταν ανεβήκαμε στην κορυφή εμφανίστηκε το άγχος και οι νίκες έρχονταν με μεγαλύτερη δυσκολία. Ωστόσο, μάθαμε να ζούμε με την πίεση. Δείξαμε χαρακτήρα ως ομάδα και καταφέραμε, έστω και με διαφορά ενός βαθμού να κατακτήσουμε τον τίτλο, κάτι που στην αρχή έδειχνε ανέφικτο».

Δεν τελείωσε η χρονιά

Η χρονιά για τον Ρήγα Φεραίο δεν έχει τελειώσει, αφού στις 20 Μαΐου ξεκινά το μίνι πρωτάθλημα για την άνοδο στη Δ’ Εθνική με αντιπάλους τους πρωταθλητές Καρδίτσας (Λεοντάρι), Λάρισας (Δωτιέας Αγιάς) και Πιερίας (σήμερα θα ξεκαθαρίσει αν θα είναι ο Αιγινιακός ή ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας). Σε διάστημα 18 ημερών θα παίξουν όλοι με όλους μέσα και έξω (έξι αγωνιστικές) και οι δύο πρώτοι θα ανέλθουν στη Δ’ Εθνική:

Ο προπονητής του Ρήγα έχει συλλέξει κάποιες πληροφορίες για τις άλλες ομάδες και τονίζει ότι η δική του έχει πιθανότητες για την άνοδο: «Παρακολούθησα από κοντά τόσο το Λεοντάρι που έχει ορισμένους έμπειρους παίκτες, όσο και τις δύο ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο στην Πιερία. Το επίπεδό τους είναι υψηλό, αφού διαθέτουν ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε Β’ και Γ’ Εθνική. Όμως στα μπαράζ όλα είναι πιθανά. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν, ενώ το γεγονός ότι έχουμε πολύ καλή φυσική κατάσταση πιστεύω πως θα μας βοηθήσει να αντέξουμε να δώσουμε έξι ματς σε μόλις τρεις εβδομάδες».

Όσον αφορά το πρόγραμμα των μπαράζ είναι το ακόλουθο:

1η αγων. (20/5) Ρήγας-Λεοντάρι, Δωτιέας-Αιγινιακός ή Αχιλλέας.

2η αγων. (23/5) Αιγινιακός ή Αχιλλέας-Ρήγας, Λεοντάρι-Δωτιέας.

3η αγων. (27/5) Ρήγας-Δωτιέας, Αιγινιακός ή Αχιλλέας-Λεοντάρι.

4η αγων. (30/5) Λεοντάρι-Ρήγας, Αιγινιακός ή Αχιλλέας-Δωτιέας.

5η αγων. (3/6) Ρήγας-Αιγινιακός ή Αχιλλέας, Δωτιέας-Λεοντάρι.

6η αγων. (6/6) Δωτιέας-Ρήγας, Λεοντάρι-Αιγινιακός ή Αχιλλέας.

 

 

Η πορεία προς

τον τίτλο της Α’ ΕΠΣΘ

Ο Ρήγας Φεραίος συγκέντρωσε 68 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα με τέρματα 56-21. Σε 30 αγώνες ο απολογισμός του ήταν 21 νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Ως γηπεδούχος είχε να επιδείξει 11 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα (γκολ 35-11), ενώ μακριά από το Βελεστίνο μέτρησε 10 νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες (γκολ 21-10).

 

ΑΓΩΝΕΣ                    Α’ ΓΥΡΟΣ       Β’ ΓΥΡΟΣ

Ρήγας-Ηρακλής Β.            4-0                3-2

Α.Ε. 2002-Ρήγας              1-2                1-1

Ρήγας-Απόλλων Καν.        3-2                3-0

Ρήγας-Πρωτεσίλαος          4-0                1-0

Αίας Σ.-Ρήγας                  0-1                0-2

Ρήγας-Α.Ε. Διμηνίου         0-0                0-1

Α.Ε. Φερών-Ρήγας            0-1                0-3 α.α.

Ρήγας-Δήμητρα                3-2                2-1

Αγ. Παρασκευή-Ρήγας      1-2                1-3

Ρήγας-Σκιάθος                 1-1                1-1

Εθνικός-Ρήγας                 1-0                1-2

Μαγνησιακός-Ρήγας         1-0                3-1 

Ρήγας-Ανθ. Γαζής            2-0                3-0 α.α.

Θησέας-Ρήγας                 1-1                0-3

Ρήγας-Σαρακηνός            3-0                1-0

 

Η προσφορά των

παικτών του Ρήγα

 

Είκοσι επτά ποδοσφαιριστές εμπιστεύτηκε ο προπονητής του Ρήγα Φεραίου Λάκης Μπακάλης στον φετινό «μαραθώνιο» της Α’ ΕΠΣΘ με τους Γιώργο Μιχολίτση και Νίκο Βουραζέρη να έχουν τις περισσότερες συμμετοχές, αφού αγωνίστηκαν σε 29 παιχνίδια. Μάλιστα ο Μιχολίτσης ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 13 τέρματα, ενώ παρότι αμυντικός ο Χρήστος Σπαθής είναι δεύτερος στη σχετική λίστα με οκτώ γκολ. Αναλυτικά:

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ       ΣΥΜ.        ΓΚΟΛ

Γιώργος Μιχολίτσης           29            13

Νίκος Βουραζέρης             29            5

Παναγιώτης Γούτσιος         27            –

Στέργιος Μπακάλης          27            –

Γιώργος Χατζής                26            4

Χρήστος Σπαθής              25            8

Κώστας Τριχόπουλος       25            1

Κώστας Τσιαντής             24            2

Χάρης Μπίκας                 22            2

Δημήτρης Βογιατζής        21            3

Δημήτρης Γάρος              19            2

Βαγγέλης Σφυρής           18            –

Παναγιώτης Κουντούρης   17            1

Στέλιος Τσιάτσιος            12            3

Βασίλης Τσουμπέκος      12            –

Κλαούντιο Ποτόμι            12            –

Μάνος Πάσχος               10            3

Δημήτρης Ρηγίνος           10            2

Θανάσης Μπλέτσας        10            –

Κώστας Γουτούλης          9             1

Δημ. Χατζηαθανασίου      9             –

Βαλάντης Ντόντος           4              –

Αλέκος Κατσίκης            1              –

Γιάννης Ντόντος              1              –

Αιμίλιος Ρέβης               1              –

Μανώλης Κλώθος          1              –

Νίκος Ντόντος               1               –

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το