Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Οι λίστες των κομμάτων στη Μαγνησία

Η ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει με αλφαβητική σειρά και όχι με τη λίστα για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Με τη συμμετοχή των κ.κ. Σπύρου Δεσύλλα και Έλενας Αντωνοπούλου συμπληρώθηκε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία, χωρίς να αλλάξει και η σειρά προτεραιότητας στη λίστα ανάλογα με την σταυροδοσία των υποψηφίων βουλευτών, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ο πρώην βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Παύλος Μαρκάκης δεν συμμετέχει τελικά στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ δεν επέρχονται αλλαγές, ενώ στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς τοποθετούνται δύο νέα πρόσωπα, αφού οικειοθελώς και μετά από συνεννόηση αποχώρησαν δύο άλλα. Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως όλα δείχνουν, δεν φαίνεται να υπάρξουν αλλαγές και οι υποψήφιοι στη λίστα θα είναι ανάλογα με τη σειρά σταυροδοσίας.

Στο ψηφοδέλτιο της «Δημιουργία Ξανά και Δράση συμμετέχουν συνολικά πέντε υποψήφιοι, τρεις υποψήφιοι από τη Δημιουργία Ξανά, ένας από την Δράση και ο κ. Σταμάτης Παπαδήμος, ο οποίος συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Δημοκρατική Συμμαχία. Ο κ. Παπαδήμος έκανε «μεταγραφή» στο Δημιουργία Ξανά και Δράση, καθώς διαφώνησε με την απόφαση της κ. Ντόρα Μπακογιάννη να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία και να διακόψει τη λειτουργία του δικού της κόμματος.

Στο ΚΚΕ, η σειρά των υποψηφίων στη λίστα θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στη Μαγνησία. Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν – χωρίς στην παρούσα φάση να επιβεβαιώνονται ή να διαψεύδονται από στελέχη της Νομαρχιακής – ότι ενδεχομένως επικεφαλής στη λίστα να τοποθετηθεί ο κ. Γιώργος Λούμας αντί του κ. Απόστολου Νάνου. Ο τελευταίος πάντως απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν φαίνεται να επέρχονται αλλαγές, αφού στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν όσοι συμμετείχαν και στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ανάλογα με τη σταυροδοσία. Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο είναι η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία και εξελέγη βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό συμμετέχουν όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι, εκτός του κ. Μαρκάκη.

Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο του Βόλου έληξε τα μεσάνυχτα. Ωστόσο η κατάθεση γίνεται είτε από τον κάθε υποψήφιο ξεχωριστά, είτε συνολικά από το κόμμα. Στην κατάθεση όμως δεν ορίζεται η σειρά των υποψηφίων όπως αυτή θα οριστεί στα ψηφοδέλτια της 17ης Ιουνίου. Η ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει με αλφαβητική σειρά και όχι με τη λίστα.

 

Στη Νέα Δημοκρατία

Ως γνωστόν υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Γιώργος Σούρλας, ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα την περασμένη εβδομάδα την αποχώρησή του από την κεντρική πολιτική σκηνή. Υποψήφιος δεν θα είναι και ο κ. Μαρκάκης, μετά την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία, αν και οι αρχικές πληροφορίες τον έφεραν να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο. Ο κ. Μαρκάκης με χθεσινή γραπτή δήλωσή του αναφέρει πως δεν είχε θέσει όρους, αφήνει όμως μία μικρή αιχμή σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν στόχευε να «διαταράξει την ησυχία της υπάρχουσας τοπικής λίστας της ΝΔ».

Στη δήλωσή του ο κ. Μαρκάκης τονίζει: «Είχα δηλώσει εξαρχής ότι η επανένταξή μου στη ΝΔ δεν ήταν συνδεδεμένη με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο.

Μπορώ – όπως έκανα πολλές φορές – να βοηθήσω τον αγώνα για ένα Ευρωπαϊκό πατριωτικό μέτωπο με άλλο τρόπο και χωρίς να διαταράξω την ησυχία της υπάρχουσας τοπικής λίστας της ΝΔ.

Εξάλλου η Κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα, η συμμετοχή μου στα κοινά και η πολιτική μου συμπεριφορά αξιολογούνται καθημερινά από τους πολίτες της Μαγνησίας».

Ετσι υποψήφιοι στη Νέα Δημοκρατία θα είναι οι: Θανάσης Νάκος, Ζέττα Μακρή, Χρήστος Μπουκώρος, Αργύρης Μποντός, Μαρία Καπάνη, Έλενα Αντωνοπούλου και Σπύρος Δεσύλλας. Στον κ. Δεσύλλα προτάθηκε από το κόμμα η συμμετοχή στην τελευταία θέση, ως «τιμής ένεκεν», καθώς είχε αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο της 6ης Μαΐου λόγω της υποψηφιότητας που είχε θέσει – επικεφαλής του ψηφοδελτίου – στη Μαγνησία ο Αντώνης Σαμαράς.

 

Στο ΠΑΣΟΚ

Καμία αλλαγή δεν φέρεται να προκύπτει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιοι θα είναι οι επτά υποψήφιοι που ήταν και στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Όσο για την σειρά στη λίστα θα είναι ανάλογα με τη σταυροδοσία, δηλαδή Κ. Καρτάλης, Εύη Αδαμάκη, Τζούλια Τσαλίκη, Γ. Αναστασίου, Κατερίνα Γαργάλα, Δημ. Σπανός και Φ. Κοφινάς. Αυτό τονίστηκε και το περασμένο Σάββατο από την υπεύθυνη του εκλογικού αγώνα για τη Μαγνησία κ. Μερεντίνη. Στο Βόλο θα βρεθεί στο μεταξύ την εβδομάδα μετά του Αγίου Πνεύματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλος.

 

Στο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν αναμένονται αλλαγές και τα στελέχη του κόμματος αναφέρουν πως η σειρά των υποψηφίων στη λίστα του ψηφοδελτίου θα είναι ανάλογα με τη σταυροδοσία που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

 

Δημιουργία, Ξανά! και Δράση

Στο ψηφοδέλτιο που προκύπτει από την συνεργασία των κομμάτων Δημιουργία Ξανά και Δράση υποψήφιο αναμένεται να είναι από την Δημιουργία Ξανά η κ. Ανθή Αποστολίδου, ο κ. Διανέλλος Γεωργούδης και ο Παράσχος Θεοδωρακάκης.

Το όνομα του υποψήφιου από τη Δράση δεν είχε γίνει γνωστό έως χθες το απόγευμα, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχει και ο κ. Παπαδήμος.

 

Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Οι υποψήφιοι για τις 17 Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκαν επίσημα χθες από το κόμμα, για τη Μαγνησία είναι οι: Ντούρος Ευστάθιος: Άνεργος γεωπόνος, πρώην μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων Φοιτητικών Συλλόγων. Παυλίδης Αλέξης: Βιομηχανικός εργάτης στη ΜΕΤΚΑ, μέλος του συνδικάτου μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Σκούφογλου Νικόλαος, φοιτητής, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής Αθήνας, Σπυράκου Βασιλεία σερβιτόρα και Χουλιάρα Μαγδαληνή-Ιωάννα, φοιτήτρια.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σχολείο φροντιστών ατόμων με άνοια της ΕΕΝΑΣΔ Βόλου

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ 2024, η ΕΕΝΑΣΔ Βόλου πραγματοποιεί «Σχολείο…

7 Οκτωβρίου 2024

Θλίψη στον Βόλο – Έφυγε από τη ζωή συνταξιούχος τελωνειακός

Θλίψη στην τοπική κοινωνία από τον θάνατο του Αλκιβιάδη Καραχάλιου, συνταξιούχου τελωνειακού σε ηλικία 78…

7 Οκτωβρίου 2024

Το μέλλον της γεωργίας και αλιείας στη Θεσσαλία, οι επιπτώσεις της θεομηνίας DANIEL

Το EUROPE DIRECT Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Το μέλλον της γεωργίας και…

7 Οκτωβρίου 2024

Υπέροχη πρωτοβουλία από την Αγία Άννα για τα αδέσποτα σκυλάκια (pics)

Μία υπέροχη πρωτοβουλία πήρε η Αγία Άννα θέλοντας να ευαισθητοποιήσει γονείς και παιδιά για τα…

7 Οκτωβρίου 2024

Δυο παιδιά έπεσαν θύματα ληστείας από ανήλικο

Τρόμο και φόβο για την σωματική τους ακεραιότητα προκάλεσε σε δύο ανήλικα παιδιά ένας επίσης…

7 Οκτωβρίου 2024

Ο Κένταυρος Βόλου στο Ultra Pelion Trail και σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα

Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο γεμάτο από αγώνες τόσο σε ορεινό αλλά και ασφάλτινο τερέν ήταν στις …

7 Οκτωβρίου 2024