Photo Gallery, Οικονομία

Ογκώδες αγροτικό συλλαλητήριο στη Βουλή

Περίπου 4.000 αγρότες από όλη τη χώρα
Περίπου 4.000 αγρότες από όλη τη χώρα

Περίπου 4.000 αγρότες συμμετείχαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, το οποίο είχε ως αφετηρία το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη και τέρμα τη Βουλή, όπου παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα των αγροτών. Τη συγκέντρωση χαιρέτησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Το «παρών» έδωσαν αγρότες από όλη την Ελλάδα, από τον Προμαχώνα μέχρι την Κρήτη και σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός τους υπολογίζεται σε περίπου 4.000.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι διάφορων εργατικών και κοινωνικών φορέων.

Τη συγκέντρωση χαιρέτησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε:

«Η κυβέρνηση είναι πολύ γελασμένη αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα ‘μαζευτούν’ εδώ ή θα γίνονται μια-δυο φορές τον χρόνο επετειακά. Να είναι σίγουροι ότι μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις στις οποίες πήρε μέρος ένα πολύ μεγάλο εύρος αγροτών, το αγροτικό κίνημα θα δυναμώσει και μαζί με το εργατικό και λαϊκό ποτάμι, θα σαρώσουν όχι μόνο μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, αλλά και κόμματα και δυνάμεις που ενδιαφέρονται να συγκεντρώνεται ο πλούτος σε όλο και λιγότερα χέρια και ο λαός να ζει 50 χρόνια πίσω».

«Ζητάμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, αλλά για μας τους αγρότες της Κρήτης, χθες προστέθηκε ένα ακόμη. Μάθαμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να κλείσει τέσσερα κέντρα φυτοπροστασίας. Η Κρήτη με τη σημαντική παραγωγή και τις εξαγωγές θα μείνει χωρίς φυτοπροστατευτικό κέντρο. Θα απαιτήσουμε να μείνει ανοιχτό και ζητούμε την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης» δήλωσε ο πρόεδρος των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Γιώργος Τζωρτζάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού αγροτικού κινήματος Θοδωρής Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «ο αγώνας τώρα ξεκινά και θα συνεχίζεται 365 μέρες το χρόνο».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενωτικών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε ότι «κλιμακώνουμε τον αγώνα μας σήμερα ύστερα από 30 ημέρες στον δρόμο, αντιπαλεύοντας τις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης. Ζητούμε λύση στα προβλήματα και προοπτική στον αγροτικό τομέα».

* Από νωρίς το μεσημέρι διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Αχαρνών, έξω από το υπουργείο, στην οδό Αχιλλέως από την οδό Λένορμαν, στην οδό Λιοσίων από την οδό Ηπείρου, στη οδό Μάρνη από την πλατεία Βάθη και σε τμήμα της οδού Αριστοτέλους (13:00).

Σταδιακά διακόπηκε η κυκλοφορία και στην Ομόνοια, την οδό Σταδίου μέχρι το Σύνταγμα (14:00-17:00).

Οι δρόμοι παραδόθηκαν στην κυκλοφορία σταδιακά μετά τις 17:00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το