Photo Gallery, Τοπικά

Ξαναμπαίνει στις ράγες το Νοσοκομείο

Ο κ. Μακρής επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι το Νοσοκομείο, όπου παρεχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ έχοντας δίπλα του τον αναπληρωτή διοικητή κ. Γιάννη Ντόκο
Ο κ. Μακρής επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι το Νοσοκομείο, όπου παρεχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ έχοντας δίπλα του τον αναπληρωτή διοικητή κ. Γιάννη Ντόκο

Αισιόδοξος ότι το Νοσοκομείο Βόλου θα πάρει το επικουρικό ιατρικό προσωπικό που χρειάζεται, προκειμένου να λειτουργήσουν ομαλά οι Κλινικές του, εμφανίστηκε χθες ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Λάζαρος Μακρής, που παρεχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Επίσης επιχορήγηση ύψους κοντά στα 6.000.000 ευρώ εξασφάλισε το «Αχιλλοπούλειο» και έτσι θα μπορέσει να πληρώσει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2011 προς τρίτους. Ακόμη στοίχημα αποτελεί για την 5ης ΥΠΕ η προώθηση των έργων ΕΣΠΑ που αγγίζει τα 9.000.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων της ανακατασκευής της παλιάς πτέρυγας και της προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο κ. Μακρής επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι το Νοσοκομείο, όπου παρεχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ έχοντας δίπλα του τον αναπληρωτή διοικητή κ. Γιάννη Ντόκο, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε και με γιατρούς, αλλά και εργαζόμενους.

Ουσιαστικά το μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Μακρής, ήταν πως το Νοσοκομείο γύρισε σελίδα και τα θέματα που εκκρεμούν μπαίνουν στις «ράγες».

«Από το υπουργείο Υγείας βρέθηκαν χρήματα, ώστε σιγά-σιγά να αποπληρώνονται τα ληξιπρόθεσμα του Νοσοκομείου έως και το 2011. Αυτό είναι δέσμευση του υπουργού και δέσμευσή δική μου. Ειδικότερα η χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, είναι 2,5 εκατομμύρια ευρώ και για το Μάρτιο 3.641.000 ευρώ. Ήδη τα χρήματα άρχισαν να ενταλματοποιούνται» τόνισε ο διοικητής.

Ο κ. Μακρής πρόσθεσε πως «μέχρι πρότινος υπήρχαν κάποιες κωλυσιεργίες σε επίπεδο λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου και άρα κάποιες αρρυθμίες ήταν αναπόφευκτες. Τώρα, όμως γυρίζουμε σελίδα. Υπάρχει αναπληρωτής διοικητής που προεδρεύει και στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ τα θέματα που επείγουν θα είναι σε άμεση προτεραιότητα».

Ιατρικό προσωπικό

Σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα του ιατρικού προσωπικού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ σημείωσε πως συζήτησε κατ’ ιδίαν με τον υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο για το ζήτημα του ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Βόλου και ζήτησε την έξτρα υποστήριξη του «Αχιλλοπούλειου», γιατί διαθέτει εκείνες τις ιδιαιτερότητες που σε κανένα σενάριο δεν επιδέχεται συγχώνευσης με άλλο Νοσοκομείο. Και αυτή την αυτοτέλειά του θα πρέπει να την υποστηρίξουμε εμπράκτως. Ζήτησα, λοιπόν, και μου έχει αποσταλεί μια λίστα με τις ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό. Ως ΥΠΕ θα ζητήσουμε και μια μικρότερη λίστα με τις ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό, ώστε ως ΥΠΕ να κάνουμε πράξη, αυτά που θα ζητήσουμε από το υπουργείο Υγείας. Αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει από το υπουργείο Υγείας ένα «πορτοκαλί φως» που μπορούν να μας καλύψουν και με μόνιμες προσλήψεις γιατρών».

Τα νησιά

Σχετικά με τα νησιά και την έλευση του καλοκαιριού που αυξάνει ο πληθυσμός τους, ο κ. Μακρής σημείωσε πως γίνονται όλες οι προσπάθειες για να μη μείνουν ακάλυπτα από την άποψη υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού. Σε δύο-τρεις ημέρες θα υπάρχει αποτύπωση των αναγκών, ενώ θα βγει και πρόσκληση-εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ποιοι από το προσωπικό του Νοσοκομείου επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ό,τι δεν μπορεί να καλυφθεί εκ των ενόντων, θα το ζητήσουμε από το υπουργείο, το οποίο αντιμετωπίζει με πολύ θετικό τρόπο τα Κέντρα Υγείας του Αιγαίου.

Οι πόροι του ΕΣΠΑ

Για τα έργα του ΕΣΠΑ ο κ. Μακρής τόνισε πως τρέχουν με ένα ρυθμό. Είμαστε στο κρίσιμο χρονικό διάστημα, στο τέλος δηλαδή του προγράμματος, και πρέπει να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα.

Στα έργα ΕΣΠΑ εντάσσεται και η ανακατασκευή της παλιάς πτέρυγας με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 5.000.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, όπως ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός 912.000 ευρώ, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στα Κέντρα Υγείας 556.000 ευρώ, αξονικός τομογράφος 450.000 ευρώ, αιμοδυναμικό εργαστήριο 700.000 ευρώ, εξοπλισμός ψυχιατρικού τομέα 351.600 ευρώ και μαγνητικός τομογράφος 980.000 ευρώ.

«Αυτά τα έργα θα πρέπει να τα τελειώνουμε από την άποψη της γραφειοκρατίας και παρότι έχουμε βάλει «κόκκινες» γραμμές σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, έχουμε την πεποίθηση ότι θα χωρέσουν όλα τα προγράμματα, γιατί η χώρα δεν πρέπει να χάσει πόρους» κατέληξε για το συγκεκριμένο θέμα.

Το θέμα του διοικητή

Ο κ. Μακρής ρωτήθηκε και για το θέμα του νέου διοικητή στο Νοσοκομείο λέγοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια προκήρυξη για υποβολή αιτήσεων. «Απ’ όσο γνωρίζω θα βγει μια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και από εκεί με την ειδική επιτροπή που προβλέπει ο νόμος, θα γίνουν οι αξιολογήσεις και οι τοποθετήσεις νέων διοικητών. Μέσα στο μήνα ίσως να ξεκινήσει η διαδικασία» είπε ο κ. Μακρής.

Στο μεταξύ χθες ο υπουργός Υγείας όρισε την πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών που σε λίγο χρονικό διάστημα θα υποβάλουν αίτηση. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το