Photo Gallery, Τοπικά

Οι κινητοποιήσεις στη Μαγνησία

Για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκαν χθες επισκέψεις κλιμακίων συνδικαλιστών σε χώρους εργασίας στο Βόλο

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα και αύριο και η Μαγνησία, καθώς κορυφώνονται οι αντιδράσεις στα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας που θέλουν να επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα.

Σήμερα Τετάρτη κατέρχονται σε πανελλαδική απεργία συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους.

Οι αντιδράσεις κορυφώνονται αύριο με την πανεργατική πανελλαδική απεργία που έχουν ανακοινώσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και σε τοπικό επίπεδο το ΕΚΒ και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ με συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ το ΠΑΜΕ οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα και ώρα στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκαν χθες επισκέψεις κλιμακίων συνδικαλιστών σε χώρους εργασίας, ενώ σήμερα, στις 10.30 το πρωί, τα προεδρεία του Ε.Κ. Βόλου και του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας θα δώσουν συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ, με θέμα: «Η απεργία της 18ης Οκτωβρίου».

Στη σχετική προκήρυξη με τίτλο «Παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας…», ΕΚΒ και ΑΔΕΥΔΥ τονίζουν ότι την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου (ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης) συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαντάμε στα βάρβαρα μέτρα ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος με νέα 24ωρη γενική απεργία και συγκέντρωση. Ή υποτάσσεσαι στους δημίους σου, ή παλεύεις με τόλμη και τους πετάς απ’ τον σβέρκο σου! Ο αγώνας μόλις αρχίζει και πρέπει να το δώσουμε όλοι μαζί για να ξεκολλήσουν οι βδέλλες από τα κορμιά μας. Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και στη συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας».

«Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να καταργήσουμε νόμους κι αφεντικά» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην προκήρυξη του ΠΑΜΕ που καλεί το λαό αύριο στις 10 το πρωί στην πλ. Πανεπιστημίου «να απαντήσει αγωνιστικά, μαχητικά, να αποκρούσει τους εκβιασμούς, να ξεπεράσει την τρομοκρατία. Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Να αποτρέψουμε την ψήφιση και την υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων».

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στη γενική απεργία της Πέμπτης και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ και της ΑΔΕΔΥ στην πλ. Ελευθερίας.

«Η κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), αναφέρεται χαρακτηριστικά, συνιστά ζήτημα καταλυτικής σημασίας για το κεφάλαιο για να διαμορφώσει ένα μισθολογικό – εργασιακό τοπίο που θα στηρίζεται εξ ολοκλήρου στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, στα ωρομίσθια, στα ωράρια λάστιχο σε μισθούς που θα κινούνται γύρω από τα 250 – 300 ευρώ. Συνάδελφοι μη φοβάστε και αγωνιστείτε. Δεν μας παίρνει για άλλο βήμα πίσω. Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στις οικογένειές μας».

Τέλος, ο Σύλλογος. Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους του Νομού, να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλ. Ελευθερίας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται σε βάρος όλων μας.

 

Οι δημοσιογράφοι

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, αποφάσισε την προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από 11 π.μ. έως 2 μ.μ. για σήμερα Τετάρτη και 24ωρης απεργίας αύριο Πέμπτη διεκδικώντας:

-Τη στήριξη και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.

– Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων δημοσιογράφων με μέτρα οικονομικής στήριξης και απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».

– Την ενδυνάμωση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και στα λουκέτα των Μέσων Ενημέρωσης.

–  Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.

– Την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.

«Θέλουμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας. Ζητάμε, αναφέρεται στην απεργιακή προκήρυξη, συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων της Ενημέρωσης».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το