Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ξεπέρασαν τα εσκαμμένα δημοτικοί σύμβουλοι

Δημαρχείο

«Εμπόλεμη ζώνη» η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία διαλύθηκε μετά από επιθέσεις εναντίον των μελών, από τους Θωμά Κλημόπουλο και Γιάννη Μολοχίδη.

Οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήθηκαν ανοιχτά ως «τραμπούκοι», μετά από συνεχιζόμενα επεισόδια που προκάλεσαν στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ξηλώθηκαν μέχρι και μικρόφωνα, αλλά και στη χθεσινή Επιτροπή.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προπηλακίστηκε από τον Θ. Κλημόπουλο ο αντιδήμαρχος Π. Πελεκάνος, ενώ χθες οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας επιτέθηκαν σε όλα τα μέλη της Επιτροπής, με αφορμή απόφαση για κοπή δέντρου στην οδό Περραιβού, που με βάση εγκεκριμένη οικοδομική άδεια εμποδίζει στην είσοδο του χώρου στάθμευσης νεοαναγειρόμενης οικοδομής. Η απόφαση για αντικατάσταση του δέντρου που θα κοπεί, με δύο ίδια στο ίδιο πεζοδρόμιο, προκάλεσε αντιδράσεις και ενώ ο Γιάννης Μολοχίδης, παρότι δεν έχει δικαίωμα ψήφου, ζητούσε να αναβληθεί το θέμα.

Στην ίδια συνεδρίαση, όταν ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Τάκης Κολόνιας συνειδητοποίησε πως η Επιτροπή θα αποφάσιζε να αντικατασταθεί με δύο δέντρα, το ένα που θα κοπεί, πήρε το λόγο και αναρωτήθηκε για ποιον λόγο δεν αλλάζει η κατασκευή της πολυκατοικίας…

«Είστε εσείς Επιτροπή Ποιότητας Ζωής; Αντί να τροποποιήσετε το σχέδιο της οικοδομής και τα πάρκιν, κόβετε το δέντρο», αναρωτήθηκε και εκείνη την ώρα συμφώνησε μαζί του και ο Θωμάς Κλημόπουλος, που μπήκε στην αίθουσα για να συνεχίσει τις καταγγελίες του για την κοπή σάπιων δέντρων στην οδό Νικοτσάρα.

Ο κ. Μόσχος εξήγησε στον κ. Κολόνια, ότι η Επιτροπή απορρίπτει συνεχώς αιτήματα πολιτών για κοπές δέντρων, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις, όπου αυτό είναι αναγκαίο να συμβεί, και του ζήτησε να μην χαρακτηρίζει το έργο μιας Επιτροπής, τις εργασίες της οποίας ουδέποτε παρακολούθησε.

Εκείνη την ώρα πήρε το λόγο ο Γ. Μολοχίδης και άρχισε να φωνάζει. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την απάντηση που ο Θωμάς Κλημόπουλος έλαβε από τον αντιδήμαρχο Π. Πελεκάνο για τις κοπές των δέντρων στη Νικοτσάρα με Δ. Γεωργιάδου.

«Είναι δυνατόν να μας λέει ότι θα κάνουν ό,τι θέλουν και ότι θα κόβουν όπου θέλουν…» είπε, ωστόσο ο αντιδήμαρχος Πρασίνου είχε αρνηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι υποστήριξε κάτι τέτοιο, ενώ ζήτησε να παρατεθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης, ώστε «να μην υποστηρίζει ο καθένας, ό,τι φαντάζεται».

Ο Γ. Μολοχίδης, φωνάζοντας, αναρωτήθηκε αν έχει νόημα να συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και όταν οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας κ. κ. Μπατζιάκας και Ιγγλέσης του ζήτησαν να σταματήσει, τους είπε: «Άιντε από δω…».

Η κ. Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, μέλος της Επιτροπής, απευθυνόμενη στον πρόεδρο κ. Μόσχο, του ανακοίνωσε ότι θα αποχωρούσε εάν εξακολουθούσε να επιτρέπει στον καθένα να υψώνει τη φωνή του και να απαξιώνει τους υπόλοιπους.

«Αποχώρησε. Να φύγεις τώρα αμέσως. Έξω. Άιντε μιλάς και εσύ που είσαι το λάθος της Δημοτικής Αρχής» της απάντησε ο Γιάννης Μολοχίδης φωνάζοντας και την έδιωχνε από την αίθουσα.

-«Σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς» απάντησε εκείνη, ενώ την ίδια ώρα συνηγορούσε υπέρ του Γ. Μολοχίδη ο Θ. Κλημόπουλος.

Ο κ. Ιγγλέσης ρώτησε το Γ. Μολοχίδη και το Θ. Κλημόπουλο με ποιο δικαίωμα φωνάζουν.

Μολοχίδης: «Γιατί τι θα μας κάνεις;».

Ιγγλέσης: «Δεν μπορείς να έρχεσαι εδώ να κάνεις ό,τι θες. Δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας και να σταματάει τις συνεδριάσεις».

Μολοχίδης: «Ποιος είναι ο καθένας…;».

Οι σύμβουλοι της Επιτροπής θεώρησαν ντροπιαστικό να καθοδηγούν αποφάσεις μη μέλη της με βρισιές και φωνές και ζήτησαν από το Ν. Μόσχο να θέσει σε ψηφοφορία το θέμα της κοπής του δέντρου, προκειμένου να σταματήσει και κάθε συζήτηση.

Μόσχος: «Σας παρακαλώ, ψυχραιμία. Δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί και προσβολές. Ψυχραιμία».

Κλημόπουλος προς Μόσχο: «Μέχρι να καταλάβεις εσύ τι συμβαίνει εδώ μέσα θα περάσει και η θητεία σου. Εγώ ήρθα να βάλω θέματα του θεσμού», του είπε με ειρωνείες και φωνές.

Ο κ. Μόσχος, μιας και ο Θ. Κλημόπουλος δεν είναι μέλος της Επιτροπής, του αφαίρεσε το λόγο και του είπε να θέσει τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς δεν μπορεί να αυθαιρετεί συνεχώς.

Μόσχος: «Δεν σέβεσαι ποτέ τίποτα και κανέναν. Απέδειξες και χθες (προχθές) ότι δεν σέβεσαι τίποτα».

Κλημόπουλος: «Σέβεσαι εσύ και οι δικοί σου… Έχεις τα μούτρα να μιλάς για θεσμούς; Στη μη θεσμική λειτουργία, θα απαντάμε αντιθεσμικά» είπε με φωνές ο Θ. Κλημόπουλος για να του απαντήσει ο αντιδήμαρχος ότι διάλογος δεν μπορεί να γίνει όταν προπηλακίζεται.

Ο Θ. Κλημόπουλος άρχισε να χτυπάει το χέρι στα έδρανα και να φωνάζει με αποτέλεσμα να τους χαρακτηρίσει ο Γ. Ιγγλέσης τόσο τον ίδιο, όσο και το Γ. Μολοχίδη, «τραμπούκους».

Η συνεδρίαση διακόπηκε και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το