Photo Gallery, Τοπικά

Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα

Νέα ταλαιπωρία άρχισε από χθες για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους

 

Νέα ταλαιπωρία άρχισε από χθες για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, καθώς οι φαρμακοποιοί του Νομού Μαγνησίας σε έκτακτη προχθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισαν την επ’ αόριστον αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων διεκδικώντας την αποπληρωμή τους από παλιότερες συνταγές που έχουν εκτελέσει. Μάλιστα αποφάσισαν να κινηθούν νομικά για την επίτευξη του στόχου τους.

Μετά από μερικές ημέρες διακοπής των κινητοποιήσεων, οι φαρμακοποιοί του Νομού στρέφονται ξανά στην αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων συντασσόμενοι με την αντίστοιχη απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του οποίου το Διοικητικό Συμβούλιο συναντήθηκε μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο με τον υπουργό Υγείας, χωρίς όμως να υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Προχθές το απόγευμα ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση, όπου και αποφάσισε να ξαναρχίσει από χθες την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κώστας Ματσιόλης, «είχαμε σταματήσει την κινητοποίηση για τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες. Μετά, όμως από την άκαρπη συνάντηση των φαρμακοποιών με το υπουργείο, προχωράμε σε επ’ αόριστον αναστολή, ενώ θα κάνουμε πιο σκληρό τον αγώνα μας μέσα στις επόμενες ημέρες».

Οι φαρμακοποιοί μεταξύ των αιτημάτων διεκδικούν την άμεση εξόφληση των συνταγών που έχουν εκτελέσει. Μείζον, όμως είναι γι’ αυτούς και το ζήτημα της αποπληρωμής των οφειλομένων των προηγούμενων ετών. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν να κινηθούν νομικά κατά του ΕΟΠΥΥ για τη διεκδίκηση των οφειλομένων της περιόδου 2011.

Σε σχετική ανακοίνωση του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρονται τα εξής: «Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας αφού έλαβε υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην πορεία του κλάδου μας, μετά και την ενημέρωση που έγινε στα μέλη στη χθεσινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, συντάχθηκε ομόφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Π.Φ.Σ. για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με την αναστολή της επί πιστώσει εκτέλεσης συνταγών ΕΟΠΥΥ.

Ο αγώνας για την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, την εξόφληση των παλαιών χρεών 2011 για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία πριν την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ, το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών στο πλαίσιο των 60 ημερών που ορίζει ο νόμος και μια σειρά άλλα είναι αγώνας όλων των φαρμακοποιών της χώρας, προκειμένου να επιβιώσουν τα φαρμακεία μας, τα φαρμακεία της γειτονιάς, προκειμένου οι δεινά δοκιμαζόμενοι πολίτες να εξασφαλίσουν και να διασφαλίσουν το πολύτιμο αγαθό που είναι το φάρμακο».

Αλλάζει το ωράριο

Όπως αποφασίστηκε στην προχθεσινή γενική συνέλευση το απογευματινό ωράριο από σήμερα αλλάζει. Πιο συγκεκριμένα, τα φαρμακεία το απόγευμα θα λειτουργούν από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, όπως δηλαδή ισχύει την καλοκαιρινή περίοδο. Μέχρι πρότινος το χειμερινό ωράριο ήταν από τις 4.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ.

Όσον αφορά το πρωινό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων παραμένει σταθερό, δηλαδή Δευτέρα και Τετάρτη από 8 το πρωί μέχρι 2 το μεσημέρι, ενώ Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι 13.30.

Οι φυσικοθεραπευτές

Στάση αναμονής ενόψει εξελίξεων κρατούν οι φυσικοθεραπευτές του Νομού Μαγνησίας, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν προχωρήσει σε αναστολή της επί πιστώσει εκτέλεσης των φυσικοθεραπειών τους σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι φυσικοθεραπευτές είναι έντονα προβληματισμένοι από την ασυνέπεια του υπουργείου Υγείας να τους εξοφλήσει. Μάλιστα προς το παρόν έχουν πληρωθεί μόνο μέχρι και το Μάιο, αν και το υπουργείο τους είχε υποσχεθεί ότι θα τους εξοφλούσε μέχρι και τον Ιούνιο του 2012, ενώ υπάρχουν αρκετές οφειλές από τα προηγούμενα χρόνια.

Σε τοπικό επίπεδο οι φυσικοθεραπευτές ανέμεναν τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με στελέχη του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα εντός των ημερών αναμένεται να πραγματοποιήσουν σε τοπικό επίπεδο γενική συνέλευση για να καθορίσουν τις κινήσεις τους, αλλά και ενδεχόμενες κινητοποιήσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το