Photo Gallery, Τοπικά

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


 

 

Οι εισακτέοι φέτος θα ανέλθουν στους 1.470, ενώ πέρσι ήταν 1.590

Στο Βόλο οι εισακτέοι στο Π.Θ. ανέρχονται στους 1.165


 

 

 

 

Ξεκίνησαν χθες και θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 του μηνός οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Παρά τις καταλήψεις τεσσάρων τμημάτων οι εγγραφές έγιναν σε όλα τα Τμήματα, όπως τόνισε ο αντιπρύτανης κ. Ζουμπουλάκης.

Για να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα η διαδικασία των εγγραφών, μοιράστηκαν στις γραμματείες των τμημάτων οι μηχανογραφημένες καταστάσεις με τα ονόματα των επιτυχόντων, διαδικασία για την οποία μερίμνησε η Πρυτανική Αρχή.

Για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος οι εισακτέοι θα ανέλθουν στους 1.470, ενώ πέρσι ήταν 1.590. Στο Βόλο οι εισακτέοι στο Π.Θ. ανέρχονται στους 1.165.

Πιο αναλυτικά οι εισακτέοι ανά τμήμα έχουν ως εξής (σε παρένθεση είναι ο αριθμός εισακτέων από ειδικές κατηγορίες): Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 80 (6), Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας 80 (6), Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος 50 (6), Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος 60 (6), ΤΕΦΑΑ 110 (10), Ιατρικής 65 (6), Ιστορίας Αρχαιολογίας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας 110 (18), Κτηνιατρικής 50 (6), Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών Δικτύων 120 (20), Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης 70 (6), Μηχανολόγων Μηχανικών 85 (6), Οικονομικών Επιστημών 150 (6), Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης 145 (6), Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης 120 (6), Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής 100 (6), Πολιτικών Μηχανικών 75 (6).

Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

– Αίτηση για εγγραφή.

– Τίτλο απόλυσης: Απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.

– Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

– Έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

– Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%) υποβάλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης.

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις γραμματείες των οικείων σχολών. Όσοι δεν θα εγγραφούν στο οριζόμενο χρονικό διάστημα, χάνουν οριστικά το δικαίωμα εγγραφής τους.

Την ίδια ώρα η Πρυτανεία αλλά και οι διοικητικές οικονομικές υπηρεσίες παραμένουν υπό κατάληψη, ενώ σύμφωνα με το μέλος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών Λευτέρη Μπαρμπαγιάννη, η κατάληψη θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή.

Επίσης μεθαύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο από το ΜΑΣ που θα ξεκινήσει από το παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου.

Όσο παραμένουν οι υπηρεσίες κλειστές δεν μπορεί να γίνει και η πληρωμή των συμβασιούχων διδασκόντων, αν και οι τελευταίοι σύμφωνα με πληροφορίες αντιδρούν στο ζήτημα αυτό εκφράζοντας ουσιαστικά την αμφιβολία τους κατά πόσο ευθύνεται για τη μη πληρωμή τους η κατάληψη από τους φοιτητές.

Οι διδάσκοντες είναι απλήρωτοι για το εαρινό εξάμηνο που πέρασε. Παράλληλα όμως αγωνιούν ιδιαίτερα για το αν θα έχουν δουλειά μέσα σε αυτό το ακαδημαϊκό έτος, καθώς επίκειται μεγάλο «ψαλίδι» στις πιστώσεις.

Φώτης Σπανός

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το