Photo Gallery, Τοπικά

Ξηλώνονται τα πλαστικά προστατευτικά από τα καταστήματα της παραλίας

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση της επιτροπής που συγκροτήθηκε στον δήμο Βόλου για την διαχείριση του αστικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Στη χθεσινή σύσκεψη της επιτροπής ανακοινώθηκε πως η κεντρική απόφαση είναι να ξηλωθούν από την παραλία και κάθε άλλο σημείο της πόλης τα πλαστικά προστατευτικά από τα καταστήματα και όλες οι αυθαίρετες κατασκευές.

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί και το σχέδιο της κανονιστικής που θα ισχύσει σε Αγχίαλο και Αγριά.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν βασίζονται στην κανονιστική που εξέδωσε ο δήμος το 2008 και η οποία είχε βασιστεί στην κανονιστική του 2004. Οι αποφάσεις ωστόσο ποτέ δεν εφαρμόστηκαν και υπερίσχυσε ο νόμος της απόλυτης αυθαιρεσίας, με απουσία ελέγχων.

Το έργο της επιτροπής που συγκροτήθηκε δεν είναι εύκολο καθώς στην αναζήτηση αποφάσεων για να δικαιολογηθούν επεκτάσεις τραπεζοκαθισμάτων «συναντούν» το τμήμα προσόδων του δήμου, που ενδιαφέρεται για την είσπραξη χρημάτων, αλλά όχι και για την διαφύλαξη του κοινόχρηστου χώρου.

Στην παραλία του Βόλου, αλλά και σε κάθε άλλο σημείο της πόλης θα απαγορευτούν τα πλαστικά, οι βιτρίνες και οι προθήκες, ενώ τα καταστήματα θα κρατούν με ευλάβεια την απόσταση των 2,5 μέτρων που πρέπει να χωρίζει την πόρτα εισόδου τους από τα τραπέζια που αναπτύσσουν στο πεζοδρόμιο.

Τα δέντρα της παραλίας, όπως οι φοίνικες θα πάψουν να σκεπάζονται από τέντες, ενώ μόλις αρχίσει η διαβούλευση θα προκηρυχθεί και αρχιτεκτονικός διαγωνισμός μέσω του οποίου θα προκύψουν οι κατασκευές-κιόσκια που θα είναι ενιαία για όλα τα καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο.

Διαφορετικές διατάξεις θα ισχύσουν για το κέντρο της πόλης και διαφορετικές για την παραλία.

Στο κέντρο θα τηρείται απαρέγκλιτα η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων εντός της οικοδομικής γραμμής ενώ θα επιτραπεί η ανάπτυξη σκαμπό σε καφέ της οδού Κουμουνδούρου, το οποίο κινδυνεύει να χάσει την άδεια λειτουργίας του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το