Photo Gallery, Τοπικά

Ξεμπλοκάρει το έργο του «Πολυδύναμου Κέντρου Δυτικών Συνοικιών»

 

Το έργο «Πολυδύναμο Κέντρο Δυτικών Συνοικιών (Β’ ΚΑΠΗ)», αρχικού προϋπολογισμού 1.000.000€, δημοπρατήθηκε στις 24.2.2009 από τον τέως Δήμο Νέας Ιωνίας
Το έργο «Πολυδύναμο Κέντρο Δυτικών Συνοικιών (Β’ ΚΑΠΗ)», αρχικού προϋπολογισμού 1.000.000€, δημοπρατήθηκε στις 24.2.2009 από τον τέως Δήμο Νέας Ιωνίας

Στη δημοπράτηση έργου προϋπολογισμού 100.000€ με σκοπό την αποπεράτωση και λειτουργία του «Πολυδύναμου Κέντρο Δυτικών Συνοικιών» στη Νέα Ιωνία -περιοχή ΜΕΤΚΑ-, προχωρούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Το έργο είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2013 και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από τα τακτικά έσοδα του Δήμου.

Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη δέσμευση είχε ανακοινωθεί από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολο Παντσά, στους εκπροσώπους του Β’ ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας. Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας, την περασμένη Δευτέρα, παρουσιάστηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτη Λαμπρινίδη ο σχεδιασμός του Δήμου για το έργο και σήμερα, στην αίθουσα του Β’ ΚΑΠΗ, παρουσία των μελών του, έγινε από τον κ. Λαμπρινίδη αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση και τις προοπτικές του έργου.

Το έργο «Πολυδύναμο Κέντρο Δυτικών Συνοικιών (Β’ ΚΑΠΗ)», αρχικού προϋπολογισμού 1.000.000€, δημοπρατήθηκε στις 24.2.2009 από τον τέως Δήμο Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο των χρηματοδοτήσεων του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ. Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 5.8.2009 με συνολική έκπτωση 43,84%, η δε τελική συμβατική δαπάνη ανήλθε στο ποσό των 610.074,44 € με ΦΠΑ. Η οριστική παραλαβή του έργου έγινε στις 15.11.2012.

Ορισμένες εργασίες που προβλέπονταν στην αρχική μελέτη, όπως η ολοκλήρωση του λεβητοστασίου, η εγκατάσταση ανελκυστήρα, η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός των κοινοχρήστων χώρων και της κουζίνας, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, δεν υλοποιήθηκαν καθώς δεν επαρκούσε η σχετική πίστωση. Το σύνολο των εκκρεμοτήτων θα συμπεριληφθούν στην επικαιροποίηση της μελέτης, η οποία θα εγκριθεί άμεσα από το Δημοτικό Συμβούλιο και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης, οι οποίες προβλέπονται από το νόμο, έτσι ώστε το έργο να απορροφήσει εντός του 2013 το προϋπολογισθέν ποσό των 100.000€.

Στόχος είναι, η ολοκλήρωση πρωτίστως των ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών, ώστε να καταστεί εφικτή η μετεγκατάσταση του ΚΑΠΗ από το υπάρχον ενοικιαζόμενο οίκημα επί της οδού Μυτιλήνης και ταυτόχρονα να συνεχίζονται οι υπολειπόμενες εργασίες. Στην προσπάθεια αυτή θα συμπράξουν και οι συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, της Καθαριότητας και του Πρασίνου.

Στην ενημέρωσή του προς τα μέλη του Β΄ΚΑΠΗ ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι «το κλείσιμο του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ από το 2010 και η μη δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από ευρωπαϊκή πηγή, μας οδηγούν στην ανάγκη να στηριχτούμε στους δικούς μας συγκεκριμένους πόρους, έστω και τμηματικά. Είναι μια προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή η οποία, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, συμπεριλήφθηκε στο φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το