Photo Gallery, Τοπικά

Οι «απογραφείς» αποδείχτηκε ότι ήταν ληστές

Νέο χτύπημα κουκουλοφόρων σε βάρος ηλικιωμένου ατόμου χθες το μεσημέρι στο Βόλο

 

 

Ένα ακόμη ηλικιωμένο άτομο έζησε στιγμές φόβου και αγωνίας στα χέρια των αγνώστων κουκουλοφόρων, οι οποίοι μέρα-μεσημέρι εισέβαλαν στο διαμέρισμά του, σε κεντρική περιοχή του Βόλου (Ρήγα Φεραίου και Τρικούπη).

Το θράσος, η αποφασιστικότητα και η βιαιότητα των δραστών δεν έχει όριο και τέλος. Δεν πέρασε μία εβδομάδα από τη ληστεία μετά φόνου, με τραγικό θύμα την 55χρονη γυναίκα στον Άγιο Γεώργιο Ιωλκού και μία νέα βίαιη ληστεία μέσα σε σπίτι διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι. Ωστόσο από τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης φαίνεται να προκύπτουν διαφορές σχετικά με τη μεθοδολογία και τη δράση των αγνώστων σε σχέση με τις υπόλοιπες περιπτώσεις ληστειών και με θύματα ηλικιωμένα άτομα. Εν προκειμένω ο 82χρονος διαμένει με την αδελφή του. Είναι συνταξιούχος έμπορος και φέρεται να βρίσκεται σε σχετικά καλή οικονομική κατάσταση.

Η επιλογή και του χθεσινού στόχου δεν είναι τυχαία, ωστόσο οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, οι οποίοι επιχειρούν εδώ και καιρό να εξιχνιάσουν τις υποθέσεις ληστειών σε βάρος μοναχικών ατόμων, φέρονται να πιστεύουν πως η χθεσινή περίπτωση είναι διαφορετική και δεν πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Το νέο περιστατικό ληστείας σημειώθηκε στις 4 περίπου χθες το απόγευμα στο διαμέρισμα πολυκατοικίας, στο δεύτερο όροφο, όπου διαμένει ο 82χρονος με την σχεδόν συνομήλικη αδελφή του, η οποία – όπως έγινε γνωστό – αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι δύο δράστες κτύπησαν αρχικά το κουδούνι της εξώπορτας. Όταν ο 82χρονος ρώτησε ποιος είναι, του είπαν ότι είναι απογραφείς και του ζήτησαν να τους ανοίξει. Εκείνος φέρεται να το έκανε δίχως δισταγμό. Την ώρα όμως που άνοιγε την πόρτα, βρέθηκε μπροστά σε δύο άντρες που φορούσαν ολοπρόσωπες κουκούλες, αλλά και γάντια. Ο ηλικιωμένος δεν πρόλαβε ν’ αντιδράσει. Οι δύο άντρες όρμησαν στην κυριολεξία στο σπίτι του, κλείνοντας πίσω τους την πόρτα. Με την απειλή μαχαιριού του ζήτησαν χρήματα. Κρατώντας πάντα ο ένας από τους δύο το μαχαίρι συνέχιζε να απειλεί τη ζωή του ηλικιωμένου και να του ζητά επίμονα να τους υποδείξει το σημείο όπου είχε χρήματα. Όπως έγινε γνωστό, οι δύο άντρες μιλούσαν καλά ελληνικά. Επαναλάμβαναν συνεχώς την ίδια φράση «πού είναι τα λεφτά» και απειλούσαν με το μαχαίρι τον 82χρονο. Τον ανάγκασαν να τους υποδείξει το

σημείο φύλαξης των χρημάτων του, σε συρτάρι της ντουλάπας του σαλονιού, από όπου πήρε και τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Οι δράστες στη συνέχεια έκοψαν το καλώδιο της τηλεφωνικής συσκευής και έφυγαν από το διαμέρισμα. Αφού κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο σοκ ο 82χρονος τηλεφώνησε στην Αστυνομία. Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης μετέβησαν στο σπίτι του. Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται να προκύπτει ότι οι δύο δράστες δεν άφησαν αποτυπώματα. Φορούσαν γάντια, ωστόσο όμως δεν άγγιξαν τίποτε. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς ακόμη και τα χρήματα τους τα έδωσε εκείνος.

Οι δράστες σίγουρα, όπως θεωρούν οι αστυνομικοί, είχαν επιλέξει το «στόχο» προφανώς γνωρίζοντας ότι θα βρούνε χρήματα. Πιθανότατα να γνώριζαν και τον 82χρονο, ενώ εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι έδρασαν μέρα – μεσημέρι, χωρίς φόβο. Στις άλλες υπόλοιπες περιπτώσεις – σχεδόν στην συντριπτική τους πλειοψηφία- οι δράστες εισέρχονται στα σπίτια των θυμάτων τους νυχτερινές ώρες, τους πιάνουν στην κυριολεξία στον ύπνο αιφνιδιάζοντάς τους, τους δένουν, τους φιμώνουν, ψάχνουν το χώρο και αφού κόψουν το καλώδιο της τηλεφωνικής συσκευής (αν υπάρχει) αφήνουν το θύμα τους δεμένο και φιμωμένο και φεύγουν. Στις προηγούμενες περιπτώσεις, όπως και στην πρόσφατη με θύμα την άτυχη Κικίτσα Αναγνωστοπούλου, οι αξιωματικοί θεωρούν πως πιθανόν να πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Ο τρόπος δράσης των αγνώστων, στη χθεσινή περίπτωση, είναι διαφορετικός και φέρεται – στην παρούσα φάση και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία- πως οι δράστες είτε γνώριζαν το θύμα, είτε τους έστειλαν κάποιοι άλλοι. Έδρασαν όμως με υπερβολικό θράσος και αποφασιστικότητα.

Οι αστυνομικοί έχουν ανοικτές όλες τις υποθέσεις και προσπαθούν, αξιοποιώντας κάθε στοιχεία, να εντοπίσουν τους δράστες.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το