Τοπικά

Οι δημοτικές εκλογές διχάζουν τη ΔΗΜΑΡ:

ΔΗΜΑΡ1

Επεισοδιακή, ως άλλωστε αναμενόταν, η συνέλευση της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που πραγματοποιήθηκε χθες στο παλιό δημαρχείο της Νέας Ιωνίας για την εκλογή αντιπροσώπων στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος,

Η διαδικασία σημαδεύτηκε από την αποχώρηση τόσο του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, Αλ. Μεταφτσή, όσο και των μελών της, Φώτη Λαμπρινίδη, Παντ. Σκάγιαννη, Μιχ. Ζουμπουλάκη και Μάκη Χριστοφορίδη, αλλά και της κ. Τσικαρδάνη, από την ΚΕ, που αμφισβήτησαν και κατήγγειλαν μεθοδεύσεις εγγραφής νέων μελών, προκειμένου να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα της εκλογής αντιπροσώπων, από την πλευρά Παπατόλια

Η προοπτική αυτή είχε διαφανεί από την Παρασκευή ακόμα όταν συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα.

Οπως είναι σαφές πάντως οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις αυτές ελάχιστα οφείλονται σε ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές και ευθέως αναφέρονται στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, με το ένα κομμάτι της ΔΗΜΑΡ, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο, Φ. Λαμπρινίδη να στηρίζει το νυν Δήμαρχο, Πάνο Σκοτινιώτη και το άλλο τον πρώην Νομάρχη, Απ. Παπατόλια.

Μετά την αποχώρηση των στελεχών και την ολοκλήρωση των ομιλιών και τοποθετήσεων, διατυπώθηκε συμβιβαστική πρόταση από το έτερο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Θρ. Φωτεινό, για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και εκπροσώπηση στο συνέδριο και των αποχωρησάντων και τελικά πέραν των πέντε προαναφερθέντων, εξελέγησαν και οι: Θανάσης Ακρίβος, Στεφ. Λάζος, Παντ. Μαστρογιάννης, Έφη Νάνου, Απ. Παπατόλιας, Ανδρ. Τρέσκας και Ελένη Τσαλαβρέτα.

 

Δήλωση μελών που αποχώρησαν

Εμείς , τα παρακάτω υπογράφοντα ιδρυτικά μέλη της ΔΗΜΑΡ Μαγνησίας (από τα 22 υπαρκτά  μέλη έως τις 1 Δεκεμβρίου 2013) , μέλη ενός εγχειρήματος που φέρει στον τίτλο της τη λέξη «Δημοκρατική», ταυτόχρονα όμως  ως πολίτες που αρνούμαστε να πάρουμε διαζύγιο με την αξιοπρέπεια, με αφορμή την Προσυνεδριακή διαδικασία της Μαγνησίας , δηλώνουμε τα εξής:

— Δεν νομιμοποιούμε τις δήθεν αθρόες εγγραφές μελών (αύξηση άνω του 130 %), κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής (14, στις 20 Νοεμβρίου 2013, από προσωπικό mail μέλους της ΔΗΜΑΡ Μαγνησίας και 15 πριν την έναρξη της διαδικασίας στις 1 Δεκεμβρίου 2013 με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά), από την ίδια πλευρά που έχει ως μοναδικό στόχο της την μεταβολή συσχετισμών και τον έλεγχο οργάνων και αποφάσεων για προσωπικές επιδιώξεις .

— Καταγγέλλουμε την στρεψόδικη ερμηνεία των εγκυκλίων της Οργανωτικής Επιτροπής του 2ου Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, η οποία επέτρεψε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, που δεν γίνονται ούτε στα μικρότερα πρωτοβάθμια σωματεία . Ένα κόμμα δημοκρατικό οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα αυτό και αυτό ζητάμε να κάνει η ηγεσία του κόμματος .

— Ζητάμε από τον Πρόεδρο του κόμματος και την υπεύθυνη ηγεσία του να επιληφθούν άμεσα και να τοποθετηθούν πάνω στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην οργάνωση Μαγνησίας, πρόβλημα που οδηγεί σε πραγματική ρευστοποίηση των γραμμών του.

 

— Τέλος, διαβεβαιώνουμε την τοπική κοινωνία, η οποία μας παρακολουθεί, ότι συνεχίζουμε την πορεία μας, εκφράζουμε τον πολιτικό χώρο μας στο Νομό και φυσικά δεν εκχωρούμε σε κανέναν παράγοντα να μας εκπροσωπεί.

 

Μεταφτσής Αλέξανδρος – γραμματέας ΝΕ ΔΗΜΑΡ Μαγνησίας

Δεληπέτρου Εύη – μέλος γραμματείας ΝΕ ΔΗΜΑΡ Μαγνησίας

Χριστοφορίδης Μάκης – μέλος γραμματείας ΝΕ ΔΗΜΑΡ Μαγνησίας

Ζουμπουλάκης Μιχάλης – μέλος ΝΕ ΔΗΜΑΡ Μαγνησίας

Λαμπρινίδης Φώτης – μέλος ΝΕ ΔΗΜΑΡ Μαγνησίας

Διαμαντόπουλος Νίκος, μέλος

Προγκίδης Ντίνος, μέλος

Λάμπης Ταξιάρχης, μέλος

Κατσαφέρης Σάκης, μέλος


Υ.Γ . Αφού αποχωρήσαμε και πλέον η πλειοψηφία των υπαρκτών μελών δεν συμμετείχε στην εκλογική  διαδικασία, με μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώσαμε ότι χωρίς να ερωτηθούμε και να θέσουμε υποψηφιότητα , ερήμην μας, κάποιοι εξ ημών από τους  παραπάνω υπογράφοντες, εκλεγήκαμε και αντιπρόσωποι για το Συνέδριο!!!!

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το