Photo Gallery, Τοπικά

Οι γιατροί ζητούν να αποχωρήσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου

«Δεν θα ανεχθούμε άλλο διασυρμό, επιπλέον περικοπές, μη πληρωμή δεδουλευμένων και να παραμένουν άλυτα τα προβλήματα», αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Μαγνησίας

 

Σκληρή επίθεση κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου εξαπέλυσε χθες με ανακοίνωσή της η τοπική Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέντρων Υγείας ζητώντας  την άμεση αποχώρησή της. Παράλληλα, επισείει τον κίνδυνο να μπει «λουκέτο» σε Κλινικές, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, ενώ προσθέτει πως από χθες το Ογκολογικό Τμήμα δεν θα δέχεται νέα περιστατικά, αφού διαθέτει μόλις έναν γιατρό.

Στην ανακοίνωση της τοπικής ένωσης γιατρών τονίζεται αρχικά πως «η σημερινή διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου,  συνεχίζοντας την παράσταση του παράλογου, «βομβαρδίζει» την κοινή γνώμη διαρκώς με τα ψεύτικα ανδραγαθήματά της, καθώς οι επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις της στα Μ.Μ.Ε έχουν γίνει κακή και αναμενόμενη συνήθεια, τόσο ώστε να χαρακτηριστούν σκοπός της ύπαρξής της.

Η τραγική φιγούρα ενός Διοικητή, αγχωμένου για το εάν θα διατηρήσει την καρέκλα – θέση του, άρα και το μισθό του και τη δυνατότητα να καταχράται την όποια εξουσία του, προκαλεί οίκτο, ενώ ταυτόχρονα διερωτάται οποιοσδήποτε νοήμων πολίτης. Τόση αναισχυντία! καμιά αιδώς! Σε ποιο κόσμο ζει;».

Και συνεχίζει σε άλλο σημείο – μεταξύ άλλων – πως: «Παρά το συρφετό ορισμένων  εκπροσώπων των ΜΜΕ που λαϊκίστικα τον υπερασπίζονται, δεν πείθει με τους φανφαρονισμούς του και την έπαρση, όσο κι αν αυτοπροβάλλεται και αν διαφημίζει πράγματα, που ποτέ δεν γίνανε, ενώ ταυτόχρονα συγκαλύπτει την αλήθεια, για τα τεράστια χρέη του «Αχιλλοπούλειου» και την καθολική ανέχεια, στην οποία έχει παρέλθει, τόσο το εργατικό δυναμικό του Ιδρύματος, όσο και η γενικότερη παροχή υπηρεσιών του, προς τους ασθενείς και συμπολίτες μας. Μιλάει για «υψηλό δείκτη παραβατικότητας» για τους συνάδελφους του Επιστημονικού Συμβουλίου και της ΕΙΝΚΥΜ.

* Δεν συνεργάζεται και δεν σέβεται θεσμικά όργανα (Επιστημονικό Συμβούλιο), τους ιατρούς, διευθυντές Κλινικών και Τμημάτων, δεν υπολογίζει κανένα κανονισμό για τις εφημερίες, έτσι το πρόγραμμα εφημέρευσης είναι αποκλειστική πρόταση δική του, που τη συνυπογράφει η διορισμένη διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας. Ένα πρόγραμμα τουλάχιστον επικίνδυνο για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και για την υγεία των συμπολιτών μας.

* Σημαντικές κλινικές του ιδρύματος είναι έτοιμες για λουκέτο. Η ΩΡΛ, Γαστρεντερολογική, Οφθαλμολογική, ενώ ακολουθούν Νευροχειρουργική, Παιδιατρική και στο σύντομο μέλλον η Ορθοπαιδική. Δεν μπορεί ένας και δύο γιατροί να αποτελούν μια Κλινική. Θα έπρεπε να αναγνωρίζει η διοίκηση την έλλειψη και να αγωνίζεται μαζί με τους γιατρούς, για την αναπλήρωση των κενών θέσεων και όχι να υπογράφει και επιπλέον αποσπάσεις γιατρών, με σκοπό να εκδικηθεί διευθυντή Κλινικής.

* Διοικεί με αυταρχισμό και αντιεργατική, φασιστική νοοτροπία, κόβει μισθούς και εφημερίες με αυθαίρετες αποφάσεις, τιμωρώντας έτσι τους διαμαρτυρόμενους αποστάτες ή αντάρτες γιατρούς.

* Αρθρογραφεί συνεχώς και ερωτοτροπεί με τα ΜΜΕ, απαντώντας σε όποιον διαφωνεί μαζί του, με ύβρεις και ανεξάντλητη συκοφαντία, κατασπαταλώντας το χρόνο του σε άθλια επικοινωνιακά παιχνίδια, παριστάνοντας τον εκπρόσωπο του λαού, από τον οποίο νομίζει πιθανόν ότι εκλέγεται…

* Κάνει διακρίσεις στο προσωπικό και έχει ανθρώπους «δικούς του» που δεν εργάζονται, αλλά είναι καταξιωμένοι πληροφοριοδότες του.

* Καθυστερεί Διοικητικά Συμβούλια, για να δημιουργήσει τεχνητό πρόβλημα στα τμήματα και να εκθέσει συναδέλφους.

* Τα Κέντρα Υγείας έχουν και αυτά μείνει χωρίς γιατρούς και οδηγούς, με σκοπό να τα καταργήσει εντελώς, όπως και τα περιφερειακά ιατρεία.

* Το Ογκολογικό από χθες δεν θα βλέπει άλλα περιστατικά, μη μπορώντας να λειτουργήσει με ένα μόνο γιατρό, ενώ ο διοικητής δεν αποδέχεται δωρεά από ιδιώτη – επιχειρηματία που είναι σε αντιπαράθεση.

* Ισχυρίζεται συνεχώς ότι δεν υπάρχουν επαρκή κονδύλια εφημεριών, ενώ παράλληλα δεν διεκδίκησε, ως όφειλε, συμπληρωματικά κονδύλια από το υπουργείο και φυσικά δεν αξιοποίησε το «πλεόνασμα» που όπως με φαντασία ισχυρίζεται ότι έχει το Νοσοκομείο από την πολύ καλή διοίκηση…

* Συγκριτικά με τα άλλα Νοσοκομεία, δυστυχώς, οι συνάδελφοί μας δεν πληρώθηκαν, ως έπρεπε τα δεδουλευμένα και σήμερα απειλούνται κάποιοι (ΩΡΛ, οφθαλμίατροι, ουρολόγοι κ.λ.π.) ότι δεν θα πληρωθούν καθόλου.

* Καταγράφεται σημαντική έλλειψη υλικών και φαρμάκων από πολύ κατώτερης ποιότητας αντίστοιχα, στα πρότυπα και τις επιταγές της τρόικας, τρομακτικές καθυστερήσεις σε υλικά χειρουργείων, παντελής έλλειψη συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων, τεράστια χρέη προς δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες, απλήρωτοι εργαζόμενοι, άθλιες συνθήκες εργασίας, επικίνδυνες εφημερίες με σκοπό την καλή του εικόνα στο υπουργείο, αδιαφορώντας πλήρως για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

* Φυσικά για την πλασματική εικόνα του και την υστεροφημία του δεν διστάζει να καλεί τα ΜΜΕ και να προσπαθεί να υποβάλλει τους γιατρούς, σε εργασίες πέραν των αρμοδιοτήτων τους και των φυσικών ορίων τους.

Όλα αυτά λοιπόν καθιστούν τη διοίκηση τη χειρότερη των διοικήσεων γράφοντας έτσι τη «ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ» του Αχιλλοπούλειου.

Πλέον οι πολιτικοί φορείς του τόπου καθίστανται υπεύθυνοι για την τραγική αυτή κατάσταση και την όποια καθυστέρηση στην απομάκρυνση της παρούσας «ένδοξης ηγετικής ομάδας» του Νοσοκομείου.

Όλοι προ των ευθυνών τους. Απαιτούμε άμεσα την αποχώρηση της διοίκησης!

Δεν θα ανεχθούμε άλλο διασυρμό, επιπλέον περικοπές, μη πληρωμή δεδουλευμένων και να παραμένουν άλυτα τα προβλήματα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το