Οικονομία

Οι Ελληνες στρέφονται στον χρυσό λόγω οικονομικής αβεβαιότητας

(null)
Αυξήθηκε σημαντικά η ζήτηση για χρυσές λίρες στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας.

«Η ζήτηση στην Ελλάδα για χρυσές λίρες αυξάνεται καθώς οι επενδυτές αναζητούν για «ασφαλές καταφύγιο» από την πολιτική αναταραχή στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία του Βασιλικού Νομισματοκοπείου της Βρετανίας.

«Υπήρξε μια σημαντική αύξηση στην ζήτηση το τελευταίο τρίμηνο» δήλωσε στο Bloomberg η Lisa Elward, επικεφαλής των πωλήσεων χρυσού στο νομισματοκοπείο . «Τείνουμε να βλέπουμε μια άνοδο των πωλήσεων σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας» πρόσθεσε.

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της δεν προσέφερε ακριβή στοιχεία για τις πωλήσεις χρυσών λιρών.

Ωστόσο η Τράπεζα της Ελλάδας η οποία πούλησε 5.849 χρυσές λίρες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με e-mail που έστειλε στο Bloomberg, υποστηρίζει ότι τα νούμερα δεν δείχνουν κάποια «περίεργη δραστηριότητα».

«Το μόνο που γνωρίζουν όλοι για τον χρυσό είναι πως είναι κάτι καλό να έχει κανείς αν το νόμισμα προβλέπεται να υποτιμηθεί» υποστήριξε ο Matthew Turner, αναλυτής της Macquarie Bank. «Eίναι λογικό οι Έλληνες να αγοράζουν χρυσό γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν τα χρήματα τους» πρόσθεσε.

Οπως αναφέρει το Euro2day, το διαδικτυακό CoinΙnvest κατέγραψε αυξημένες πωλήσεις στην Ελλάδα την περίοδο των εκλογών τον Ιανουαρίου, δήλωσε σε συνέντευξη του την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της εταιρείας στην Φρανκφούρτη, Daniel Marburger.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το