Photo Gallery, Τοπικά

Ξεπέρασαν τις 1.400 οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ δόθηκε παράταση μέχρι και 30 Απριλίου
Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ δόθηκε παράταση μέχρι και 30 Απριλίου

Ξεπέρασαν τις 1.400 οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να λάβουν το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ. Στο μεταξύ από το υπουργείο δόθηκε παράταση ενός μηνός, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι φοιτητές και έτσι αιτήσεις θα υποβάλλονται και από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά.

Εδώ και δεκαπέντε περίπου ημέρες που ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων στον πρώτο όροφο του παραλιακού συγκροτήματος «Παπαστράτου» που στεγάζεται το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας παρατηρείται κοσμοσυρροή με την «ουρά» από τους φοιτητές που θέλουν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Στο υπουργείο Οικονομικών κατέφθαναν τα αιτήματα των αρμόδιων Γραφείων των Πανεπιστημίων που ζητούσαν να υπάρξει μια παράταση στην υποβολή των δικαιολογητικών. Εξάλλου από φέτος οι προϋποθέσεις έχουν γίνει πιο αυστηρές.

Όπως τόνισε ο προϊστάμενος του Γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος «από το υπουργείο μάς εστάλη εγκύκλιος που αναφέρει ότι δίνεται παράταση ενός μηνός στην υποβολή των δικαιολογητικών, δηλαδή μέχρι 30 Απριλίου, και ότι προωθείται η έκδοση υπουργικής απόφασης. Συνεπώς μπορούμε να δεχόμαστε φοιτητές και τις επόμενες ημέρες».

Πάντως μέχρι και χθες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είχαν υποβληθεί 1.400 και πλέον αιτήσεις από φοιτητές που διεκδικούν το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ για φέτος.

«Καθημερινά μπορούμε και εξυπηρετούμε γύρω στους 120 φοιτητές» σημείωσε ο κ. Αλεξανδρόπουλος, ενώ τόνισε πως οι περισσότεροι φοιτητές φέρνουν κανονικά όλα τα δικαιολογητικά.

Σημειώνεται πως μέχρι και πέρυσι οι φοιτητές μετέβαιναν στις Εφορίες για να λάβουν το επίδομα προσκομίζοντας φορολογική δήλωση, το ενοικιαστήριο του σπιτιού που διέμεναν και μια βεβαίωση σπουδών.

Φέτος, όμως η διαδικασία άλλαξε και οι φοιτητές απευθύνονται στο Πανεπιστήμιο.

Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα δικαιούνται όλοι οι φοιτητές που σπουδάζουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 40 χιλιομέτρων από τη μόνιμη κατοικία τους. Για τους πρωτοετείς φοιτητές αρκεί μια βεβαίωση από τη Γραμματεία ότι έχουν εγγραφεί στη Σχολή. Οι φοιτητές των υπόλοιπων ετών σπουδών θα πρέπει να έχουν περάσει τα μισά μαθήματα του προηγούμενου έτους, διαφορετικά δεν δικαιούνται το επίδομα. Ακόμη το οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ το οποίο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Η σίτιση των Κυπρίων

Δωρεάν θα σιτίζονται μέχρι και το Πάσχα από τη Λέσχη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι Κύπριοι φοιτητές που δεν κάλυπταν το εισοδηματικό όριο και ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν ένα μικρό ποσό. Η διευκόλυνση αυτή δόθηκε από την Πρυτανεία λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν ήδη οι Κύπριοι φοιτητές, αφού δεν μπορούν να λάβουν οικονομική ενίσχυση από τους γονείς τους. Χθες αντιπροσωπεία των Κυπρίων μετέβη στο γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας και παρέδωσε τη λίστα με τους φοιτητές που χρειάζονται βοήθεια. Με απόφαση του πρύτανη το θέμα διευθετήθηκε και έτσι οι Κύπριοι φοιτητές θα σιτίζονται δωρεάν στη Φοιτητική Λέσχη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το