Τοπικά

Οι ληστές ήρθαν στο Βόλο με το λεωφορείο….

Στον Ανακριτή Βόλου παραπέμπεται ένας 40χρονος Γεωργιανός να απολογηθεί για ληστεία. Ο αλλοδαπός, μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του – ο οποίος διαφεύγει την σύλληψη και αναζητείται από την Αστυνομία- συνελήφθη ελάχιστα λεπτά μετά την ληστεία σε σπίτι 49χρονου, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι δύο θρασύτατοι ληστές εισήλθαν στο σπίτι του 49χρονου προχθές το μεσημέρι και άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα και χρυσαφικά.

Η είσοδος τους στο σπίτι υπολογίζεται ότι έγινε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, όταν οι ένοικοι βρίσκονταν στην εργασία τους. Ο 49χρονος, αυστραλός υπήκοος, ο οποίος παντρεύτηκε με ελληνίδα και διαμένει στο Βόλο, μετέβη στο σπίτι του από την εργασία του επειδή φαίνεται πως ξέχασε κάτι…

Την ώρα που ξεκλείδωσε την πόρτα και εισήλθε στο διαμέρισμα αντίκρυσε τους δύο ληστές να κρατούν στα χέρια αρκετά από τα κοσμήματά τους. Δεν έχασε την ψυχραιμία του. Επιτέθηκε στους ληστές και φαίνεται πως ήρθε μαζί τους στα χέρια. Οι ληστές άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν. Βγαίνοντας από το σπίτι κινήθηκαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Τον έναν άρχισε να καταδιώκει ο 49χρονος. Γείτονες στο μεταξύ, οι οποίοι άκουσαν την φασαρία και αντελήφθησαν περί τίνος επρόκειτο, ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Είναι εντυπωσιακή η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν, μόλις πήραν το σχετικό σήμα από το «100», οι αστυνομικοί της Ομάδας «Δίας». Έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά στην περιοχή και κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους δύο ληστές, τον 40χρονο. Την ίδια στιγμή στο σημείο έσπευσαν και τέσσερα περιπολικά, αναζητήθηκε αρκετή ώρα ο συνεργός του, αλλά δεν εντοπίστηκε. Και τελικά διαφεύγει της σύλληψης.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας φαίνεται πως οι ληστές άρπαξαν χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ. Μέρος των χρυσαφικών βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα. Τα υπόλοιπα τα πήρε μαζί του ο συνεργός του.

Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι 40χρονος αλλοδαπός μαζί με έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του διέρρηξαν την πόρτα εισόδου οικίας 49χρονου υπηκόου Αυστραλίας και εισήλθαν στο εσωτερικό της, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή.

Κατά τη διαφυγή τους οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον 49χρονο που εκείνη την ώρα επέστρεφε στην οικία του. Στην προσπάθεια του θύματος να ακινητοποιήσει τους δράστες, αυτοί του επιτέθηκαν και τράπηκαν σε φυγή, διατηρώντας στην κατοχή τους τα κλοπιμαία.

Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 40χρονο δράστη, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε  και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Όπως έγινε γνωστό οι δύο γεωργιανοί ήρθαν με λεωφορείο από την Θεσσαλονίκη πριν από ένα περίπου μήνα. Φαίνεται πως από την πρώτη στιγμή της άφιξής τους άρχισαν να αναζητούν στόχους. Οι αστυνομικοί διερευνούν αν στο διάστημα αυτό της παραμονής τους στο Βόλο έκαναν και άλλες διαρρήξεις. Ο συλληφθείς πάντως εμφανίστηκε στην προανάκριση, στην Αστυνομία, ιδιαίτερα «σκληρός». Δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του συνεργού του, αλλά ούτε και τυχόν διάπραξη άλλων διαρρήξεων και κλοπών.

Τ. Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το