Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ξεκίνησαν εργασίες στο Κέντρο Πολιτισμού Βελεστίνου

    Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ και θα κοστίσει 575.000 ευρώ

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ και θα κοστίσει 575.000 ευρώ

Ξεκίνησαν πριν μερικές ημέρες οι εργασίες στο Βελεστίνο για την ανέγερση του Εκθεσιακού Χώρου-Κέντρου Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής», το οποίο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους. Το έργο που εκτελείται μέσω εργολαβίας, αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου σε ένα χρόνο.

Το Κέντρο Πολιτισμού έχει προϋπολογισμό 575.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του θα προέλθει από πόρους του ΕΣΠΑ και ειδικότερα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το κτίριο θα περιλαμβάνει το ισόγειο και ένα ημιώροφο-πατάρι. Το συνολικό εμβαδόν του θα αγγίζει τα 360 τετραγωνικά μέτρα. Το Κέντρο Πολιτισμού θα στεγάζεται επί της οδού Καραμανλή, σε γωνιακό οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Δήμου και θα έχει πολυλειτουργικά χαρακτηριστικά.

Ήδη αυτές τις ημέρες ο εργολάβος έχει ξεκινήσει το γκρέμισμα των δύο παλιών κτισμάτων που υπήρχαν εκεί, ενώ έχει τοποθετηθεί και η απαιτούμενη σήμανση, ώστε οι διερχόμενοι να προσέχουν.

Η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου επισκέφθηκε το χώρο των εργασιών και εξέφρασε την ικανοποίησή της που ένα τόσο σημαντικό έργο για τον τόπο ξεκίνησε και κατασκευάζεται συμβάλλοντας ευρύτερα στην τοπική ανάπτυξη.

«Μέλημά μας είναι να παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την πορεία των εργασιών και να είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τον εργολάβο, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από ευρωπαϊκούς πόρους, οι οποίοι πρέπει να αξιοποιηθούν. Για εμάς ήταν κρίσιμη η συνεργασία που είχαμε για αυτό το θέμα τόσο με την τοπική αρχαιολογική υπηρεσία, όσο και με τη γενική γραμματέα Πολιτισμού κ. Μενδώνη. Παράλληλα καθοριστική ήταν και η συμβολή της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας» σημείωσε η δήμαρχος.

Το κτίριο θα περιλαμβάνει πλούσιο υλικό για το έργο του Ρήγα Βελεστινλή, παράλληλα όμως θα αποτελέσει και το σημείο αναφοράς της πολιτικής, πνευματικής και κοινωνικής δραστηριότητας του Βελεστίνου και του Δήμου Ρήγα Φεραίου ευρύτερα.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια σημαντική δομή που θα συντελέσει στην πολύπλευρη ανάπτυξη της περιοχής και στη διάσωση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο

Συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή στις 6 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, όπου ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι και η πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση εποχιακών και πρόσκαιρων αναγκών δίμηνης σύμβασης.

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν, είναι μεταξύ άλλων τα εξής: Λήψη απόφασης για συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, έγκριση της υπ΄ αριθ. 66 /2013 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου περί έγκρισης τριμηνιαίας έκθεσης Προϋπολογισμού Α’ τριμήνου 2013, λήψη απόφασης για αναμόρφωση προϋπολογισμού, βάσει εισηγητικών αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής, έγκριση διενέργειας προμηθειών και ορισμό αναδόχων για την εκτέλεσή τους. Λήψη απόφασης για χρήση αιγιαλού – παραλίας Καμαρίου της Δ.Ε. Κεραμιδίου, λήψη απόφασης για έγκριση εκμίσθωσης του περιπτέρου στην πλατεία Καμαρίου της Τ.Κ.  Κεραμιδίου, έγκριση εκτέλεσης έργων καθαρισμών χαντακιών και κοινόχρηστων χώρων στις τρεις δημοτικές ενότητες, Έγκριση εκτέλεσης έργων αντιπλημμυρικής και πολιτικής προστασίας στη Δ.Ε. Κεραμιδίου».

Παρεμβάσεις στον Άγιο Γεώργιο

Στην ανακαίνιση ενός δημοτικού κτιρίου, καθώς και την ανακατασκευή τμήματος του πεζοδρόμου στον Άγιο Γεώργιο θα προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην περιοχή.

Η μία παρέμβαση αφορά στην ανακαίνιση δημοτικού κτιρίου για τη στέγαση καφενείου-χώρου αναψυχής στην περιοχή, ενώ η δεύτερη την αναμόρφωση τμήματος πεζόδρομου προκειμένου να είναι πιο εύκολα προσβάσιμος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το