Photo Gallery, Τοπικά

Ξαφνικός έλεγχος ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στη Σκιάθο

Για αιφνιδιαστικό έλεγχο σε τρεις Διευθύνσεις του Δήμου την περασμένη εβδομάδα

 

Αιφνιδιαστικό έλεγχο σε τρεις συνολικά Διευθύνσεις της Δημοτικής Αρχής Σκιάθου διενήργησαν την περασμένη εβδομάδα ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, που βρέθηκαν στο νησί. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, «ο έλεγχος ήταν τυπικός και καθιερωμένος στο πλαίσιο των αντίστοιχων που διενεργούν οι ελεγκτές σε Δήμους της χώρας». Έντονη είναι η αντίδραση της ομάδας μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, η οποία υποστηρίζει ότι δεν ενημερώθηκε σχετικά, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει».

Το κλιμάκιο των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έφτασε με άκρα μυστικότητα στο νησί στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και κατέλυσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σκιάθου.

Άμεσα διενήργησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στις Διευθύνσεις Πολεοδομίας, Προσωπικού και Καταστημάτων της Δημοτικής Αρχής.

Το κλιμάκιο έλεγξε με σχολαστικότητα όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και των τριών Διευθύνσεων, με τη Δημοτική Αρχή Σκιάθου να υποστηρίζει ότι δεν ενημερώθηκε σχετικά με τη διενέργεια του ελέγχου, ούτε και για τους λόγους κατά τους οποίους εκείνος διενεργήθηκε, καθώς οι ελεγκτές εκτέλεσαν την αποστολή τους χωρίς να δώσουν την παραμικρή έστω διευκρίνιση στους αιρετούς.

Όπως προκύπτει από τη Δημοτική Αρχή Σκιάθου, οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης εξασφάλισαν όλα τα στοιχεία, για τα οποία διενήργησαν τον έλεγχο, και από τις τρεις Διευθύνσεις και, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν σε αιρετούς, αν προκύψει από την εξέταση των στοιχείων κάτι το μεμπτό θα ενημερωθεί άμεσα ο Δήμος αρμοδίως.

Στο μεταξύ, ερωτηθείσα σχετικά η αντιδήμαρχος Οικονομικών Σκιάθου κ. Μοσχαδώ Τσολοβίκου – Κανταράκη τοποθετείται σημειώνοντας ότι ο έλεγχος από την πλευρά των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ήταν τυπικός και καθιερωμένος, με τη Δημοτική Αρχή να εκφράζει την απόλυτη βεβαιότητά της ότι δεν πρόκειται να προκύψει τίποτα το μεμπτό σε βάρος της.

«Πράγματι» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Οικονομικών Σκιάθου κ. Μοσχαδώ Τσολοβίκου – Κανταράκη «την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στο νησί κλιμάκιο ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο στις Διευθύνσεις Πολεοδομίας, Προσωπικού και Καταστημάτων. Ήταν η εβδομάδα κατά την οποία βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη οι κινητοποιήσεις του προσωπικού, το οποίο αντιδρά σχετικά με την αποστολή των στοιχείων στο αρμόδιο υπουργείο για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Για το λόγο αυτό δεν μπορούσαμε να έχουμε πλήρη ενημέρωση σχετικά με το λόγο κατά τον οποίο διενεργήθηκε ο έλεγχος. Ήταν πράγματι αιφνιδιαστικός. Ωστόσο, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, ήταν τυπικός και καθιερωμένος και διενεργήθηκε στο πλαίσιο των αντίστοιχων που πραγματοποιούνται σε Δήμους όλης της χώρας. Οι ελεγκτές έλαβαν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, τα οποία θα ελέγξουν και αν προκύψει κάτι θα ενημερώσουν αρμοδίως τη Δημοτική Αρχή. Δεν πρόκειται να υπάρξει το παραμικρό έστω πρόβλημα. Εμείς από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή Σκιάθου εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι από τη διενέργεια του ελέγχου δεν θα προκύψει κάτι το μεμπτό. Δεν θα προκύψει κάτι. Αν πάλι προκύψει, κάτι που δεν το νομίζουμε, θα ενημερωθούμε ως Δήμος αρμοδίως. Πάντως, προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Ο έλεγχος διενεργήθηκε με άκρα μυστικότητα, διότι οι ίδιοι οι ελεγκτές ζήτησαν από το Δήμο να μη διαρρεύσει η επίσκεψή τους στο νησί και βεβαίως ούτε ο λόγος» καταλήγει η αντιδήμαρχος Οικονομικών Σκιάθου.

Η μείζονα μειοψηφία

Την έντονη αντίδραση της ομάδας μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου προκαλεί το γεγονός πως από τη Δημοτική Αρχή του νησιού δεν υπήρξε η παραμικρή έστω ενημέρωση σχετικά με την αιφνιδιαστική διενέργεια του ελέγχου.

«Σε ένα Δήμο» τονίζει ερωτηθείς σχετικά ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας κ. Φ. Κοφινάς «δεν πρέπει να παραμένει τίποτα κρυφό και μυστικό. Τι αναζητούν οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και διενεργούν στο Δήμο Σκιάθου αιφνιδιαστικό έλεγχο με άκρα μυστικότητα; Κάτι υπάρχει. Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει. Η πλειοψηφία ή τουλάχιστον όσα μέλη της γνώριζαν σχετικά με τη διενέργεια των ελέγχων όφειλαν να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο. Τι φοβούνται; Για να έρθουν οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης στη Σκιάθο κάτι ψάχνουν και εμείς το μαθαίνουμε εκ των υστέρων. Ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Τι αποκρύπτουν; Οι δημότες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν. Ή μήπως στην πλειοψηφία του Δήμου είναι περισσότερο Σκιαθίτες από όλους εμάς τους αιρετούς και τους κατοίκους; Δεν έχουν δικαίωμα οι αιρετοί να αποκρύπτουν στοιχεία. Τι κρύβουν τελικά στο Δήμο;» καταλήγει στην τοποθέτησή του ο κ. Κοφινάς.     

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το