Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ξεπέρασαν τους 4.500 οι επισκέπτες στη Μαγνησία

Το 100% άγγιξε η πληρότητα στα μεγάλης κατηγορίας ξενοδοχεία
Το 100% άγγιξε η πληρότητα στα μεγάλης κατηγορίας ξενοδοχεία

«Χαμόγελα» στους ξενοδόχους έφερε το Πάσχα, καθώς η τουριστική κίνηση στη χερσαία Μαγνησία ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, και οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 4.500 όντας περισσότεροι από πέρυσι. Μάλιστα υπήρχαν περιοχές, όπως η Πορταριά, το κεντρικό Πήλιο, όπου η πληρότητα των ξενοδοχείων άγγιζε το 100%.

Μπορεί η κρίση να βρίσκεται στο απόγειό της, ωστόσο η διάθεση του Έλληνα να ξεσκάσει και να περάσει όμορφα σε κάποιο παραθαλάσσιο ή ορεινό μέρος της επαρχίας δεν μπορεί να νικηθεί εύκολα.

Πώς μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός πως οι επισκέπτες από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας στη χερσαία Μαγνησία ξεπέρασαν τους 4.500 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμόδιων φορέων; Μια εξέλιξη που αναμφίβολα έφερε χαμόγελα στους ξενοδόχους, αλλά και στους παρεμφερείς οικονομικούς κλάδους, όπως η εστίαση.

Το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα γιορτάστηκε αρχές Μαΐου και οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για ολιγοήμερες αποδράσεις, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην έλευση τόσο πολλών τουριστών στην περιοχή μας. Παράλληλα η φυσική ομορφιά του Πηλίου, τα τοπικά έθιμα και οι δεσμοί που έχουν δημιουργηθεί με την περιοχή, ενίσχυσαν την τάση πολλών να βρεθούν στη χερσαία Μαγνησία το Πάσχα και να γιορτάσουν με συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα.

Μάλιστα ο καλός καιρός ώθησε πολλούς, ντόπιους και επισκέπτες να κάνουν τα πρώτα τους μπάνια. Οι παραλίες του Παγασητικού και του Πηλίου γέμισαν από λουόμενους, οι καφετέριες και οι ταβέρνες εξυπηρέτησαν τον κόσμο και γενικά νόμιζε κανείς ότι βρισκόμαστε στο καλοκαίρι.

Αν μάλιστα παρατηρήθηκε το φαινόμενο των κρατήσεων στα ξενοδοχεία του Πηλίου και του Βόλου την τελευταία εβδομάδα πριν το Πάσχα, υπήρξαν και περιπτώσεις τουριστών που μετέβησαν στη Μαγνησία το Μεγάλο Σάββατο, χωρίς να έχουν κάνει κράτηση.

Στην Πορταριά, το κεντρικό Πήλιο, όπως Βυζίτσα, Μηλιές, αλλά και το Βόλο, τα  μεγάλης κατηγορίας ξενοδοχεία εμφάνισαν πληρότητα που άγγιξε ακόμη και το 100%. Ακόμη και στο Ανατολικό Πήλιο υπήρχαν καλές πληρότητες που κατά μέσο όρο διαμορφώθηκαν στο 60%. Βέβαια η όλη εξέλιξη οφείλεται και στις προσιτές τιμές που έγιναν από τα ξενοδοχεία.

Οι Έλληνες επισκέπτες και οι ξένοι τουρίστες που δειλά-δειλά έχουν κάνει την εμφάνισή τους, έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στο Βόλο, αλλά και στο Πήλιο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κώστας Λεβέντης σημείωσε πως η τουριστική κίνηση σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με τις εκτιμήσεις που υπήρχαν μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή, καθώς αρκετοί ήρθαν και το Μεγάλο Σάββατο, χωρίς να έχουν κάνει κάποια κράτηση, και βέβαια εξυπηρετήθηκαν. Σε γενικές γραμμές η χερσαία Μαγνησία για τις ημέρες του Πάσχα δέχθηκε αρκετούς επισκέπτες οι οποίοι υπολογίζονται γύρω στους 4.500. Και είναι περισσότεροι από πέρυσι που το Πάσχα γιορτάστηκε στα μέσα Απριλίου. Φέτος γιορτάστηκε 20 ημέρες αργότερα και ήταν βασικός λόγος για να εκδράμουν επισκέπτες στον τόπο μας.

Στη χερσαία Μαγνησία εκτός από τα οργανωμένα γκρουπ υπάρχουν και μεμονωμένοι επισκέπτες από μακρινά μέρη, όπως η Αργεντινή. Πρόκειται για τουρίστες που ταξίδεψαν πολλές ώρες για να επισκεφθούν τους Δελφούς, τα Μετέωρα, αλλά και το Πήλιο, όπου διανυκτερεύουν πέντε ημέρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το