Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός

Οι μαθητές δείχνουν το δρόμο

ΕΙΝΑΙ αλήθεια πως πολλά κτίρια, δημόσια και μη, όπως επίσης και πολλές μονοκατοικίες και πολυκατοικίες σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Βόλου, είναι βαμμένες με διάφορα συνθήματα κόκκινου και μπλε χρώματος που αφορούν τις δύο μεγάλες ομάδες της πόλης μας. Άλλες πάλι είναι λερωμένες με ακαταλαβίστικα για τους περισσότερους συνθήματα άγνωστης προέλευσης και άλλες με διάφορες αθλιότητες.

Κι όμως, σ’ όλο αυτό το …ρυπογόνο περιβάλλον, υπάρχει μια πραγματική όαση. Ανοίγει η ψυχή σου πραγματικά ανηφορίζοντας προς το κλειστό γυμαστήριο της Ν. Ιωνίας και αντικρίζοντας την όμορφη εικόνα έξω από το 2ο Γενικό Λύκειο. Εκεί οι μαθητές υλοποιώντας την ιδέα μιας καθηγήτριάς τους, έκαναν καταπληκτικές δημιουργίες, γράφοντας στους εξωτερικούς τοίχους του προαυλίου, στίχους από το ποίημα του Βάρναλη «φως που καίει» (φωτό), καθώς και αποσπάσματα από τα γραπτά του Ρήγα Βελεστινλή.Επίσης, έχουν ζωγραφίσει τις δύο αυτές μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος, γράφοντας και ένα σύντομο βιογραφικό τους.

«Δεν είμαι εγώ σπορά της φύσης, ο πλαστουργός της νιας ζωής

Εγώ είμαι τέκνο της Ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής

Δεν δίνω λέξεις παρηγόριας, δίνω μαχαίρι σ’ ολουνούς

Καθώς το μπήγω μες το χώμα, γίνεται Φως, γίνεται Νους» γράφουν τα παιδιά, θυμίζοντάς μας τους τόσο επίκαιρους στίχους του Βάρναλη για να συνεχίσουν λίγο πιο κάτω…

«Συλλογάται καλά, όποιος λεύτερα συλλογάται», αντιγράφοντας τα λόγια του Ρήγα Βελεστινλή.

Συλλογάται καλά επίσης, όποιος σέβεται την ελευθερία και τα δικαιώματα των άλλων, όποιος αποφεύγει να καταστρέφει τις περιουσίες και τα σπίτια των άλλων μουτζουρώνοντάς τα με διάφορες οπαδικές ασχήμιες και όχι μόνο.

Συλλογάται καλά, όποιος ακολουθεί το παράδειγμα των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας και λέει όχι στην κάθε μορφής βία, ναι στον πολιτισμό. Οι τέχνες και ο υγιής αθλητισμός είναι τα μόνα σίγουρα «καταφύγια» εκτόνωσης και ηθικής ανάτασης για τις δύσκολες μέρες που περνάμε και για τις ακόμη πιο δύσκολες που έρχονται. Μπράβο στα παιδιά λοιπόν…

 

 

Σε πλήρη συρρίκνωση

ο ελληνικός αθλητισμός

Η οικονομική κρίση «τελειώνει» σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τον ειδικό αθλητισμό, αφού ανεστάλησαν ήδη όλα τα πρωταθλήματα των Ατόμων με Αναπηρίες.

Εξάλλου, από πέρυσι το Υπουργείο Παιδείας ανέστειλε τα σχολικά πρωταθλήματα, ενώ μία-μία οι Ομοσπονδίες είτε σταματούν, είτε πετσοκόβουν τα πρωταθλήματά τους.

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε πως η Α2 Εθνική κατηγορία στο πόλο θα γίνει μόλις σε τέσσερα Σαββατοκύριακα και πως η ΚΟΕ αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης, ενώ η Ομοσπονδία χάντμπολ αποφάσισε να προτείνει στα σωματεία, τα πρωταθλήματα της Α1 Γυναικών και της Α2 και Β’ Εθνικής Ανδρών και Γυναικών, να διεξαχθούν σε γεωγραφικούς υπο-ομίλους εντός των αρχικών ομίλων και ανάδειξη πρωταθλητών και υποβιβασθέντων μέσα από αγώνες χιαστί.

Η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας από την πλευρά της, αδυνατεί να στείλει τους πρωταθλητές της για τους αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο ΣΕΓΑΣ στις 29 του μηνός θα αποφασίσει για την τύχη των πρωταθλημάτων του, ενώ στο «χείλος του γκρεμού» βρίσκονται πολλές ακόμη αθλητικές Ομοσπονδίες και φυσικά εκατοντάδες ερασιτεχνικά σωματεία.

Ο ελληνικός αθλητισμός περνά τραγικές στιγμές. Δυστυχώς…

 

Φεστιβάλ Πολεμικών

Τεχνών στη Ν. Ιωνία

ΜΙΑ διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας για τις πολεμικές τέχνες θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας. Πρόκειται στην ουσία για ένα φεστιβάλ πολεμικών τεχνών με τη συμμετοχή 600 αθλητών και αθλητριών ηλικίας 6-40 ετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα πραγματοποιηθούν αγώνες μα και επιδείξεις σε 10 διαφορετικά συστήματα και τεχνοτροπίες, ενώ θα υπάρξουν τρία τατάμι και ένα ριγκ. Ήδη, οι προετοιμασίες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό με επικεφαλής την υπεύθυνη διαιτησίας της ΕΟΜΑ και πρόεδρο Κεντρικής Ελλάδος, Γεωργία Αϊστρατή (5ο νταν στο Shidokan), ενώ γι’ άλλη μια φορά δεκάδες εθελοντές θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για την επιτυχία του εγχειρήματος. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από το σωματείο Α.Σ. «Πήγασος» του Λ. Κατσούρα με την υποστήριξη της Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Για άλλο ένα τριήμερο, ο Βόλος θα ζήσει σε αθλητικούς ρυθμούς, ενώ τα οφέλη που θα αποκομίσει η τοπική οικονομία από την έλευση εκατοντάδων αθλητών, προπονητών και παραγόντων θα είναι σημαντικά, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το