Τοπικά

Ξεκίνησε η καμπάνια του Δήμου Βόλου για τη συλλογή σχολικών ειδών

ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο Στρεφτάρη με αντικείμενο τη φετινή καμπάνια συλλογής σχολικών ειδών που θα διατεθούν σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων του Δήμου Βόλου, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που έχει  το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Στο κάλεσμα που Αντιδήμαρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Α.Παντσά ανταποκρίθηκαν άμεσα οι δύο Σοροπτιμιστικοί Σύλλογοι του Βόλου (Α’ και «Θέτις»), η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, η Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Πολιτικής Προστασίας Αγριάς, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Λέσχη Αλεξιπτωτιστών Βόλου.

Στη σύσκεψη ανταλλάχθηκαν απόψεις για τον καλύτερο συντονισμό της καμπάνιας, έτσι ώστε το βασικό σύνθημα, που για φέτος είναι «…γιατί κάθε Βολιωτάκι πρέπει να έχει τα απαραίτητα για την καινούργια σχολική χρονιά», να έχει γίνει πραγματικότητα ως το τέλος του Σεπτέμβρη. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία  και  το επίπεδο της προετοιμασίας της  φετινής καμπάνιας.

«Με βάση την περσινή επιτυχημένη εμπειρία μοιράστηκαν ρόλοι και αρμοδιότητες, ούτως ώστε φέτος, με γρήγορο και μαζικό τρόπο, τα σχολικά που θα συγκεντρωθούν να φθάσουν έγκαιρα στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Πέρυσι 1050 παιδιά βοηθήθηκαν να ξεκινήσουν σωστά τη σχολική τους χρονιά. Με την έγκαιρη και σωστή προετοιμασία, ο Δήμος Βόλου επιδιώξει φέτος να στηρίξει ενδεχομένως περισσότερα παιδιά, αφού η οικονομική κρίση βαθαίνει και ολοένα περισσότερες οικογένειες μπαίνουν στο μάτι του κυκλώνα», επισήμανε σε δήλωσή του ο κ.Παντσάς.

Η έναρξη της περιόδου συλλογής σχολικού υλικού, που θα διαρκέσει για τρεις εβδομάδες, έγινε με τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου την περασμένη Δευτέρα και είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Για τις επόμενες ημέρες η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού έχει ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο ενημέρωσης και κινητοποίησης των συμπολιτών, το οποίο συζητήθηκε στη σημερινή σύσκεψη και θα υλοποιηθεί από κοινού με τους συμμετέχοντες φορείς. Στο πλαίσιο αυτό, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με τους διευθυντές των Δημοτικών σχολείων και των Γυμνασίων της περιοχής, για τον τρόπο καταγραφής του αριθμού των παιδιών από τα σχολεία του Βόλου που πρέπει να υποστηριχθούν. Η διαδικασία αυτή θα γίνει όπως και πέρυσι με διακριτικότητα και σεβασμό στην προσωπικότητα των παιδιών. Η καμπάνια συλλογής των σχολικών ειδών θα συνεχιστεί με θεατρικές παραστάσεις, ενημερωτικά περίπτερα που θα στηθούν σε δρόμους, πλατείες, ειδικά καλάθια στα σούπερ μάρκετ κλπ. «Όλα αυτά θα γίνουν πράξη με την ενεργό συμπαράσταση και την καθημερινή δράση συλλόγων, φυσικών προσώπων, εταιρειών, βιομηχανιών και κυρίως των εθελοντών της πόλης και των εθελοντικών οργανώσεων», υπογράμμισε ο κ.Παντσάς.

Τις επόμενες ημέρες και για τρεις εβδομάδες, σχολικά είδη θα συλλέγονται τις καθημερινές, από Δευτέρα έως Παρασκευή (10π.μ.-1μ.μ. και 6-9μ.μ.) στο χώρο της Αντιδημαρχίας, Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κτίριο «Στρεφτάρη» (Τοπάλη 97- Γαλλίας). Πληροφορίες στο τηλέφων

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το