Photo Gallery, Τοπικά

Οι Βολιώτες τίμησαν την παράδοση και ανηφόρισαν στο λόφο της Γορίτσας


Στο πανηγύρι της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής βοηθούντος και του καιρού


Ο ηλιόλουστος καιρός βοήθησε εκατοντάδες Βολιώτες να επισκεφθούν χθες τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο λόφο της Γορίτσας και να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα συμμετέχοντας παράλληλα στο πανηγύρι της εκκλησίας. Βέβαια, όπως τονίστηκε από τους ιερείς, φέτος ο κόσμος που προσήλθε στο ναό, ήταν λιγότερος από άλλες χρονιές.

Άλλοι πεζή και άλλοι με τα Ι.Χ. και τα δίκυκλα ανηφόρισαν για τη Γορίτσα και μπόρεσαν να ξεφύγουν έτσι για λίγη ώρα από το τσιμέντο απολαμβάνοντας την ομορφιά και την ηρεμία της φύσης.

Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν πολύ, ώστε οι πιστοί να προσέλθουν στο ναό και με θρησκευτική ευλάβεια να συμμετάσχουν στη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Χθες το απόγευμα πομπή με τους ιερείς και τους πιστούς αναχώρησε μεταφέροντας την ιερή εικόνα της Θεοτόκου από τη Γορίτσα στον Άνω Βόλο.

Στο δρόμο από το πάρκιν μέχρι και το ναό, οι πεζοί που κινούνταν αριθμούσαν πολλές δεκάδες. Παρά την ανηφόρα η χαρά που βρέθηκαν μέσα στη φύση, ήταν αυτό που τους ικανοποιούσε.

Η κ. Ευαγγελία Δασοπατήκη θυμάται τα παλιά χρόνια που ανέβαινε με τους γονείς της, όταν ο κόσμος περίμενε αυτή την ημέρα για να κάνει και μια μικρή εκδρομή στη Γορίτσα για λόγους αναψυχής.

«Είχα να έρθω αρκετά χρόνια στη Γορίτσα για να προσκυνήσω την ιερή εικόνα. Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρή και ερχόμουν με τους γονείς μου εδώ για να συμμετέχουμε στο πανηγύρι. Ήταν όμορφα χρόνια. Ξεκινούσαμε από την Νέα Ιωνία και με τα πόδια ερχόμασταν στο λόφο. Κάναμε αρκετή ώρα, δεν υπήρχαν τότε πολλά αυτοκίνητα, αλλά περνούσαμε όμορφα. Γιατί το βλέπαμε και σαν εκδρομή μέσα στην εξοχή» τονίζει η ηλικιωμένη η οποία δεν κρύβει την ευχαρίστησή της που θα πάει ξανά στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής.

Από την πλευρά η κ. Φόνη Αναγιάννη υπογράμμισε πως ότι κάθε χρόνο προσπαθεί να ανεβαίνει στη Γορίτσα για να γιορτάσει στο ναό. Η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής αποτελεί μια ξεχωριστή ημέρα για τους κατοίκους της πόλης, αφού έχουν την ευκαιρία, ιδιαίτερα, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, να μεταβούν στο ναό και να περάσουν ένα όμορφο απόγευμα μέσα στη φύση.

Η ίδια πρόσθεσε πως η Γορίτσα αποτελεί τον πλέον σημαντικό φυσικό πνεύμονα της πόλης και για το λόγο αυτό θα πρέπει να προστατευθεί ακόμη περισσότερο. Μάλιστα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και πιο πολύ τουριστικά.

Από την πλευρά του ο ιερέας π. Κωνσταντίνος Πλακιάς σημείωσε πως σε σχέση με πέρυσι λιγότερος ήταν ο κόσμος που συμμετείχε στο πανηγύρι. Ιδίως προχθές Πέμπτη η προσέλευση κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το ενθαρρυντικό βέβαια ήταν πως φέτος είδε πολλούς νέους να έρχονται για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα.

Φώτης Σπανός

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το