Photo Gallery, Τοπικά

Οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις διευθύνσεις, στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα σχολεία, στα οποία ανήκουν οι εκπαιδευτικοί οργανικά ή έχουν τοποθετηθεί προσωρινά

Μέχρι και την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου διαρκεί η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων μετάθεσης για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις διευθύνσεις, στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα σχολεία, στα οποία ανήκουν οι εκπαιδευτικοί οργανικά ή έχουν τοποθετηθεί προσωρινά. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων, εκτός από τις αμοιβαίες, για τις οποίες η αίτηση υποβάλεται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.

Μέσα στην ίδια προθεσμία υποβάλουν δήλωση για οριστική τοποθέτηση και για βελτίωση, χωρίς να αναγράφουν προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων, όσοι βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ από μετάθεση, απόσπαση σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Τις αιτήσεις για μεταθέσεις οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τις υποβάλλουν ηλεκτρονικά. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο. Η κύρια διαφορά φέτος σε σχέση με πέρυσι, είναι πως ο εκπαιδευτικός είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει την οργανική του θέση για ένα χρόνο και όχι για δύο χρόνια, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, και μετά θα μπορεί να υποβάλει αίτηση για μετάθεση.

Στη Μαγνησία δημιουργήθηκαν δύο Περιοχές Μετάθεσης τόσο για την Πρωτοβάθμια όσο και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η πρώτη περιοχή περιλαμβάνει όλο το χερσαίο τμήμα της Μαγνησίας και η δεύτερη όλο το νησιωτικό τμήμα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του υπουργείου Παιδείας τα έντυπα που πρέπει να συμπληρωθούν από τους εκπαιδευτικούς βρίσκονται στη διαδικτυακή πύλη του συστήματος ηλεκτρονικής καταχώρησης e-Datacenter και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Η αίτηση συμπληρώνεται και υποβάλλεται υπογεγραμμένη από τον εκπαιδευτικό στο σχολείο που ανήκει οργανικά ή έχει τοποθετηθεί οργανικά ή έχει τοποθετηθεί προσωρινά, στη διεύθυνση που ανήκει οργανικά ή αποστέλλεται ταχυδρομικά, ώστε στη συνέχεια να καταχωριστεί στο σύστημα. Πάντως οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι στις 18 Φεβρουαρίου θα γίνει ανακοίνωση των πινάκων από τις αρμόδιες διευθύνσεις, με στοιχεία των αιτούμενων μετάθεση εκπαιδευτικών.

Από 18 μέχρι και 22 Φεβρουαρίου θα υποβάλλονται ενστάσεις και θα μπορεί στο διάστημα αυτό να γίνει διόρθωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων στην περίπτωση δικαίωσης από τα αρμόδια ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ τυχόν υποβληθεισών ενστάσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Οι μεταθέσεις γίνονται βάσει μοριοδότησης. Τα κριτήρια για τη μετάθεση εκπαιδευτικών είναι τα εξής: 1) η συνολική υπηρεσία, 2) η συνυπηρέτηση, 3) οι οικογενειακοί λόγοι, 4) οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων, όπου υπηρετούν, 5) η εντοπιότητα, 6) η πρώτη προτίμηση.

Σημειώνεται πως μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου υποβάλλουν δήλωση για οριστική τοποθέτηση και για βελτίωση, χωρίς να αναγράφουν προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων, όσοι βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ από μετάθεση, απόσπαση σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Φέτος θα είναι μεγάλος ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα ζητήσουν να βελτιώσουν τη θέση εντός χερσαίας Μαγνησίας, δηλαδή από  την επαρχία να μετακινηθούν προς το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.

Εγκαίνια Νηπιαγωγείου

Στο μεταξύ σήμερα στις 11 το πρωί θα τελεστούν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου, που στεγάζεται το 1ο Νηπιαγωγείο Αγριάς στο οποίο φοιτούν γύρω στους 38 μαθητές. Το κτίριο είναι σύγχρονο και κατάλληλο για την παιδαγωγική διαδικασία.

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει με τη μετακίνηση του 17ου Νηπιαγωγείου Βόλου στο νέο βιοκλιματικό κτίριο, το οποίο τελικά δεν έχει λειτουργήσει ακόμη.

Υποβολή αιτήσεων από ΑμεΑ για τις πανελλαδικές

Οι μαθητές και απόφοιτοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες οι οποίοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στις ειδικές (προφορικές ή γραπτές) εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στα Λύκεια μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.

Οι μαθητές και απόφοιτοι με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, εξετάζονται προφορικά κατόπιν αίτησής τους. Επίσης, προφορικά εξετάζονται οι μαθητές με σύνθετες γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες, παραβατική συμπεριφορά λόγω κακοποίησης, γονεϊκής παραμέλησης και εγκατάλειψης ή λόγω ενδοοικογενειακής βίας (εφόσον υποβάλουν γνωμάτευση ότι έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αδυνατούν να υποστούν γραπτή εξέταση), οι μαθητές που είναι τυφλοί, έχουν κινητική αναπηρία τουλάχιστον 67%, πάσχουν από σπαστικότητα των άνω άκρων ή από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή. Οι ειδικές μαθησιακές δυσκολίες των μαθητών και αποφοίτων διερευνώνται και διαπιστώνονται από τα ΚΕΔΔΥ και από τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα.

Γραπτά εξετάζονται οι μαθητές που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα ακοής (κωφοί, βαρήκοοι), σε ποσοστό 67% και πάνω και όσοι παρουσιάζουν προβλήματα λόγου και ομιλίας (δυσαρθρία, τραυλισμό) ή προβλήματα επιληψίας.

Επίσης, γραπτά εξετάζονται οι μαθητές και οι απόφοιτοι με φάσμα αυτισμού, για τους οποίους τα ΚΕΔΔΥ ή τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα έχουν γνωματεύσει και εισηγηθεί το γραπτό τρόπο εξέτασης.

Εκδήλωση για την κοπή βασιλόπιτας από το Σύνδεσμο  Φιλολόγων

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας διοργανώνει απογευματινό για την κοπή της βασιλόπιτας. «Θεωρώντας την εκδήλωση αυτή ως ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί, να ανταλλάξουμε ευχές, να μοιραστούμε τα νέα μας σχέδια και να περάσουμε ένα όμορφο απόγευμα με τη συνοδεία επιλεγμένης ελληνικής και ξένης μουσικής προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας στο καφέ Αχίλλειον (παραλία Βόλου) την Κυριακή 3/2 και ώρα 18.30» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το