Photo Gallery, Τοπικά

Οι «Γιατροί του Κόσμου» στο Δήμο Αλμυρού

Δωρεάν εξετάσεις από έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
Δωρεάν εξετάσεις από έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Δωρεάν εξετάσεις στον πληθυσμό του Δήμου Αλμυρού θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα κλιμάκιο της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου».

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία. Ταυτόχρονα, παραμένουν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ, το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή).

Συμπληρώνοντας 23 χρόνια συνεχούς δράσης το 2013, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας. Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Οι Γιατροί του Κόσμου, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και πιστοί στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, υλοποιούν το πρότυπο πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους» το οποίο προσφέρει γυναικολογικό, παιδιατρικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες και παιδιά με επισκέψεις Κινητών Μονάδων σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Οι Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα στελεχωμένες από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν δωρεάν μεταξύ άλλων, γυναικολογικό έλεγχο, τεστ Παπανικολάου, οφθαλμολογικό έλεγχο και παιδιατρικές εξετάσεις.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων των Κινητών Μονάδων των Γιατρών του Κόσμου στο Δήμο Αλμυρού έχει ως εξής:

– Δευτέρα 11 Μαρτίου στο περιφερειακό ιατρείο Πτελεού (9.30-14.00).

– Τρίτη 12 Μαρτίου στο περιφερειακό ιατρείο Ευξεινούπολης (9.30-14.00).

– Τετάρτη 13 Μαρτίου στο περιφερειακό ιατρείο Σούρπης (9.30-14.00).

 

Απογραφή ανασφάλιστων

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Δήμος Αλμυρού για την ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου και της συναντήσεως που προηγήθηκε με γιατρούς της περιοχής στο Δημαρχείο Αλμυρού, ξεκινάει άμεσα η καταγραφή των ανασφάλιστων δημοτών.

Για το λόγο αυτό καλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Αλμυρού που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική ασφάλιση να μεταβαίνουν στο κτίριο του ΚΔΑΠ Αλμυρού (θέση Πλατάνια) καθημερινά από 9:00 έως 12:00 για να καταθέσουν Υπεύθυνη Δήλωση  περί μη εγγραφής σε ασφαλιστικό φορέα. Το έντυπο της δήλωσης θα παρέχεται από την υπηρεσία.

Η καταγραφή θα αρχίσει την προσεχή Δευτέρα 4 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τέλος Μαρτίου.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 24220 26316 και στο 24220 25855.

Προσδοκία της Δημοτικής Αρχής είναι η ευόδωση του δύσκολου εγχειρήματος το οποίο σε πρώτη φάση περιλαμβάνει την καταγραφή των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στην ανοιχτή συζήτηση που είχε πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αλμυρού, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και γιατρός μικροβιολόγος κ. Φώτης Χατζηδημητρίου, είχε χαιρετήσει την ανταπόκριση περίπου 15 ιδιωτών γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στην πρόσκληση του Δήμου για την οργάνωση και λειτουργία κοινωνικού ιατρείου με στόχο την παροχή υπηρεσιών υγείας στους δημότες που αδυνατούν να τύχουν ιατρικής περίθαλψης και γνωμάτευσης.

Για τη στέγαση του κοινωνικού ιατρείου θα εξεταστεί η προοπτική να γίνει αυτό είτε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού είτε σε ιδιωτικό ιατρείο ή στο χώρο του ΚΔΑΠ Δήμου Αλμυρού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το